Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2014 16:51 - КАК СКОПСКАТА ЛОГИКА ДОВЕЖДА ИЗСЛЕДВАЧИТЕ ДО ИЗВОДА,ЧЕ ТАТАРИТЕ СА ПОТОМЦИ НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 27401 Коментари: 38 Гласове:
60

Последна промяна: 30.11.2014 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАК СКОПСКАТА ЛОГИКА ДОВЕЖДА ИЗСЛЕДВАЧИТЕ ДО ИЗВОДА,ЧЕ ТАТАРИТЕ СА ПОТОМЦИ НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ


   Според логиката на фалшификаторите-фироми световната цивилизация е създадена от македонци. Белите хора усвоили тази цивилизация,а жълтите и черните не могли,затова почнали да крадат великите достижения на останалите. Особено старателни в кражбите били жълтите (тюрки,татари,
монголци,чуваши и пр.),а някои от тях така харесали езика на македонците,че го приели за свой и го кръстили на името си. Това,че татарите и чувашите са чисти европеиди,по-бели от самите македонци въобще не ги интересува- те едно си знаят,едно си баят:

                                       Оригинални етнически чуваши
image

image

image.....
                     Оригинални етнически татари от Волга и Крим
  image
  image
  image   image    
  Кога и как чувашите и татарите откраднаха носиите и хорАта си от македонците- това дори Александър не знай. И защо татарите и чувашите са по-бели и по-европеиди от мнозинството днешни македонци? За този феномен шепата скопски фалшификатори не иска да се говори,а оскъдната информация,с която разполага морето от свестни хора около тях не позволява на заинтересованите да си направят съответните изводи. Защото и във Вардарско,както навсякъде другаде,ще намерим хора с особени физиономии,претендиращи че са чисти антички македонци.

                        Няколко расово подозрителни физиономии от Фиром:
image

image

image

  image
 
image
   Някои от тези момчета несъмнено са честни и достойни хора,които не са избрали сами как да изглеждат. Други се увличат по лъжите на Скопската фалшификаторска школа и подобно на малцина други се пробват да сложат "агресивните" Български "турк-азиат-татари" на мястото им,въпреки че Българите търсят само бащинията си и не ламтят за чуждото. А откъде са взели странните си народностни имена татарите и чувашите,властимащите фироми и техните интернет-поддръжници не обичат да се разисква. Затова в тази статия ние ще им обясним. Новата езикова археология твърди,че тези народностни имена са Български и имат превод в нашия език,защото дедите на тези два народа са потомци на древни Българи,преселени на изток преди три и повече хиляди години от цар Дионис. "Ангеловият анализ" установи тяхното значение,което съответно е:

1. Татари= Тат Ари (Тат ора,Татко хора)= Хората на Бога Баща (Народите на Юпитер).

2. Чуваши= Чувяци (Човеци,на Източно-Български диалект), Жуваши (Жувящи,Живущи,Живяци)- хората на Бога Жива (Богът на живота у древните Българи,който бива асоцииран с Юпитер).

  Изводът от тези тълкувания е следния: татарите и чувашите или са роднини помежду си,или са наследници на някакъв друг народ,който е сложил имената им така,както му е било угодно. Историческите справки показват,че този народ може да е бил само Българския- единствено той е имал възможността да наложи свои имена на тези два народа,които в старо време обитавали различни части на Азия,отстоящи на хиляди километри едно от друго. По логиката на фиромите обаче,според които Българите са "откраднали" езика си от тях,тези имена са техни,понеже думите "татко","ора" и "човеци" били македонски а не Български,макар Българите да ги ползват от хиляди години. По тази тяхна логика излиза,че татарите и чувашите са потомци не на древни Българи,а на антички македони и не Българите,а македонците са техни кръстници,което може да е станало единствено по времето на Александър Велики: не по-рано и не по-късно. И като се замисли средностатистическият фиромски мозък (стига да не е предубеден предварително),в един момент ще стигне до извода,че народи с "македонски" имена като татарите и чувашите може да са потомци или на самия Александър Велики,или на онези македонци,които го придружавали в неговите походи на изток.

  По кривата фиромска логика даже името Българи е македонско,понеже се превежда на Български (пардон,на "македонски") така:

1. Бугари (съкратена форма на името)= Богари (Бог Ари,Бог ора,Божиите хора,Хората на Бога,Синовете Божии).
2. Болгари= Бол гури (Многобройните хора,Големите хора), Вел гури (Великите хора,Хората на Великия бог ще рече на Юпитер), Бел хора (Хората на Баал т.е. Биял,Хората на Бялия/Белия бог,асоцииран в езическо време със Слънцето и с Юпитер).
3. Белгари (Волгари)= Белк ари (Велк ора,Великите ора,Великите ари [Великите арийци],Хората на Великия бог).

  По същата скопска логика излиза,че и Българите трябва да са потомци на Александър Велики и на неговите македонци,понеже няма друг начин,по който едно име с "македонски" произход да се е озовало толкова на изток,колкото слагат фиромите Българската прародина. И за да не останат те обидени от това,че "Анализът" не е казал какво означава тяхното име на "македонски",веднага ги успокоявам- името Македони (Магедони,Мигдони) също се превежда на Български (пардон,на "македонски") и означава:

1. Македони (Магедони)= Мага дани (От магите дадени,От Могъщия бог дадени). А "Могъщия бог" отново е самият Юпитер- Бога на небето,който е дал името си на Българите,татарите и чувашите,докато Магите- това са Българските жреци на Юпитер.
2. Мигдони= Маг дани (От магите дадени,От Могъщия бог дадени). Значи и те,завалиите антички,точно като нас и като татарите,са потомци на същия бог и на неговите жреци магите,а "народностното" им име е образувано от същия език,от който са образувани имената "Българи" и "Татари",което означава,че древните Македони са преки роднини на Българите,чувашите и татарите!

   Ето как стриктното следване на скопската логика може да доведе изследвачите,които са й гласували доверие до извода,че македонците са кръвни братя на Българите,чувашите и татарите и че Българите няма как да са крадци на македонския "език",защото би следвало да са го получили от самия Александър Велики или от неговите воини. Изхождайки от логиката на своите твърдения фиромите,ако вярваха в собствените думи и се имаха за истински македонци,щяха да ни се радват повече отколкото на Хунзите,да рекламират нашето братсво и роднинство пред света и да ни се кланят като на Александрови потомци,опазили "македонския" език непроменен за разлика от чувашите и татарите,които са го изгубили и не могат да преведат народностните си имена чрез езиците,които в момента говорят. Сръбските агенти от Скопската влада обаче явно не вярват на своята собствена логика и не са истински македонци,защото насаждат омраза към нас - техните кръвни братя,и имат нахалството да ни обвиняват в престъпления,които те самите са извършили в процеса на помакедончването.

  От това фиромите започват да приличат на риби,заплели се така безнадеждно в мрежите на лъжите,че от тях може да ги измъкне само ловкия ловец,който ги е вкарал там- независимо дали е сърбин,Българин,руснак или ереин. А опитът сочи,че измъкването на риби от здраво оплетени около тях мрежи става само по два начина- или като срежеш мрежите тоест унищожиш мъглата от лъжи около тях,или като срежеш рибите тоест ликвидираш самите македонци. И понеже ние Българите няма да позволим на никой да предприеме каквото и да било ликвидиране на нашите приятели и братя македонците,уважавайки братството и единството си с тях,остава само едно решение- да бъде срязана мрежата от лъжи,в която са заплетени фиромите и да бъдат те освободени от игото на насадените в тях заблуждения,за да може под мръсотията на фиромската кал да проблесне чистотата на Българската кръв,омърсена и дискредитирана от лъжите на скопските фалшификатори.





Гласувай:
60


Вълнообразно


1. nikikm - Голяма тема
12.11.2014 22:13
и не трябва да спира,трябва да се прави достояние на много и все повече хора!Дай Боже и македонците да прочетат това!
в подкрепа за тезата ти за чувашите и татарите,мога да кажа,че те от години се борят за името Българи,не македонци,а Българи! И не само те!
Това с което не съм съгласен или може би не съм доразбрал е следното:
-Македонците са ни роднини! Не може да бъде,понеже са част от нас,българи са!
-Българите са наследници на езика на македонците????Не ми го побира главата!майка България,да говори на езика на децата си!?Дано ме разбереш правилно! тези неща стриктно,непрекъснато и безкомпромисно трябва да се защитават,без да се накърнява историческата истина!
Та,моето разбиране е :Траките са българи,многобройни,като пясъкът в морето,втори по многобройност в света след индийците..! Най-старата писменост е намерена в България! Какви наследници сме на македонците-към момента отчуждено българско племе! Но са българи и ние винаги трябва да сме готови да ги приемем,да ги учим и т.н. Гоце Делчев ли беше,да не излъжа,който беше казал: Ако някой рече,че несъм македонец,ще му извадя очите,ако каже,че не съм българин,ще му отрежа главата!"
Малко се развълнувах,не ми вържи косур!Дядо ми е от Одрин,демек тракиец по майчина линия,но ме боли еднакво за Македония! НЯМА МАКЕДОНЦИ,ШОПИ,ПОМАЦИ,КАПАНЦИ,МИЗИЙЦИ...ТОВА СА БЪЛГАРСКИ ПЛЕМЕНА! ДНЕС ИМА БЪЛГАРИ!
цитирай
2. shtaparov - Приемам споменатата от...
12.11.2014 23:15
Приемам споменатата от теб забележка към текста и ще го поправя,за да не създава погрешни впечатления у читателите. Всичко е точно както го пишеш- това ми е пределно ясно и изобщо не съм имал съмнения по въпроса. Здраве и късмет!
цитирай
3. aristotelis - "Ако пак си навреш средния ...
13.11.2014 00:24
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
цитирай
4. dinkov - Динков
13.11.2014 02:05
shtaparov - "луно, луно македонска" - не си ли разбрал и луната била македонска. Не знам някой да ги взима на сериозно.
Лека-полека дори и младите македонци започват да осъзнават българския си корен.Поздрав.
Ицко
цитирай
5. sande - Македония, македонци - политически термин ...
13.11.2014 09:20
Българин, македонец - в главата на българина винаги е означавало едно и също. Българите не правят разлика, защото няма такава разлика. В България "македонците" са много повече, отколкото в самата Р Македония. Те са органично вплетени в основата и ватъка на българската народност. Ако по някакъв начин бъдат извадени насила от тази материя, материята се разпада, а и самите "македонци" изчезват, изпаряват се като фантоми, като работниците, които загинаха, просто се изпариха в оръжейния завод "Миджур" в Горни Лом.

Поздрави, Ангеле! Много точен и аргументиран е анализа ти. И полезен за макетата, нашите братя по кръв и съдба.

цитирай
6. fascindoo - shtaparov, темата е ясна, но... - Пропуск:
13.11.2014 14:48
"Всички хора произлизат от Homo sapiens, само македонците от българите"
(забравих кой го беше казал)

И поздрави, че ОТНОВО споменаваш за фалшификаторите на световната цивилизация!
цитирай
7. shtaparov - Ако пак си...
13.11.2014 16:54
aristotelis написа:
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!


Ако се срамуваш от черната си негърска кръв,значи си комплексиран мегаломан,ламтящ да отстранява познавачите на истината заедно с комплексите си! Я се вземи в ръце- още не си толкова пропаднал: та вие можете да намерите толкова много общ език с негрите! Каква радост ще доставите на масаите и на фалашите когато им кажете,че имате общи родови корени с тях- не можеш да си представиш! Тогава те такива разкошни веселби ще ви организират,че отзвукът им ще стигне чак до ООН и до Китай! А вие стипци се скръндзавите и вместо да зарадвате дедите си с някоя топла дума,предпочитате да се заяждате с нас! Може ли да сте такива темерути- я си отворете сърцата малко за света,какво сте се затворили в черупките си като охлюви??!!
цитирай
8. shtaparov - shtaparov - "луно, луно ма...
13.11.2014 17:04
dinkov написа:
shtaparov - "луно, луно македонска" - не си ли разбрал и луната била македонска. Не знам някой да ги взима на сериозно.
Лека-полека дори и младите македонци започват да осъзнават българския си корен.Поздрав.Ицко

Патриотично настроените Българи обичат всички македонци- дори онези,които още не са прогледнали,понеже до един са наши братя независимо от моментното си настроение и политическа ориентация. Някои от тях това не го разбират,но скоро ще го разберат: за Интернета затворени врати няма!
цитирай
9. shtaparov - Българин,македонец...
13.11.2014 17:17
sande написа:
Българин, македонец - в главата на българина винаги е означавало едно и също. Българите не правят разлика, защото няма такава разлика. В България "македонците" са много повече, отколкото в самата Р Македония. Те са органично вплетени в основата и ватъка на българската народност. Ако по някакъв начин бъдат извадени насила от тази материя, материята се разпада, а и самите "македонци" изчезват, изпаряват се като фантоми, като работниците, които загинаха, просто се изпариха в оръжейния завод "Миджур" в Горни Лом.

Поздрави, Ангеле! Много точен и аргументиран е анализа ти. И полезен за макетата, нашите братя по кръв и съдба.

Разликата между Българин и Македонец е по-малка от разликата между прилепчанин и щипянин,но това тепърва ще се прояснява на нашите братя и сестри Вардарски,доскоро ощетени откъм информация.
цитирай
10. shtaparov - Благодаря за поздрава!
13.11.2014 17:31
fascindoo написа:
"Всички хора произлизат от Homo sapiens, само македонците от българите"
(забравих кой го беше казал)

И поздрави, че ОТНОВО споменаваш за фалшификаторите на световната цивилизация!


Това е самата истина а за македонците могат да се кажат толкова много неща,че още десет такива статии няма да стигнат. И понеже тук няма място за всичко,една част от прилягащите на статията постулати и сентенции ще останат извън "борда",както и да се стараем.
цитирай
11. nikikm - При мен има
13.11.2014 21:01
fascindoo написа:
"Всички хора произлизат от Homo sapiens, само македонците от българите"
(забравих кой го беше казал)

И поздрави, че ОТНОВО споменаваш за фалшификаторите на световната цивилизация!


един лист хартия,на който пише:

Албанците казват: Бугарите са от Бога,македонците от Тито! Няма да го коментирам това!
Щапаров,това че сме наследници на македонския език,ако го махнеш,веднага ти публикувам поста! Само това ме спира за момента и до сега да го бях публикувал! Нямам думи!
цитирай
12. shtaparov - "Всички хора произлизат от ...
13.11.2014 22:06
nikikm написа:
fascindoo написа:
"Всички хора произлизат от Homo sapiens, само македонците от българите"
(забравих кой го беше казал)
И поздрави, че ОТНОВО споменаваш за фалшификаторите на световната цивилизация!

един лист хартия,на който пише:

Албанците казват: Бугарите са от Бога,македонците от Тито! Няма да го коментирам това!
Щапаров,това че сме наследници на македонския език,ако го махнеш,веднага ти публикувам поста! Само това ме спира за момента и до сега да го бях публикувал! Нямам думи!

Прегледах целия си текст и намерих един ктатък пасаж,в който възстановявам пътя на Скопската "логика" и цитирам какво може да излезе според нея,а не че сме били наследници на един Български диалект,наречен от фалшификаторите "език". Не намирам че това представлява някакъв проблем,но щом има хора,които мислят че това е толкова притеснително- взимам мерки и го поправям!
цитирай
13. nikikm - Здравей!
13.11.2014 23:07
В интерес на истината,това за езика вече го няма и не мога да го соча,като недостатък!И това ме радва!
Другите неща,които изискват поясняване са:
1...а "народностното" им име е образувано от същия език,от който са образувани имената "Българи" и "Татари",което означава,че древните Македони са преки роднини на Българите,чувашите и татарите!
***Ето,за това ти писах.Не може да сме роднини,ние сме едно и също!За македонците става на въпрос!
2.„..да ни се кланят като на Александрови потомци..“
Никоя личност,колкото и велика да е,не е по-голяма от народа си,дал и възможност да се появи на света и заложби,които да разкрие! НИЕ НЕ СМЕ ПОТОМЦИ НА АЛЕКСАНДЪР ,БОЖЕ КАКЪВ НИХИЛИЗЪМ,ЗАЩОТО НИЕ СМЕ ХИЛЯДОЛЕТИЯ ПРЕДИ НЕГО!!!НАРОДЪТ РАЖДА ГЕРОИТЕ,А НЕ ТЕ НЕГО! АЛЕКСАНДЪР Е БЪЛГАРИН И ПОТОМЪК НА БЪЛГАРИ! ТОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БЛАГОДАРЕН НА НАРОДА СИ,ЗА ТОВА,КОЕТО Е СТАНАЛ,ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ!

И да не си помислиш,че желая конфронтация, Щапаров!? Аз не съм историк.Уча се от теб и такива,като теб! Но,когато видя несъответствия…казвам! Вие преценявате! Голяма отговорност е това! Към България!Не знам как ще погледнеш,но има хора, веднага –„Осанна“,после веднага „Разпни!“! Но,“Осанна и Разпни“,не са ми в категорията защото поне едното,а това са 50% е грешно!По мой си начин казвам браво или питам за пояснение,както сега.
Та не ми връзвай кусур! Не са много тези,които ги имам близо до себе си,както теб!
Желая ти здраве и поздрави от мен!
цитирай
14. shtaparov - Всъщност това,което...
14.11.2014 04:06
Всъщност това,което не ти харесва в статията е само примерна възстановка,направена по пътя на фиромската логика- забрави ли? Ако отстраним фиромската логика,която води до цитираните примерни изводи,статията губи своя смисъл. А за това какъв е бил Александър,мисля достатъчно ясно да съм се изразил в статията "Бог Александър в древната Българска митология". Така че,повече промени в този смисъл не намирам да са нужни: нека хората и ОМ-Овците да видят докъде докарва фиромското мислене,когато почнем да го прилагаме прилежно.
цитирай
15. bven - Преди доста години един "македонец" от Битоля беше казал на внучката си , че
14.11.2014 15:27
ние (и българите) имаме една и съща кръв!
Колко години трябва да минат, за да го осъзнаем?!
Поздрави за хубавия пост!
цитирай
16. shtaparov - ние (и българите) имаме една и съща ...
14.11.2014 16:17
bven написа:
ние (и българите) имаме една и съща кръв!
Колко години трябва да минат, за да го осъзнаем?!
Поздрави за хубавия пост!

В Реп.Македония и Република България няма два народа- народът е един и същ. Пришълци и неканени насилници в земята ни са повечето цигани,гърци и турци,70% от албанците (след 16-17 в.) и нищожна част от власите и сърбите (не говорим за по-малките включения). На населението от двете страни на Българо-Българската граница между Осогово и Беласица обаче 50-60 години не му бе обяснявано това,а умишлено му се налагаха културни правила и схващания,които да ни раздалечат. С Интернета обаче нещата може да се обърнат,особено у нас- за някои райони на Вардарска България е безнадеждно късно. Но ние няма да се откажем,а ще се борим за правдата всеки ден,всеки час и всяка минута ако може,за да отваряме очите на нашите онеправдани братя оттатък границата и да им помогнем да се спасят от албанската асимилация,която ги грози!
цитирай
17. bezistena - Поздравления, Приятелю, и нека ...
14.11.2014 22:46
Поздравления,Приятелю,
и нека продължим пътя нагоре към истината за свещената Българска история:

МАКЕДОНИЯ=МАКЯ ДОНИЯ=МАЙКА ДИАНА=Майка Мария Магдалена,Богиня Диана,позната като БОГОРОДИЦА=ЦАР БОГ ДИАНА=Царица Богиня Диана-Всемогъщата Българска Велика Богиня Майка,Демиургов сътворец с Българския Бог Исус

Българските Богове са имплантирали имената си навсякъде в изконната Българска земя на Майка Диана=Маке дония,чрез неизтриваемата жига на Свещения шифър,от която изтриване няма,единствено чрез декодиращата програма на шифъра,която винаги ни води в обятията Йм:

ФИРОМ=Богиня Мария
СКОПИЕ=ЕИПОКС=ПОК ИСА=Бок Иса=Бог Исус-четено обратно,както е зашифровано

ТАТАРИ=ТАРТАНИ=ДАРДАНИ=ДРУИДИ-тракийско племе,разселено по сегашните му азиатски селения от Българските му духовни водачи и жреци,наречени Друиди,по който титул е кръстено тракийското племе с монголоидни характеристики

ЧУВАШИЯ=ТШУВАШИЯ=Ешуш и Богиня Диана-Кръстниците на поредното прекрасно тракийско племе,разселено и обгрижвано от Българските жреци на Исус и Мария.
Името на племето е съхранено в секретен сейф на Първосвещения Божи светилищен храм Акаши в Ямбол,херметезиран с кодировка по неговото име:
ЧУВАШИЯ=ТШУВАШИЯ=ВЕШИШТЕН=БЕШИШТЕН=БЕЗИСТЕН

Приятелю,не давай трибуна и не позволявай да мърсуват в постингите ти и сквернят свещения Български език и Дух гнусни изродени мерзавци, които въобще не проумяват,че така си удължават престоя в спа-процедурите с катран на точката на кипенето му!
Ти си домакин на постинга си и трябва ти да осигуряваш необходимата му хигиена и чистота за изрядните му и читави посетители-Българи!
Бъди благословен!
цитирай
18. veninski - Поздрави и от мен, приятелю!
15.11.2014 05:33
Поздрави и от мен, приятелю!
цитирай
19. shtaparov - Поздрави и от...
15.11.2014 22:31
veninski написа:
Поздрави и от мен, приятелю!

Радвам се че статията ти харесва- поздрави и за теб!
цитирай
20. katan - Поздрави за постинга, приятелю!
17.11.2014 17:49
"Тодор Александров: "Ако некой ми каже, дека не съм македонец, ке му отрежа езикот! Ако некой ми каже, дека не съм българин, ке му отрежа главата!""

Аз - българка и македонка!

Браво на теб!
цитирай
21. shtaparov - "Тодор Александров: &quo...
20.11.2014 08:59
katan написа:
"Тодор Александров: "Ако некой ми каже, дека не съм македонец, ке му отрежа езикот! Ако некой ми каже, дека не съм българин, ке му отрежа главата!""
Аз - българка и македонка!
Браво на теб!

Тези свои знаменити думи Тодор е защитил с цената на живота си! Ако не беше неговото ВМРО разрушено от червения агент гърка Кимон (Симон) "Георгиев",днес македонска "нация" нямаше да има!
цитирай
22. shtaparov - "Ако пак си навреш средния ...
29.11.2014 01:19
wasp написа:
aristotelis написа:
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
MALAKA!

Аристотелис е ярък пример на типичен грък,затова търпя яростните му изцепки- нека продължава да демонстрира същината на гръцката "култура".
цитирай
23. kalabak - Ве по-зле ставаш
02.03.2015 11:03
shtaparov, кога успя пак да избягаш от 4-ти километър? Поне си пий хапчетата!
цитирай
24. shtaparov - (Ве по-зле....)
02.03.2015 11:34
kalabak написа:
shtaparov, кога успя пак да избягаш от 4-ти километър? Поне си пий хапчетата!

Странно защо на всеки македонист,когато нещо не разбира,все 4-ти километър му се върти в главата??!! Все пак знай,че моите деди не са избягали от твоя любим километър,а от гръцката окупация в Беломорска България и са дошли в свободните предели,понеже не са искали да стават продажници като вас! Не че вие сте били родени тогава- преди 100 години в целия свят нямало даже и 1 македонец,но те виждали какво им се готви и се спасили навреме,за да си останат Българи и да не си меняват нацията за печена кокошка,както е казвал великия велешанин Райко Жинзифов!
цитирай
25. kalabak - Не забравяй да си пиеш хапчетата!
02.03.2015 16:45
Глупакът си мисли, че всички са глупаци. Да не знаеш е едно, но да парадираш с незнанието си, е достойно за съжаление. Това, че българските историци крият важни документи, защото разклащат защитаваните от тях тези, си е за тяхна сметка, но истината съществува и тя все едно ще излезе на бял свят.
Преди повече от 100 години Борис Сарафов, член на щаба на Илинденското въстание в Битолски революционен окръг, заявява:

„Ние, македонците, не сме нито сърби, нито българи, а просто македонци. Македонският народ съществува независимо от българския и сръбския. Ние съчувстваме и на едните и на другите, и на българите, и на сърбите: на този, който помогне за нашето освобождение, ние ще кажем благодаря, но нека българите и сърбите не забравят, че Македония е само на македонците.”
цитирай
26. shtaparov - Ако аз не знам истината за Македо...
02.03.2015 21:57
Ако аз не знам истината за Македония,тогава ти още се учиш да говориш и да ходиш. Да- Българските историци си премълчават за голям брой важни документи и дори ги укриват,но те не доказват съществуването на фалшивата македонска "нация",а точно обратното- опровергават мошениците,които я налагат! Нашите историци си правят оглушки за много неща- за древното Тракийско минало на "пра"-Бъгарите,за това че тяхната "руническа" (а всъщност йероглифна) писменост е най-старата в света и е станала основа за създаването не само на всички йеролифни писмености на човечеството,но и на гръцкото и латинското писмо. Те премълчават в интерес на Сърбия и на Русия,че "славяните" са вид пра-Българи,Траките и Илирите също,а древните Македони са били Тракийско,сиреч древно-Българско племе! Хората,които мразят науката и играят по свирката на чужденците не обичат да се говори за това,поради което не само укриват изредените вече факти,но и преките свидетелства на македонците,че те са Македони само по племе,а по народност са чисти Българи,които обитават Балканите от най-малко 8000 години!
цитирай
27. shtaparov - Освен това Калабако не забравяй, че ...
03.03.2015 01:25
Освен това Калабако не забравяй,че вашата фалшива Фиромско-Белградска историография бе обявила водачите на ВМРО от 1907 до 1908 г. Борис Сарафов и Иван Гарванов за "върховисти"- хора на Фердинанд и защитници на Българската кауза в Македония,което станало причина те да бъдат убити по заповед на "бореца" за независимост Яне Сандански! Това мнение бе налагано на македонците от хора,които не искат да се знае че Сандански никога не е бил борец за свобода,а е само един червен бизнесмен,който в интерес на личния си бизнес сключва зад гърба на своите другари сепаративно споразумение с турците,като отстранява или им предава всеки който им пречи,за да получи подкрепата на султана- включително и Гоце Делчев! А новият възглед (твой или Скопски- без значение) за Сарафов не може да обясни защо този така ревностен и кристален "македонец" бе недолюбван от титовистите,с какво пречеше на "честния" "борец" за свобода Сандански и как се сближи толкова много с Българина Иван Гарванов,че се наложи палача на Сандански да ги убива едновременно и двамата??!! Логиката и фактологията ви куцат отвсякъде както виждаш,но незнайно защо това скръбно обстоятелство не смущава патологичния устрем на фалшификаторските ви натури,а вие дори не забелязвате това! Затова е важно да запомниш един от принципите на съвременната световна наука,който ще ти преподам ей сега,и той гласи: "Не вярвай в нещо,защото така ти се иска!"
цитирай
28. sande - Да слушаме гласа на нашите предци и първенци, да не измисляме!
03.03.2015 07:57
В българския Йерусалим!
13.10 08:57
Проф. Иван Снегаров

ДЕЛОТО НА КЛИМЕНТА ОХРИДСКИ

(Реч, произнесена на 2. VII. 1941 г. в гр. Охрид)

Ето ни в града на славното българско минало. Ето ни в свещения град, за който всяко българско сърце силно тупти. Ето ни в чертозите на вековния народен блян. Преди три месени недостъпен беше българският Йерусалим. Топяха се нашите сърца да го видим и му се поклоним. Тиранинът бе поставил сатанински препятствия, за да го откъсне от всякакво общение с българското царство. Но неочаквано, по мановение на самоотвержения германски народ, изгря свободата и над тоя вълшебен и свещен български кът. Днес ние сме честити да стоим на българския Сион, гдето лъчезарното небе най-нежно целува българската земя. Виждате, драги гости: град Охрид е твърде скромен, с много порутени къщи. Тежкото турско и още по-несносното сръбско робство са ударили своя печат върху него. Той изглежда твърде отслабнал и посърнал от терзания и тъга за свободата. При все това той винаги, и в най-мрачното време, е сияел с особен ореол. Под неговите дрипи се крие духовно величие. От неговия образ се излъчва древна слава като животворен ефир. Кой друг български град може да му съперничи по трайна историческа слава? Първата ли българска столица Плиска? Този някогашен първенец между градовете на българското царство отдавна е изчезнал от лицето на земята. Втората ли прекрасна, златоцветна българска столица Преслав? Обаче и тя също отдавна, още в 972 г., престана да бъде двигател на българския културен живот. Може би другата гиздава българска столица Търново, която близо половина век била повелител на по-голямата част от Балканския полуостров и два века е всявала страх във византийската империя. Но и тоя горд български град е изтръпнал под кървавите ужаси, що го връхлетели на 17 юлий 1393 г. и после, и и после, и престанал вече за дълги векове да бъде ръководител не само на българския народ. Не само турският ятаган, но и фанариотски хомот го е смирил до неузнаваемост.

Само Охрид, столицата на вихрено юначния цар Самуил, е преминал и изтърпял народните бедствия през средните векове, без да изгуби своята ръководна мощ. Охридската архиепископия, наричана в турско време патриаршия, е преодоляла византийското и сръбското (средновековно) владичество и е действувала още близо 400 години под турско робство. В нейно лице Западна България или Македония, както в ново време взеха да я наричат, почти осем века е имала напълно обособен вътрешен живот. Ако и подчинена на чужда държава, Македония, възглавявана от Охрид, била духовно суверенна величина, която официално била наричана България (на гръцки ) не само от своите свещеноначалници — охридските патриарси, но и от цариградските и други патриарси.

Къде се крие, прочее, първопричината на тая многовековна огнеупорност на тоя чуден и толкова мил за българина град? Преди всичко в духовната основа на неговото битие. Той е станал амвон на новия апостол Павел — св. Климент Охридски, за новите коринтяни, сир. българите, както го възпява един охридски архиепископ-песнотворец. Охрид е бил свещникът, откъдето е светело живодатното светило св. Климент Охридски над цялата българска земя. Охрид ревностно е пазел неоценимото съкровище, което го правело да бъде всебългарска светиня — честния гроб на св. Климента и вечносвежи спомени за тоя велик български светител. Със своя свят живот и благодатна дейност св. Климент е удостоил и своето земно жилище Охрид да сподели неговата сияйна слава. Чрез Климента Охрид е богоозарен български град. Тук Христос освети и оживотвори българския народ. В Охрид са поставени апостолските основи на Българската православна църква. От Охрид извира Божие благословение за цялата българска земя.
...http://www.promacedonia.org/poklon/index.html
цитирай
цитирай
29. sande - Когато Истината, гоовори, всички ние трябва да замълчим!
03.03.2015 08:16
За да продължим темата, предлагам на вашето внимание предговора /със съкращения/ на известния наш историк и литературовед Тончо Жечев към книгата “ Поклоннически слова” от българските учени Иван Дуйчев, Иван Снегаров, Михаил Арнаудов, Петър Мутафчиев, Стефан Цанков и Стоян Романски /1941 г./.

***

“...Тъй или иначе, Македония и съдбата на македонските българи продължават да са живата, кървящата рана на България и българите. Не зная какво ни вещаят новите времена, но едва ли някой все още вижда и може да предложи лек за нея. Всички досегашни лекарства се оказаха по-страшни от болестта, все повече развреждат и задълбочават раната, вместо да я лекуват. Едно е очевидно — тази рана се отвори, тя е връстник на възстановяването на третото българско царство, тя е дело на великите сили и техните кроежи в Берлин през същата година на нашето Освобождение. Само две години преди това, на Цариградската конференция на същите сили, нямаше и помен от „македонски въпрос". Малко по-рано на свободните и демократични екзархийски избори самото население на Югозападна България се беше самоопределило и присъединило към Българската Екзархия. И това не изненадваше никого. И как ще изненадва, когато не други, а самите македонски българи бяха инициатори и двигатели на българското Възраждане. Не други, а скопяни първи изгониха своя патриаршески владика (1833), братя Миладинови умряха в турските зандани за същото дело, Нако Станишев (дядо на проф. Александър Станишев) пръв в Кукуш напипа слабите места на великите сили и поде унията като средство за политически натиск, развит след това в общонационална маневра от Драган Цанков, и т. н., и т. н. Българската цариградска община и нейното ръководство в Цариград, които играеха роля на непризнато българско правителство и народно събрание по времето на църковно-националната борба, се състояха предимно от българи от македонските краища. И практически тревненец и търновчанин дядо Петко Славейков знаеше какво прави, като кръсти първия голям и най-авторитетен български вестник „Македония". Който е чел за акцията на Българския Великден на 3 април 1860 година в църквата „Свети Стефан", много добре знае, че владиката Иларион Макариополски е бил спрян да произнесе в литургията името на Вселенския патриарх на хубавото наречие на македонските българи: „Не сакаме го патрикот!"

Да ме простят нашите добри съседи, но при тях Македония и македонците присъстват изключително като политическа тема, като предмет на политически кроежи или териториални претенции. А погледнете българската култура, в която е душата на нашия народ. Ами че Македония и македонските българи са втъкани в нейните основи, без тях няма изобщо българска култура. Така е у двамата Славейковци, Стоян Михайловски, Вазов, Антон Страшимиров, Кирил Христов, все хора родени и израснали далеч от Македония. А най-големият ни поет след Ботев, чирпанлията Яворов, трагично погина и не друго, а Македония беше на устата му при последния дъх. Аз вече не говоря, че в целия спектър на националния живот и култура откриваме трайно заложени имената на родени македонци или бежанци от тоя край — почнете от Паисий Хилендарски, минете през Неофит Рилски, Теодосий Синаитски, Йордан Джинот, Григор Парличев, за да стигнете до Александър Балабанов Иван Снегаров, Симеон Радев, Андрея Ляпчев, Никола Генадиев, Йордан Бадев, Димитър Талев и т. н.

Но вече стана безпределно ясно, че аргументите нямат никаква сила за формирането на политическите реалности, че силата формира и аргументите.

Какво ни остава? Според мен надеждата е единствено и само в укрепването и развитието на общоевропейския процес и структури. Вече четири-пет столетия човечеството се движи и уповава на националните идеи, те показаха чудеса на творчество във всички области на живота и духа. Но изглежда съвременният свят, с всичките му придобивки от атомната енергия до комуникациите, иска друго, цивилизовано поведение и съзнание, което поставя общочовешките ценности над всичко. Или така, или Босна и Херцеговина! Изглежда, други пътища не останаха. Само при развитието на общоевропейския процес нещата ще дойдат на мястото си. Тогава ще се вдъхновяваме не от териториални придобивки, а от културно и икономическо влияние. Само ако границите помежду ни и Тук, на Балканите, престанат да са проблем, да се осигури безпрепятствено движение на хора, идеи, култури, стоки, както е в цивилизования свят, само тогава всеки ще си получи своето. Или най-малкото — споровете няма да се докарват до варварска вражда и изтребление.

Македонският проблем беше създаден от Европа в последната четвърт на миналия век. Той може да бъде разрешен само в рамките на интегрираща се Европа през двадесет и първия век. Това ви го казвам аз, неведнъж обвиняван като националист ...»

Август. 1992, Розино.

Тончо Жечев
цитирай
30. katan - 29. shtaparov - Поздравявам те
03.03.2015 10:34
за истинската, българска позиция, приятелю!
Ние, българите от разпарчатосаната ни Родина не сме никакви други освен БЪЛГАРИ!
Р Македония е създадена изкуствено от Димитров, Сталин и Тито.
Българи сме и такива ще си бъдем, докато ни има.
Р Македония е албанизирана. Два официални езика в тази малка държавица?!
Жалко, че съзнанието им е профанизирано!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!
цитирай
31. kalabak - Не забравяй хапчетата!
03.03.2015 23:53
Тая плоча я слушам вече 52 години и още от първото прослушване разбрах, че трябва да послушам съвета великият Пушкин: „...не оспоривай глупца”, защото, както е казал геният Ботев, „...лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!”
Дори съвременната медицина е безсилна за такива, като тебе, защото никой не може да проследи дали си взимате редовно хапчетата.
цитирай
32. shtaparov - Честит празник и 137 години свобода!
04.03.2015 16:52
katan написа:
за истинската, българска позиция, приятелю!
Ние, българите от разпарчатосаната ни Родина не сме никакви други освен БЪЛГАРИ!
Р Македония е създадена изкуствено от Димитров, Сталин и Тито.
Българи сме и такива ще си бъдем, докато ни има.
Р Македония е албанизирана. Два официални езика в тази малка държавица?!
Жалко, че съзнанието им е профанизирано!
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!

Благодаря- честит празник и на теб,и на цяла България! А на излъгания но неосъзнал се Калабак му кажи откъде е корена ти,за да знае че 99,99% от македонците са на страната на България а не на страната на онези,които ги лъжат от 70 години насам!
цитирай
33. shtaparov - Но ти изобщо не четеш!
04.03.2015 17:17
kalabak написа:
Тая плоча я слушам вече 52 години и още от първото прослушване разбрах, че трябва да послушам съвета великият Пушкин: „...не оспоривай глупца”, защото, както е казал геният Ботев, „...лудите не може никой утеши, бесните не може никой укроти!” Дори съвременната медицина е безсилна за такива, като тебе, защото никой не може да проследи дали си взимате редовно хапчетата.

Но ти изобщо не четеш,измамофиле- я понапрегни се малко,образовай се наместо да повтаряш до втръсване единственото наизустено от теб изречение! Няма ли научна логика у теб,няма ли опит за доказателства? Или с факти ти не се занимаваш,понеже на измамника факти не са му нужни???
цитирай
34. katan - Казвам, разказвам и не се срамувам, а се гордея с корените ми!
04.03.2015 17:48
Бащиният ми род е от с.КУМАНИЧ, "Ей там, на 3-4 км. наПреко" от България".
Църквата в селото е построена с помощта на дядото на моя дядо през 1870 година.
Родът ни,както и всички други БЪЛГАРИ напуска селото през 1925 година, след т.н. Петрички конфликт,прогонени от "гъчулята" /така ги наричаха баба и дядо/.
В НАШЕТО село до последното ОФИЦИАЛНО преброяване е имало 2300 или 2800 население, състоящо се от единствено от БЪЛГАРИ!
Татко ми казваше,че не е имало нито 1 Циганин,а само БЪЛГАРИ.За гърци или МАКЕДОНЦИ не се споменава никъде нищо, защото не е имало такива!
По мои спомени от прочетено преди години в последното преброяване е имало 6 души ЦИГАНИ,но отново никъде не присъстват гърци или още повече МАКЕДОНЦИ!
Терминът МАКЕДОНЦИ е дело на Коминтерна.
Спомни си кога са подарени на Тито костите на иконата Гоце Делчев!
Виж в Скопие как подмениха историята ни!
Мисля, че не е необходимо да ровим в светите жертви на БЪЛГАРИТЕ,които са дали живота си за обединението на всичко БЪЛГАРСКИ земи.
Дядо ми по майчина линия,който е от гр.НЕВРОКОП е бил ДОБРОВОЛЕЦ в Балканската война и се е бил на фронта с ясното съзнание, че го прави за БЪЛГАРИЯ!
Съгласи се със съвета на Пушкин и думите на Ботев, приятелю!
Нас,лудите, никой не може да ни утеши,защото родните ни места са в чужди държави. Как да се укротим и примирим?!
Знаят ли нормалните и укротените колко сълзи са пролели нашите деди и прадеди, напускайки насила родните места?!
Колко сълзи съм проляла аз самата, когато стигнах за пръв път в Като Неврокопи и видях планината Стъргач!
Плакахме с внучката ми заедно пред табелата на НАШЕТО село.Видях и разпознах родовата ни къща така добре описвана ми от татко, но не слязохме там, защото синът ми не пожела да спре, за да не ми стане "лошо".
Взех си няколко шепи пръст от нашата, родна, БЪЛГАРСКАТА земя, която е ГРЪЦКА.
Когато бях в Охрид чух една "македонка", родена в БЪЛГАРИЯ да говори за "ВашиОТ цар Борис" и "нашиОТ Климент".
Нека всеки сам се самоопредели какъв е.
НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ
цитирай
35. kalabak - Уважема katan,
04.03.2015 22:23
Няма на този свят сила, която би могла да създаде цял един народ, ако той не съществува.

Ето какво заявява Димитър Благоев в народното събрание през 1917 година, т. е. две години преди Ленин да инициира създаването на Коминтерна и 38 години преди създаването на Титова Югославия:
„Аз съм родом от Загоричане, но между другото аз не съм българин, аз съм македонец, македонски славянин! И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска земя, която ще има собствено управление.”

Искам да засегна само един още един въпрос - защо в Егейска Македония има македонци, които имат и своя партия - Виножито, а няма българи? И за този факт ли причина са Коминтерна, Тито и Димитров?
цитирай
36. shtaparov - Да,ама не!
05.03.2015 15:17
Калабак можеше и да е прав,ако не бе допуснал няколко и то груби грешки. Първо,Коминтернът е основан в 1844 г.- 80г. преди срамната сцена,в която се включва поддалият се вече на склерозата Благоев. Второ,БКП е основана в 1919 г.,нейната предшественичка БРСДП- в 1891 г.,а цитирания разговор е проведен след 1921г. Трето,”Виножито” в нашето Беломорие е основано от титовите македонисти с пари на комунистически Белград,а не от местното Българско население,докато на България и до днес комунистите й пречат да основе своя организация там. Четвърто- Благоев не винаги е бил на цитираното от Калабак мнение: като по-млад той все още не е бил дотам покварен и пропаднал,че да се поддаде на злостните антинаучни внушения на своите задгранични съпартийци относно естеството и произхода на Костурските Българи. Пето- той не познава древните извори,писани от очевидци,които лично са виждали и „славяни”,и „пра”Българи:

„Славяни сиреч Българи”- пише византийския историк Йоан Зонара,без да се интересува от мнението на цензуриращия народите Коминтерн.

„Булгар- град на славяните,който се намира на север. В него е толкова студено,че често вали сняг даже и през лятото”- пише Ибн Фадлан за Волжка България,с което разбива на пух и прах глупостите на всички наивници,повярвали на мошениците-антиБългари,пръкнати у нас по заповед на червените шпионски централи.

„Когато победи с тях вселената,илирийците се върнаха обратно и поискаха от Александър (Велики) да им даде свойта си земя. И даде им я той,и написа им грамота със златни слова:
„Народ славен и непобедим”. И от тогава приеха Българите македони и славяни да се наричат” (Йеросхимонах Спиридон).

Ето докъде може да стигне човек,който забравя род и родина по заповед на своята партия (цитат от препирните на Благоев):

„...Фактът, господа народни представители,е този,че е имало голяма борба между българите и славянските племена на Балканския полуостров. И този процес,за който ни говори господин Сакъзов и който поддържат и други, този процес не е за обединението на българското племе,а за завладяване на славянските племена на Балканския полуостров. И затова ние виждаме изтикване на славянските племена от Балканския полуостров,като се преселват масово във Византия и Мала Азия,и от друга страна,отиват на юг към Македония и в Македония именно се запазва дълго време славянското племе."

"Ами вие сте родом от Загоричане",опитва се да го затапи демократът Георги Данаилов. Димитър Благоев го смразява с поглед и изстрелва: "Аз съм родом от Загоричане,обаче аз не съм българин,аз съм славянин. И като такъв,ако искате да знаете,аз съм за Македония като славянска страна,която да има свое собствено управление."

"Какво търсиш в България тогава?",пита някой от десницата.

„Славянинът” се прави на глух,защото е избран като български гражданин в българското Народното събрание.

"Как се наричат в Загоричане българите?",скача от мястото си либералът Христо Попов,който също е родом от Македония.

"Ако ги питате, те се наричат християни",отвръща Благоев.

"Те се наричат бугаре",поправя го Попов.

"Аз не искам да влизам в тази сфера- прави лек маньовър Благоев- но искам да ви изтъкна какви опасни от ваша гледна точка,от буржоазна гледна точка,теории се развиват в нашата история относително процеса за обединението на българското племе..."

"Борбите за независимостта на българската църква се развиха най-много във вашето село и затова го изгориха"- прекъсва го пак досадникът Попов.

Всички опити да бъде оспорена Благоевата теория обаче пропадат.

"Аз мисля- сочи с пръст опонентите си той- че от вас по-слабо осветлени по тия въпроси и по-забъркани глави няма. Особено вие учителите,които винаги върху тези фалшиви теории сте се възпитавали,въобще вие не можете да ги разберете тия работи."

През 1885 г. Благоев описва родното си село така:

"Загоричане е едно от големите села в Костурското окръжие,състоящо се от 400-500 къщици и населено само от българи."

През 1917 г. той установява,че е допуснал груба грешка: Загоричане вече не е населено "само от българи",а "само от славяни". Благоев е длъжен да се поправи в интерес на „историческата истина”.
Според теоретиците на македонизма потомци на Александър Македонски са основали най-старата славянска държава. Тя се наричала Славуния,а българите в нея били малка група завоеватели. От този конфликт покълнала македонската нация,а тя е потребна на Благоев за конструиране на утопичната Балканска федерация. Освен македонската в нея трябва да влязат също добруджанската,тракийската и шопската нация. Името България е заличено.”

В този разговор Благоев дори не се усеща,когато по навик нарича Българската история „наша”,а Калабак изобщо и не знае,че комунизмът освен македонска "нация" произведе още цяла редица такива фалшиви нации- карабахска, молдавска, карелска, беларуска, тувинска, словенска и пр.
цитирай
37. bojil - Ти любезний Калабако явно не знаеш ...
05.03.2015 23:50
Ти любезний Калабаче явно не знаеш как "Партията" правеше Петричките Българи на македонци,затова пишеш ли,пишеш глупост след глупост,изкопирана от бърлогите на Скопската фалшификаторска школа!

http://bojil.blog.bg/politika/2014/10/01/kak-quot-partiiata-quot-praveshe-petrichkite-bylgari-na-make.1301263

цитирай
38. elenkokoschkov - Луно ,луно ,Земьо македонска
27.10.2015 09:04
и за тебе ли ке се тепаме,и за тебе ли кръв ке лееме!!???!!??
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816409
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136740
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи