Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2014 05:51 - ШОКИРАЩО РАЗКРИТИЕ НА "АНАЛИЗА": ТАТАРИТЕ СА РОДНИНИ НА ДРЕВНИТЕ ГЕРМАНИ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 15163 Коментари: 21 Гласове:
35

Последна промяна: 07.08.2014 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ШОКИРАЩО РАЗКРИТИЕ НА "АНАЛИЗА": ТАТАРИТЕ СА РОДНИНИ НА ДРЕВНИТЕ ГЕРМАНИ
   
Това твърдение много прилича на виц и ако не бе научно доказано от "Езиковата археология",щях да му се изсмея още при първия си допир до него! Но то е истина- проследете логиката на доказателствата и ще се убедите сами. За навлизане в проблематиката трябва първо да посочим приликите и разликите,които наблюдаваме между тези два народа днес:
I) Прилики:

1. И двата народа са европеиди от северен тип: предимно руси и синеоки.
2. Езиците им съдържат особен неславянски речников субстрат.
3. И в двата езика има голям брой "славянскоподобни" думи.
4. И двата народа са потомци на палео-Тракийски Скитски племена,изселени от Тракия при походите на Дионис.
5. И на едното,и на другото племе се приписват големи воински и завоевателни способности.


II) Разлики:

1. Татарите и германите имат различна историческа съдба.
2. Езикът на първите е считан за тюркски а езикът на вторите- за индоевропейски.
3. Тези две племена имат различна материална култура.
4. Първоначалните им известни местоживеения са на 5000 км едно от друго.
5. Едните са християни,а другите- мюсюлмани.
6. Едните са високоцивилизовани европейци,а другите- азиатци,често описвани като диви монголоиди.
7. Народните им обичаи са в общи линии различни.
8. Между тях има генетични различия.

  Както виждаме,разликите са повече от приликите и би било чисто безумие да мислим,че има нещо общо помежду им,ако не бе изпитаната надеждност на "Анализа" и на археолингвистичните му заключения. Но ако мислим комплексно и интердисциплинарно,би трябвало да можем лесно да си обясним причините,довели до появата на такива големи различия между два близкородствени народа:

1. Различната им историческа съдба се дължи на различната среда и народностно обкръжение,в което са живели и все още живеят тези два народа или по-точно казано: тези потомци на две тяснородствени Скитски племена,превърнали се в отделни народи с течение на времето.
2. Езикът на Татарите се е вторично тюркизирал в Далечния изток или по-скоро не се е достатъчно индоевропеизирал след раздялата им с Германите,която се е извършила преди не по-малко от 3200 години.
3. Различната им материална култура се дължи на различната им религия и историческа съдба.

4. Далечните им местоживеения са резултат от походите на Източния и (евентуално) Западния Дионис.
5. Това,че едните са християни а другите мюсюлмани е късна последица от тяхното отдавнашно разделение- при своята поява и двата народа са били езичници. Германите са християнизирани основно при походите на Карл Велики (VIII-IX век),а Татарите са ислямизирани през ХII-ХIII век,което означава,че преди 1400-1500 години между тях на практика не е имало сериозни религиозни различия.

6. Високата цивилизованост се отнася до днешните повлияни от римската култура Германци,а не до древните Германи,които са правели човешки жертвоприношения и са живеели в примитивни горски колиби дори по времето на Карл Велики. Това,че Татарите са диви монголоиди е заблуда за първокласници- те са потомци на високо развитите за времето си Тохари,построили градовете в Тарим и говорили език,показващ "необясними" прилики с Тракийския. Подобни прилики показва разбира се и старонемския език.
7. Различните народни обичаи на Татарите и Германците са модулирани,както вече уточнихме,в условията на различна религиозна и геополитическа среда,различно местоживеене,народностно обкръжение и междусъседски влияния.

8. Генетичните разлики между хората не са им първично присъщи. След като населението на света произлиза от една човешка двойка,живяла преди 100-200 000 години,не е възможно децата на тази двойка да са родени с генетични различия помежду си. По-скоро тези разлики са натрупани у нейните потомци бавно и постепенно,в течение на хилядолетията и са последица от обстоятелствата,
споменати в "Разлики"-точки 1,4 и 7.


 
Ето как се оказва,че катастрофалните наглед различия между два "коренно" различни народа могат постепенно да се стопят при връщане на времето само с 1000-2000 години. А в нашия случай,както се вижда от проучванията на "Анализа",това съвсем не е случайно,понеже:

1. Германи= Гърмени (Гърмяни): поклонници и синове на Бога на гърма. За пряка или косвена роднинска връзка с тях говорят имената на още племена и народи от Стария свят,съставляващи част от родословното дърво на Германите:

-Гермияни (тюрко-иранско племе от източен Иран).

-Карамани (Геремани,Кармани- тюркско племе от Анадола).


-Армяни (Армени,Гърмени,наричани днес Арменци: каквказки народ,частичен наследник на древно-Българското племе Фриги,наричано още Прики и Бриги). Те се наричали още Арамини (Хората на Арам),като Арам не е никой друг освен Аврам (Абрам,О"Брама/Дионис) и Каран (Гъръм,Бога на Гърма). За превъплъщенията на Гръмовержеца Зевс/Юпитер в Дионис и обратно,както и в други езически богове говорят много древни автори,а според доц. Ив. Танев Иванов всички ведически богове са ипостас (аватар,превъплъщение) на Бога на Слънцето Сурья.

-Алемани (име на Барбарско племе,предположително германско)= Аремани (Армяни,Геремани,Германи и пр.).

-Арамеи (Арамени,вид Армени или по-точно: част от племената на Бога на Гърма. Днес ги считат за "семитски" народ от Близкия изток но името им сочи,че те или не са били никога семити,или са вторично семитизирани след дългия си престой в земята,обитавана от преобладаващо множество народи,считани днес за семити (в случая- араби,израелци и акадци).

-Арвани (Армяни,Арбани,Арбанаси,Албаняци или още Алвани и Албани). Някогашната Кавказка Албания граничела с Армения,понеже живеещите в нея Албани (Арвани: прех. Л-Р и Б-В) са отломка от древните Армени или от техните прадеди,както указва "Ангеловият анализ". Това е причината,поради която особения език на днешните Албанци показва частични прилики единствено с Арменския:

image 
Другото им име Шиптари (пълногласна форма Шкипетари) се родее с древното име на минойците- Каптари (Кафтари),което означава в крайна сметка Кавкари (Хора от Кавказ),Кач-гури (Кач-Хора,Хора Качени високо в планините) и Кич-гури (Хора с кичета,с чембаси). Чембасите,макар и в леко изменен вид,са били добре познати на някогашните Германи- блатната мумия на "Човека от Остерби" има вързан на възел чембас на главата си:

  image

image
Римския историк Тацит пише,че мъжете от племето Свеви сплитали косите си по този начин и че младите воини от други германски племена също възприели тази прическа. "Обличат се така,когато тръгнат на война- пише Тацит- и така сплитат косите си,че да добавят към ръста си и към ужаса,който вдъхват в очите на врага". Разположението на чембаса отстрани на главата не го прави различен от нашите,понеже представлява само една локална разновидност на всеобщо разпространен сред Скито-Българите обичай,ползван широко по времето,когато Германите все още са били Скитско племе.
2. Татари= Тантари (с носовка),Тандъри (синове и поклонници на "келтския" (Тракийския) бог Тандър,бог на бурите и на гърма! Името им е в тясна връзка с едно от имената на Юпитер (Йев-Патер,Дев-Татар= Бог-баща,Бог-татко),понеже означава още Тат-Ари (Татe-Хора,Синове на Бога-Татко),а Юпитер както знаем е основния гръмовержец на древния свят. Другото прочуто име на този бог- Зевс,е само калка на останалите,понеже Зевс= Девс (Деус,Диас),Дет (Детероден),Тат (Татко),Дев (бог),Дув (Дух),Зйевус (Сиявуш),Зйезуш (Зиезич,Зиези) и т.н.
Волжки татари: image

image

image

image

image

image

Кримски татари:
image
Близки до Татарите племена и народи съгласно проучванията на "Анализа":

-Тохари (древни жители на Тарим и източен Памир). Техни са високите и русокоси Скитски мумии,намирани от китайците в Тарим след 1978 г.:


image
image

image

-Бохари (древна отломка от Богарите,преселила се към Египет и Индия при походите на Четвъртия Дионис).

-Табари (жители на древно-персийската област Табаристан,запазили своя авестийски език).

-Тата (Дада)- Скитоиранско племе,обитавало части от Далечния Изток преди монголите.

-Таджики (Татчики,Татики- Племената на "Таткото",т.е. на Бога-баща):


image
image
  image

image
 
  Ако разгледаме внимателно голям брой изображения и снимки ще установим,че между Германите и Татарите почти не се наблюдава съществена антропологична разлика,което се дължи несъмнено на това,че те имат общ,а не различен произход. Това,което ги свързва е древна Тракия или по-точно: Припонтийския регион- прародината на всички "индоевропейци". И макар днес татарите да са езикови тюрки а повечето индуси- езикови индоевропейци,това не прави от индусите роднини на англичани,белгийци и германи,нито от татарите- роднини на тунгуси,якути и манджури,освен ако не върнем времето още по-назад,в епохата на ностратическия палеолит.

  Езикът се променя с времето много по-динамично от генофонда и антропологичния тип: известни са случаи един и същ народ да измени няколко пъти езика си,но нито веднъж- генофонда си. Британския,американския и староанглийския езици например имат сериозни различия помежду си,които се задълбочават все повече с течение на времето,макар произходът им да е един. Същото явление се наблюдава из целия свят: един съвременен грък почти не може да преведе случаен текст от старогръцки,а това понякога не го могат дори специалистите. Така че езиковите аргументи в доста отношения са малко или много относителни,както впрочем и генетичните. Те могат да укажат надеждно произхода на езика или на отделни негови думи,но не и на самия народ. Затова,ако искаме надеждни резултати в проучванията си,трябва да провеждаме комплексни интердисциплинарни изследвания и да прекратим в над 90% порочната практика на предположенията,с която си служеше историческата наука през XIX-XX век. Особено важни в това отношение са писмените извори,и най-вече когато са писани от очевидци.

 
При татарите и германите обаче,а и при много други племена и народи нещата са различни,а окончателния им произход не може да бъде установен или доказан по общоприетите традиционни начини. Затова науката от над 100 години си затваряше очите за очевидната антропологична и расова близост между тези два народа,като предпочиташе да обявяви изповядващите исляма татари за диви и примитивни монголоиди- толкова отдалечени от европейците,колкото и амазонските индианци. Те системно бяха очерняни и представяни пред широката общественост като монголо-манджурски юртаджии,не познаващи никаква друга култура освен оборската и не изглеждащи по-цивилизовано от чукчите и ескимосите. Истината обаче се оказа съвсем друга- бидейки потомци на някогашни Тракийски племена от Припонтийския регион и в частност на Тохари (което е доказано от писмените извори),те нямаше как да са много различни нито от нас,нито от руснаците,нито от германците или англичаните. В крайна сметка дори се оказа,че татарите са много по-руси,по-бели и по-европеидни от някои оправдано или неоправдано претенциозни народи като гърци,римляни,"македонци",власи,италианци и испанци.
  Незначителните антропологични разлики,които се наблюдават между германците и татарите се дължат основно на различния начин,по който ползваните от тях различни езици модулират лицевата визия и мускулатура. Особеният неславянски речников субстрат в езиците им се дължи на силното прикавказко и угро-финско влияние,което са изпитали в миналото или дори на частичната им,непълна индоевропеизация,която позволила там да се запазят значителен брой реликтови остатъци от старите доиндоевропейски говори,ползвани най-вече от Царските Скити ("Угро-Фините"). Съответно,и при двата народа неизбежно са оцелели много древно-Български имена (изреждам):

1. У германите: Сегимер (Сакамир,Седимир), Укромир (Чакромир,Чакромил: с възстановяване на първата съгласна), Радагаст (Радигост,Радивожд), Ариовист (Арейовожд= Арес Водачът), Рецесвинт (Речисвент,Речисвет), Свинтила (Свентило,Светило- без носовката), Бойорикс (Бойо рекс,Бойо крал), Курт (Курти: виж и Курт-Кубрат), Юрген (Йорган,Йоргана,Органа,Органъ), Валдемар (Валдомер,Валдимир), Ханс (Ханк,Ханкъ,Ханко), Аксел (Ахел,Ахил), Фридрих (Фредрик= Предраг), Ервин (Первин,Първан), Хуго (Куко- виж фам Кукови;Гого- фам. Гогови), Конрад (Кобрат), Бруно (Браньо), Тимо (Тим,Тиме), Руди (Ради), Ото (Йото) и т.н.

2. У татарите: Хомер (Омир,Умар,Кимер), Омар (Омир,Умар), Парис (Борис), Гусман (Кузман), Джека ("Чака",Жека= Жеко,Джаки,Чуко- виж фам. Чукови), Петрич, Гирай (Гьорей,Гьоре= Ярей,Хорей), Балин (Балинъ,Балина), Барадж (Бариш,Бориш), Азан (Асян,Асен,Ясен), Галимбек (Галин бег), Приян (Приам,Приен= Приет;Придан= Продан), Роксана (Росана,Ристана), Албури (Арбули,Барбули- виж фам. Барбулини и Барбулски), Барбол (Барбул,Върбул,Върбел), Тимур (Тамар- мъжки вариант на женското име Тамара), Фархат (Фаргат,Фъркат= Хвъркат: виж фам. Фъркови), и т.н.


  В случай като този заключението на палеолингвистиката може да бъде само едно. След като двата народа са потомци и поклонници на Бога на гърма,а между тях няма никаква съществена антропологична разлика,значи са роднини помежду си и са общи наследници на едно и също припонтийско племе,което се разделило на няколко части още през Бронзовата епоха. И макар да са раздалечени генетично и културно през последните 3000-3200 години,един ден генетиката ще потвърди това заключение,като направи съпоставки между гени на древни Германи и прадеди на старите Тохари. С което стойността на "Анализа" ще изпъкне още повече и доверието в неговите възможности ще нарастне. Защото в името на всяко племе е скрита тайната за неговия произход.

  Ето как разбираме,че макар днес татари и германци да са различни народи от нас и помежду си,бидейки отдавна от-Българени,това не винаги е било така. Влиянието на древна България върху народите и културите на Стария свят е огромно- бих казал дори неизмеримо. Следи от стари преселения на нашите деди се откриват практически навсякъде,където са цъфтели древни цивилизации: от Британия и Индия до Египет,Китай и по-далеч. Това е обяснимо като видим картата,описваща завоеванията на четиримата царе,носили имената на Дионис (виж
http://shtaparov.blog.bg/politika/2014/03/21/kak-bylgari-stanaha-rodonachalnici-na-prototiurkite.1249913). Значителните промени в културата,езика и генотипа,настъпили през вековете се оказват лесно обясними,затова първа задача на всеки патриот е да просвещава хората у нас и по света в историческата истина за Българите- онези,които разпръснаха семената и светлината на познанието из целия древен свят,за да можем днес с гордост да посочим своето истинско родословие- родословие на свещени воини,велики жреци и просветители,прославени герои и божествени царе. Царе,за които гръцки историци с възхищение написаха: "Българския царски род из целия свят няма равен на себе си по своята древност и знатност!"





Гласувай:
36


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
18.04.2014 09:09
Това, което твърдиш е наистина революционно за една наука като историята
Но все пак има логика, народите общо взето са изкуствени образования
Да вземем например волжките българи или чувашите, които също твърдят, че са българи. Религията, откъсването от българското ядро,влиянието на съседните племена, както същото се е случило и с нас , е довело до такива различия в двата български клона, че трудно би могло да се приеме общият им произход, особено с чувашите
Обратно, в английския, в романските езици има много думи, общи с нашия.
Наистина Черноморието е прародина на Европейската цивилизация
Поздрави!
цитирай
2. balar - татарите са
18.04.2014 09:44
българи. германите или по-точно готите са били част от хунорския съюз заедно с българите.
но колкото до думата татар то тя е почти същото като камикадзе. почти понеже японците са го правили по своя воля докато татарите са били набирани от завладяното население и насила пращани в авангард. демек татар=пушено месо. ако победи браво. ако умре карай.
цитирай
3. shtaparov - българи. германите или по-точно ...
18.04.2014 12:44
balar написа:
българи. германите или по-точно готите са били част от хунорския съюз заедно с българите.
но колкото до думата татар то тя е почти същото като камикадзе. почти понеже японците са го правили по своя воля докато татарите са били набирани от завладяното население и насила пращани в авангард. демек татар=пушено месо. ако победи браво. ако умре карай.

Taтарите са били за последно Българи преди 1600 години- то си личи по езика им. Германите- преди около 2000,а руснаците и сърбите- преди 600: и по техните езици това си личи. Кои са повече Българи тогава- татарите или руснаците? Ония,които са забравили Българския преди 1500 години или онези,които все още го говорят? Отговори си сам,приятелю.
цитирай
4. shtaparov - Това, което твърдиш е наистина р...
18.04.2014 12:57
leonleonovpom2 написа:
Това, което твърдиш е наистина революционно за една наука като историята
Но все пак има логика, народите общо взето са изкуствени образования
Да вземем например волжките българи или чувашите, които също твърдят, че са българи. Религията, откъсването от българското ядро,влиянието на съседните племена, както същото се е случило и с нас , е довело до такива различия в двата български клона, че трудно би могло да се приеме общият им произход, особено с чувашите
Обратно, в английския, в романските езици има много думи, общи с нашия.
Наистина Черноморието е прародина на Европейската цивилизация
Поздрави!

И чувашите са всъщност бивши Българи: точно като руснаците,сърбите,украинците,поляците,хърватите и чехите. Последните са доста по-малко бивши от чувашите: първо за тях трябва да се сещаме и да търсим Българщината първо там,пък после при чувашите. Те твърдят това по идеологически причини- понеже бяха подучени от КГБ и от политиката на Ленин. Руснаците пък точно по същата причина го отричат,макар че преди 100 години различията между тях и нас са били още по-малки!
цитирай
5. mt46 - Мисля, че
18.04.2014 13:22
при всички европейски и азиатски народи има родствени връзки...

http://www.kaminata.net/velikoto-preselenie-na-narodite-t19332.html
"... Германските племена в началото на н.е. населяват територията между р. Рейн и р. Висла, Алпите и р. Дунав, Северно и Балтийско море, а също и южната част на Скандинавския полуостров. През I в. някои германски племена преминават р. Рейн и се опитват да се заселят в Галия, но са отблъснати от Рим.През II – III в. стават размествания на германски племена в източна и централна Европа, което води до
засилване на натиска по границите на Римската империя ..."
цитирай
6. leonleonovpom2 - Дано не си ме разбрал криво, аз също ...
18.04.2014 13:48
Дано не си ме разбрал криво, аз също съм привърженик на този стил на изложение.
Но историята е твърде консервативна наука, има догми и те са трудно променими и преодолими едновременно.
Историята я пишат победителите, а ние истински победи нямаме от седем века.
Впрочем, имаме и то славни, но мирните договори ги оформят други, така, че все едно сме победени- Крещящ пример е Междусъюзническата война, Берлинският конгрес също е подигравка с народ, заслужил и помощ , и уважение едновременно
Весели празници приятелю!
Дано за малко забравим за тези празнодумци, които добре си живеят на тази база - политиците
цитирай
7. aliya - И германи, и татари са българи и в ...
18.04.2014 15:27
И германи, и татари са българи и в основата им е българският език. А за село Гърмен всички знаем - знаем и че имената на селищата са най-устойчиви на влиянията на вековете. Освен това германите или готите почитат българския бог на Слънцето Сурва.
http://aliya.blog.bg/history/2014/04/10/znaete-li-otkyde-proizliza-koleda-nai-drevniiat-religiozen-p.1255876
цитирай
8. zaw12929 - Поздраяление за изследователс...
18.04.2014 20:54
Поздраяление за изследователската упоритост!
Весели празницу!
цитирай
9. nikikm - Щапаров,
18.04.2014 21:00
като те приветствам с материала,както винаги си на ниво,искам да ти кажа,че внасяш в мен едно объркване с термина татари! Според един материал на проф.Чилингиров мисля,дано не греша,татарите са малко монголоидно племенце,което Чингис хан е избил до крак,заради това,че убили баща му!Това е било 120..не помня!Но у китайците това название за монголоидите се запазва,другите народи го вземат от там..и до днес!
Волжките татари са си българи!И те си го казват.Татари ги направи Сталин!Защо направо не подмениш названието татари с българи?И всичко си идва на мястото!
На скоро гледах и си го записах,клип в който двама наши учени изследват старонемската именна система и установяват шокиращия факт,че огромна част от имената имат български произход!Та,това е,благодаря за удоволствието да чета прекрасния ти материал,като имам само по-горните въпроси за уточняване.Поздрави!
цитирай
10. shtaparov - при всички европейски и азиатски ...
18.04.2014 21:28
mt46 написа:
при всички европейски и азиатски народи има родствени връзки...

http://www.kaminata.net/velikoto-preselenie-na-narodite-t19332.html
"... Германските племена в началото на н.е. населяват територията между р. Рейн и р. Висла, Алпите и р. Дунав, Северно и Балтийско море, а също и южната част на Скандинавския полуостров. През I в. някои германски племена преминават р. Рейн и се опитват да се заселят в Галия, но са отблъснати от Рим.През II – III в. стават размествания на германски племена в източна и централна Европа, което води до засилване на натиска по границите на Римската империя ..."

Да- такава е позицията на официалната наука,но аз,както и древните очевидци впрочем,не сме съгласни с нея. Древните германи никъде не са се разселвали,понеже са били малко племе,което не е разполагало с достатъчно голям демографски потенциал,който да позволи това. Натискът върху Римската империя е извършен основно от тежките засушавания,които прогонили много и големи племена от средна Азия,превръщайки земите им в пустиня. Част от тези племена са "славяните" (Склавините,Склавите)- бивши жители на Памир,в това число и Готите,които са славянски (Скито-Български) племена,а друга част- Хоногурите (Хуно-Хората).
цитирай
11. shtaparov - Дано не си ме разбрал...
18.04.2014 21:35
leonleonovpom2 написа:
Дано не си ме разбрал криво, аз също съм привърженик на този стил на изложение.
Но историята е твърде консервативна наука, има догми и те са трудно променими и преодолими едновременно.
Историята я пишат победителите, а ние истински победи нямаме от седем века.
Впрочем, имаме и то славни, но мирните договори ги оформят други, така, че все едно сме победени- Крещящ пример е Междусъюзническата война, Берлинският конгрес също е подигравка с народ, заслужил и помощ , и уважение едновременно
Весели празници приятелю!
Дано за малко забравим за тези празнодумци, които добре си живеят на тази база - политиците

Сърдечни благодарности за поздравите- весели празници и на теб приятелю,както и на всички наши разбира се!
цитирай
12. shtaparov - Поздраяление за изследователс...
18.04.2014 21:38
zaw12929 написа:
Поздраяление за изследователската упоритост!
Весели празницу!

Благодаря- весели празници и на теб,здраве и късмет!
цитирай
13. shtaparov - И германи, и татари са българи и в ...
18.04.2014 21:45
aliya написа:
И германи, и татари са българи и в основата им е българският език. А за село Гърмен всички знаем - знаем и че имената на селищата са най-устойчиви на влиянията на вековете. Освен това германите или готите почитат българския бог на Слънцето Сурва.
http://aliya.blog.bg/history/2014/04/10/znaete-li-otkyde-proizliza-koleda-nai-drevniiat-religiozen-p.1255876

Така е- в основата им стои Българския език,но аз не бих казал,че са Българи. По-скоро те са бивши Българи,но бивш е и Василий II,а знаете какво е направил. На бивши сме се нагледали достатъчно,яли сме им и попарата. Знаете какво направи срещу нас бившето пра-Българско племе Сърби през 1913 г.,да не говорим за 1402 г.
цитирай
14. shtaparov - като те приветствам с материала, ...
18.04.2014 22:19
nikikm написа:
като те приветствам с материала,както винаги си на ниво,искам да ти кажа,че внасяш в мен едно объркване с термина татари! Според един материал на проф.Чилингиров мисля,дано не греша,татарите са малко монголоидно племенце,което Чингис хан е избил до крак,заради това,че убили баща му!Това е било 120..не помня!Но у китайците това название за монголоидите се запазва,другите народи го вземат от там..и до днес!
Волжките татари са си българи!И те си го казват.Татари ги направи Сталин!Защо направо не подмениш названието татари с българи?И всичко си идва на мястото!
На скоро гледах и си го записах,клип в който двама наши учени изследват старонемската именна система и установяват шокиращия факт,че огромна част от имената имат български произход!Та,това е,благодаря за удоволствието да чета прекрасния ти материал,като имам само по-горните въпроси за уточняване.Поздрави!

Благодаря за поздравите приятелю! Но татарите няма как да са Българи днес,понеже от над 1000 г. не говорят Български,нито носят нашето народностно име. Реално те никога не са избивани от монголите: по-скоро са ги предвождали и са ръководели техните нашествия! Татарите не са измислени от Ленин,понеже ги е имало в 14 век като наемни дружини на страната на Михаил Шишман и Иван Александър,а през 1689-1690 г.: на страната на турския султан. Тук е важно да се уточни,че на нас те са помагали срещу заплащане в добитък и жито (а може би дори и като наши васали??!!),но не като наши сънародници! На турците пък са помагали като техни васали и единоверци,та дори и като техни близки родственици: татарите говорят тюркски език,турците също. Кримските татари,чиято васална на султана държава,наричана "Кримско ханство" е съществувала до 1783 г.,са един и същ народ с Волжките,но са помагали не на нас,а на султана да потушава Българските въстания от 1686-1690 г. По този начин те ясно заявили,че се считат за тюрки а не за Българи. Те унищожават Волжка България,а Ленин насила възражда Българското име в земите им,за да откъсне Русия от родовите й корени.
цитирай
15. marknatan - ха ха ха тоя пост му го прати на шве...
19.04.2014 00:30
ха ха ха тоя пост му го прати на швестерчето

липсва гетския лизач, но нередовния алхимик се справя

ха ха ха тоя пост му го прати на швестерчето ха ха ха да си избере северна красавица
цитирай
16. bezistena - ИСТИНА=Иса и Диана
19.04.2014 00:39
Браво,Приятелю!Възхитително!
Бавно и сигурно,неотменимо и неотклонно...не,сменяваме скоростта:
Бързо и сигурно,неотменимо и неотклонно...не,пак не съответства!
Експлозийно и сигурно,неотменимо и неотклонно,категорично и безапелационно...всички с вас вървим към АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА за Българите,която е СКРИТАТА ИСТИНА на Съвременната човешка цивилизация и Света!
И когато съвсем скоро стигнем до СКРИТАТА ИСТИНА И АБСОЛЮТНАТА ИСТИНА за Българите и Света,всички удивени и възхитени ще се преклоним на Българските Богове,Които ни чакат там с протегнати грижовни и любящи Родителски ръце,защото:
ИСТИНА=Иса и Диана
СКРИТА ИСТИНА=Исус Трака и Диана
АБСОЛЮТНА ИСТИНА=Бог Исус Дуло и Диана,
където
+Исус Трака е Исус от Тракия,Господ Бог Исус Христос,Който Е Българин!
+Бог Исус Дуло е Бог Исус Българина от Тракия,Съоснотователят на Божията Българска световна владетелска династия ДУЛО,заедно с Богиня Диана
+Диана е Богиня Диана,Която е Великата Богиня Майка,Матера,Диана Мария,Богородица,Мария Магдалена,Коята Е Богиня Мария Магдалена-Съоснователката на Божията Българска световна владетелска династия ДУЛО,заедно с Бог Исус!

Те Двамата Са и Прородителите на човеците,за които Библията казва,че са Адам и Ева.
Те Са Адам и Ева,но с разменени места-задължителния херметичен похват във Библията,като най-стар езотеричен кодиран документ на Българите:
АДАМ=МАД=Майка=МА Д=Мама Диана-или Богиня Диана,Майка на човешкия род
ЕВА=Бог,Бащата на човешкия род.
Те Са Боговете Съ-творци на Вселената,Земята...,познати от последното Йм аватарно идване на Земята като Исус и Мария Магдалена.

За тебе с благодарност,Приятелю,и за търсещите ИСТИНАТА Българи е нашият Великденски подарък:
Тайните послания,които ни изпращат във Великденските яйца Дедите ни,цивилизаторите на света!
http://bezistena.blog.bg/history/2014/04/19/.1258174

Бъдете благослвени,Българи ,и бъдете съпричастни с кръстните мъки и страдания на Исус,и на Мария с Него,не само тия няколко дни,а постоянно!
От БЕЗИСТЕНА с Любов!
цитирай
17. shtaparov - ха ха ха тоя пост му го прати на...
19.04.2014 13:49
marknatan написа:
ха ха ха тоя пост му го прати на швестерчето липсва гетския лизач,но нередовния алхимик се справя ха ха ха тоя пост му го прати на швестерчето ха ха ха да си избере северна красавица

Не съм те чул досега да кажеш кой е редовен,Мирко Матане. Как може такъв жизненоважен капацитет по психооценяване като тебе да пропусне да се произнесе за това? Не лазваш нищо и за себе си- редовен ли си,не си ли? :)) Бъди така любезен дружко- дай малко светлина по въпроса,и швепсче за пресъхналите гърла на ожаднелите читатели.
цитирай
18. shtaparov - bezistena, оценявам високо твоите ...
19.04.2014 13:52
bezistena,оценявам високо твоите заредени с положителна енергия изказвания- никому нищо лошо,всеки има нужда от добри хора около себе си.
цитирай
19. kasnaprolet9999 - Много интересен анализ и логично ...
24.04.2014 00:07
Много интересен анализ и логично подкрепен и разяснен от теб, та даже и аз го разбрах:)))
цитирай
20. shtaparov - Много интересен...
24.04.2014 17:03
kasnaprolet9999 написа:
Много интересен анализ и логично подкрепен и разяснен от теб, та даже и аз го разбрах:)))

Много се радвам и никога не съм се съмнявал,че ще го разбереш! Здраве и късмет!
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Много интересен анализ и логично ...
24.04.2014 17:34
shtaparov написа:
kasnaprolet9999 написа:
Много интересен анализ и логично подкрепен и разяснен от теб, та даже и аз го разбрах:)))

Много се радвам и никога не съм се съмнявал,че ще го разбереш! Здраве и късмет!


Благодаря за доверието.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816972
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136744
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи