Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2013 13:25 - ДВОЙНИ СТАНДАРТИ И ИЗВРАТЕНИ МОРАЛНИ НОРМИ ДИКТУВАT ПРАВИЛАТА НА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 26084 Коментари: 56 Гласове:
72

Последна промяна: 29.12.2015 00:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ И ИЗВРАТЕНИТЕ МОРАЛНИ НОРМИ НА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА

  Още преди хиляди години древните учени са установили,че миналото може да се фалшифицира. Това е било ясно не само на древногръцките,но и на римските летописци и писатели,а дори днес в научнопопулярното европейско ТВ-предаване "Виасат хистъри" често се говори,че римляните фалшифицирали историята на "Варварите" (Барбарите) от злоба,понеже те често побеждавали и унижавали армиите на Вечния град. Древногръцкия историк Херодот твърди,че кражбата на чужди културни постижения не е от вчера и е написал следното за древните гръцки философи:

"Много елини живяха дълги години в Египет,където изучиха тайните на жреците и като се върнаха в Гърция станаха философи,представяйки египетските мъдрости за свои. Но аз няма да им кажа имената..."

 
Огромно разочарование сред наивните апологети на "социално справедливото" и "светло" бъдеще днес причиняват ярките примери за фалшифициране на множество детайли от световната история и представянето на чужди културни постижения за свои (особено от техните приятели комунистите),а това се случва ежедневно,макар че отдавна вече не живеем в ХХ век. Случаите са безброй,но тук ще представя някои подбрани примери,онагледяващи в синтезиран вид най-фрапантните от тях.

  Официалната историография,както се оказва,не зачита нито логиката на историческото развитие,нито описаните в изворите факти,а цитира целесъобразно само ония фабрикувани и манипулирани догми,които са приятни на нейните шефове и на политическите им поръчители. Защото се оказва,че след времето на Наполеон историята вече се пише не от професионални историци,а от професионални измамници и непрофесионални политици. Политиците наистина могат да станат творци на събития и оттам- на история,но те често не са доволни ако историята е записана в онзи вид,в който наистина се е случила,затова обичат да дирижират начина,по който споменът за събитията да бъде вписан в учебниците,историческите справочници и енциклопедиите. Печатането на книги и учебници е бизнес и струва много пари,а хората с много пари най-често са мошеници и измамници,които са ги придобили с "извънредно честен труд". Същите тези хора най-лесно се добират до ръководните постове във властта,която в наше време се грижи да бъдат задължително корумпирани и най-самоотвержените й служители,за да няма незамесени в нейните мръсни по дефиниция дела,които да издадат "спатиите" й на несведущите.
 
  Догмите,които дирижираната от световните кукловоди история насажда сред населението,са в общи линии три вида: глобални,регионални и локални. Глобалните имат за цел да придават цивилизован "човешки вид" на задкулисните събития и потайни споразумения,регламентиращи принципите и начина на разпределение на световните блага между професионалните мошеници,добрали се до лостовете на световното управление,начина им на поведение пред електоратите и техните планове за бъдещето на народите. Регионалните указват как да се пише историята на цели континенти и народностни групи като "германската","романската","славянската","семитската","китайската"  и пр.,а локалните биват конкретизирани от тяхната цензура на място,във всяка отделна държава,вкарвайки по един или по друг начин нейната история в коловоза на кукловодите. Така се оказва,че тяхната "мисъл" налага изкривената си "логика" не само в България,но и по целия свят. А целта на това изследване е да разкрие доколкото може някои от техните безподобни лъжи и фалшификации,преподавани като уроци в университетите и служещи за заблуда на народите. И понеже темата е твърде обширна,ще се въздържим да коментираме нашироко подробностите,разглеждайки само част от регионалните и от локалните догми- в случая онези,касаещи най-вече историята на Европа и България.

 
I. Регионални догми:

1. Езикът на "микенците" е съдържал непознати за гърците звуци и писмото им не е било пригодено към гръцкия език,значи те са гърци.
2. Генетиката и старогръцките писатели сочат афроазиатски произход на пра-гърците,значи те са европейски келто-илири.
3. Жителите на "Гръко-Бактрийското" царство са наричани "Явани",значи са гърци.
4. Готите са наричани Гети,Склавини ("Славяни") и Българи,носели са Български имена и са вярвали в Тракийския бог Залмоксис,значи са германци.
5. Древните Македони общували и кореспондирали на своя си език и в никакъв случай не били елини а Барбари,значи са били гърци.
6. Повечето латински богове имат своите прототипи на Балканите и Мала Азия,значи твърдението на римските писатели,че латините произхождат от троянци сиреч от Траки не може да е истина.
7. Агресорите в Троянската война са наричани Ахейци и Данайци а не елини,значи със сигурност са гърци.
8. Хуните са били предимно руси и синеоки и често са наричани "Кимери" и "Българи",значи са тюрки.
9. Вандалите тръгнали от земите край Кавказ и говорели Български,значи не са Вундари (Вундови Българи),а германци.
10. Жителите на "Византия" се наричали римляни- значи са гърци.

11. Българи,руси,украинци,хървати и сърби лесно се разбират помежду си,значи говорят различни езици.
12. Северните китайци Хан и южните китайци Ву и Мин изобщо не се разбират помежду си,значи говорят един и същ език.
13. Христос е говорел арамейски и не е употребявал иврит,значи е евреин.
14. Повечето евреи са дошли в Азия от Африка,значи са азиатски европеиди.
15. Ведическите племена са наложили в Индия палеобалкански език,значи този език е индийски.
16. Арийците са говорели Български,значи са германци.
17. Траки,"славяни" и Българи говорели един и същ език,значи са различни народи.
18. Старите гърци и македони говорели различни езици- значи са били един народ.
19. Австрийците говорят немски език- значи не са германци.
20. Арабите са семити,значи са евреи.

21. Гърците са наематели на финикийското писмо,което е наследено от Тракийското- значи имат своя писменост.
22. Василий II Македон е унищожил Самуиловото царство,значи то е македонско. Той е наречен "Българоубиец"- значи е воювал с македонци.
23. Карабахците говорят арменски,значи са азербайджански тюрки.
24. Молдовците говорят влашки,значи не са румънци.
25. Кюрдите не говорят езика на турците нито помашкия Български диалект,значи са планински турци.
26. Ешкеназите не знаят иврит,значи са евреи.
27. Вавилонците са тероризирали евреите и са разрушили първия им храм- значи са антисемити,въпреки че те самите са семити.
28. Хитлеристите са гонели евреите,обвинявайки ги в кражби и измами,но не са гонели арабите- значи са антисемити,въпреки че арабите са около 97% от всички семити по света.
29. Траките са били един от най-големите народи на света на всички времена,а гърците- един от най-малките,затова днес Траките са изчезнали,а гърците са оцелели и опитват да си  присвоят осиротялото им наследство и култура,както и техните земи.
30. Днес група международни мошеници,съставена предимно от банкери и олигарси иска да присвои чрез измами и манипулации властта и богатствата на света,с което да пороби цялото човечество- значи извършва народополезна глобализация на пазарите.

31. Първата употреба на химическо оръжие (отровни и парализиращи газове) в съвременната епоха е направена от английската армия в началото на Първата световна война,значи първи са го употребили германците.
32. Римляните на Траян избиват даките до крак,значи румънците са потомци на даки.
33. Щом лъжата е вкарана за изучаване в училището и университета,значи е най-ценната истина и ще се борим да докажем правотата й по всички възможни начини,а щом истината е забранена за изучаване там- значи е станала най-противната лъжа и ще я отричаме с всички сили и средства.
34. Родолюбивите патриоти обичат народа и родината вместо милостинята на чуждестранните грабители- значи са националисти тоест нацисти.


II. Локални догми (касаещи Българската проблематика):

1. Сърбите,руснаците,поляците (до X в.) и власите (до XIX в.) са говорели Български език,значи не са Българи.
2. Генетиката и гръко-римските летописци сочат Трако-Илирийски произход на пра-Българите,значи те са азиатски нашественици.
3. Племената Трибали,Пеони,Мизи,Скити,Дардани,
Мирмидони и "славяни" (Скловени,Склави) са наричани от древните историци и очевидци "Българи",значи не са Българи.
4. Татарите са наричани Тохари но говорят тюркски език,значи са Българи.
5. Власите до XIX век говорели и пишели на Български,значи произхождат от римляни.
6. Хората от южнобалканското племе Белазги (Беладжи,Бълъджи) са наричани още Пелгари (Белгари),значи не са Българи.

7. Британските Болги са потомци на континентални Белги с произход от Балканите и са имали царе,носещи имената Угаин,Мортаг,Семион,Ган,Борис и пр.,значи не са Българи.
8. Българите владеят Балканите съгласно старото си родствено право,значи са азиатски пришълци.
9. Те са минали в земите на юг от Дунава още при римския император Анастасий (V в.),значи ги е нямало там преди Константин Погонат (VII в.).
10. Живеещите край Вардар до 1944 г. се наричали Българи- значи са македонци,чиито братовчеди оттатък границата са татари.

11. Българите са "славяни" и "славяните" са Българи,значи Българите са туркотатари.
12. Българите са дошли на Дунава от Волга и Кубан,значи са азиатски монголоиди.
13. Оногурите,представляващи Царското племе на Българите са били безбройни като пясъка в морето,значи Българите като цяло са били нищожна ордица номади.
14. Пра-Българите са ползвали йероглифното "руническо" писмо на Траките от Дунавската култура и обичаите им са Тракийски,значи Траките и Българите не са имали нито писменост,нито роднинство помежду си.
15. Най-ранната Кирилица е родена в България- значи тя е руска,сръбска и "македонска". А 95% от знаците й са бивши "пра"-Български руни- значи проихожда от гръцкото писмо.
16. Траките от племето Мизи,както и много други Тракийски племена са се наричали също и Българи- значи са изчезнали,понеже Барбарите са ги унищожили. Но Траките също са Барбари,значи не може да са Баргари.
17. Българите от северна Гърция имат гръцко гражданство,значи са чисти гърци. Те са насилствено погърчени- значи асимилатори са Българите а не гърците.
18. Циганите от Столипиново,Липник и Филиповци не могат и не искат да се интегрират в България но са получили нейно гражданство,значи са Българи.
19. Бесарабските Българи нямат наше гражданство,значи са украинци.
20. Македонците говорят Български- значи са "славяни",водещи произхода си от древни гърци.

21. Помаците са Българоезични мюсюлмани,значи не са Българи.
22. Гагаузите са тюркоезични християни,значи са Българи.
23. Татарите не говорят "славянски" език- значи са Българи. А Българите говорят "славянски" език- значи са татари.
24. Част от древните Баргари ("Барбари") са наричали себе си Склави,Сакалави и Сакалиби- значи не са нито Склави нито Българи,ами са чисти "славяни".
25. "Славянски" археологически находки от VI-VII век у нас почти липсват,значи "славянското" море е заляло Балканския полуостров.*
26. През 1944 г. група мафиоти и чуждестранни шпиони отне със своя и чужда окупационна сила властта от ръцете на Българския народ- значи я е взел чрез народно въстание.
27. Фашизмът е еднопартийна система,забраняваща всички конкурентни партии- значи безпартийната система в България до 1944 г. е фашизъм,а еднопартийната между 1944 и 1990 г. не е фашизъм. Комунистическата логика в случая вменява,че безпартийните системи на "Първата" и "Втората" Българска държава също са "фашистки".

  От поднесената дотук казуистика следва,че учебникарските "истории" следват хода на събитията така,както дяволът следва Евангелието,сиреч- смесването на истината с лъжата е приоритет номер едно на повечето наши и световни историци. Това заключение не засяга всички разбира се- въпреки канските усилия на властниците у нас и в чужбина все още има много честни учени,обективни изследователи и безпристрастни регистратори на събитията,които не обичат да им се диктува начина,по който да вършат своята си работа. В последно време броят им в България значително се увеличава,което преви чест на народа ни и дава по-добри изгледи за утрешния ден,както и за светлото бъдеще на Родината. Важно е истината да се знае и да се защитава,защото тя работи за България- не срещу нея. Затова всеки Българин трябва да работи за налагането на обективната историческа Истина в университетите,учебниците и енциклопедиите- задача тежка но не и непосилна. Когато вкараме Истината за изучаване в училище,постепенно ще сформираме нови,национално отговорни и съзнателни поколения,които ще гледат с други очи на управлението на страната и няма да я продават за жълти стотинки както сегашните управляващи. Така ще създадем условия да се появят нови поколения от честни родолюбци и истински патриоти,които да милеят за народа и родината,а не за жалките подаяния на чужденците!

*Този "абзац" бе добавен в текста след приятелското напомяне на http://nakonete.blog.bg/






Гласувай:
74


Вълнообразно


1. mt46 - Това не е догма...
23.11.2013 13:50
"25. Фашизмът е еднопартийна система,забраняваща всички конкурентни партии- значи безпартийната система в България до 1944 г. е фашизъм,а еднопартийната между 1944 и 1990 г. не е фашизъм. Комунистическата логика в случая вменява,че безпартийните системи на "Първата" и "Втората" Българска държава също са "фашистки".

Всеизвестно е, че фашизмът и "комунизмът" /социализмът/ са тоталитарни системи...
цитирай
2. fascindoo - Доказано от съвременни английски изследователи за "победата" при Ватерло
23.11.2013 14:15
"... след времето на Наполеон историята вече се пише не от професионални историци, а от професионални измамници и непрофесионални политици"
цитирай
3. shtaparov - "25. Фашизмът е еднопартийна ...
23.11.2013 14:15
mt46 написа:
"25. Фашизмът е еднопартийна система,забраняваща всички конкурентни партии- значи безпартийната система в България до 1944 г. е фашизъм,а еднопартийната между 1944 и 1990 г. не е фашизъм. Комунистическата логика в случая вменява,че безпартийните системи на "Първата" и "Втората" Българска държава също са "фашистки".
Всеизвестно е, че фашизмът и "комунизмът" /социализмът/ са тоталитарни системи...

Другото име на тоталитарните системи е фашизъм. У нас ги наричат така,понеже не знаят какво да обяснят на "Съюза на антифашистите",чиято борба както се оказва е била не за унищожаването на фашизма,а за неговото налагане.
цитирай
4. shtaparov - Доказано от съвременни английски изследователи...
23.11.2013 14:41
fascindoo написа:
"... след времето на Наполеон историята вече се пише не от професионални историци, а от професионални измамници и непрофесионални политици"

Съгласен съм с твоята констатация- доказано е разбира се.
цитирай
5. shtaparov - Само,ама донякъде
23.11.2013 14:44
анонимен написа:
След като професионалните измамници са победители, само те говорят истината.:) Поздрави!

Само те,но в масмедиите и в учебниците. Извън тях обаче сме ние!
цитирай
6. olivie - Поздравления
23.11.2013 16:57
Покани "летописец" да се учи на по- ефективни фалшификации. Поне си признава, че е гръцки възпитаник... А за преди, когато не е имало "гърци" не отговаря.
цитирай
7. germantiger - ...
23.11.2013 18:49
В какво грешиш:

- Готските имена НЕ са български - в ред мои постинги съм посочвал десетки готски имена и те не сабългарски, а германски вкл.и до днес много от тях

- Вандалите не са "тръгнали" от Кавказ, НЕ правиш разлика между вандали и вандилии,още по-малко се усещаш за смесването със славяни във вековете на предсредновековието 4-5-и век, оттам и словното смесено богатство

- Траки,славяни и българи НЕ са говорили един и същи (както ти пишеш) език, НЕ само защото няма как да е един и същ, а защото в няколко извора на Георги Пизидийски и този за нужния преводач в Панония сочат именно разлика веизците - недвусмислено заявена и ясна

- Сърбите, руснаците и поляците никога не саговорили изворово български език, църковно-славянския или старобългарския (който аз съмизучавал наред със старогръцки и латински) е език не народен и сред народа, а богослужебен

......

За почти всичко от другото съм съгласен напълно, защото и моите знания потвърждават много от твоите пунктове, а за една част нямам задълбочени познания и не нмога да се произнеса. Някои от точките/акцентите ти са уникално поднесени и ПРАВДИВИ - ИСТИННИ, абсолютно - разсмяха ме тъжно!

P.S.
Това че, елините са стъпили на фундамент преди тях,не ги прави по-малко велики титани в Античността.

А про по фалангата е дело на египтяни 3 000 гпрне, но постинга своя апогей (дори не при елините), а при Филип 2 и Сашо гиганта, иначе казано вземаш отделни идеи н Фуллър и ставаш заслужено ненадминат германски Х-В. Гудериан развивайки ги в нещо ново и германско.

Какво казвам - всеки взема от тозипреди него и развива -надгражда. Ако НЕ ПРИЗНАВА от кого е взаимствал, значи е недоблестен и мерзавец душевно - ДА, днешните гърци в доста отношения са мерзавци!
цитирай
8. shtaparov - Покани "летописец" да ...
23.11.2013 19:07
olivie написа:
Покани "летописец" да се учи на по- ефективни фалшификации. Поне си признава, че е гръцки възпитаник... А за преди, когато не е имало "гърци" не отговаря.

Поканих го да види къде е прародината на любимите му Хуни и Кимери,но той отказва засега. Вероятно му е трудно да направи рязко главоломния завой от тотално отричане на автохтонизма до неговото пълно приемане.
цитирай
9. shtaparov - До Германтигер:
23.11.2013 19:35
Типичните Готски имена са разбира се Български- повечето от тях дори и днес се ползват от "славянските" (Баргарските) жители на Балканите,а от типичните Германци (правя разлика между Германци и Германи) почти никога не са използвани. Нещо повече: старите Германи са били Скитско,а не немско племе- те се превръщат в немци (Германци в днешния смисъл на думата) едва след контактите си с Римската империя (Iв.пр.- Vв.от н.е.) и с "угро-фините" (V-VII и X-XIIв.). Вандалите (Вандилите) са разбира се Вандари (Вундари) и езикът им го доказва. За езика на Траки,"Славяни" и Българи е ясно- те са говорили различни диалекти на един и същ език,който ги е сближавал далеч преди първите гърци да стъпят в Европа. А измисленият "църковно-славянски" език е бил езикът на мнозинството и на обикновения Български народ по времето,когато сърби,поляци,чехи и руснаци все още са били част от статиците "пра"-Български племена.
цитирай
10. germantiger - ...
23.11.2013 22:12
Както винаги голословен и да ме прощаваш невеж що иде реч за германско ;)

Дано правиш разлика между протобългари и днешни българи, макар явно да не правиш разлика между хуни, защото според постинга за теб са явно почти "само" (?) руси и синеоки, в което отново грешиш или некоректно внушаваш, защшото според изворите хуните са "бол" на вид!

Иначе имената на българите днес, както на повечето евронароди са... гръцки, еврейски дори,разбира се в микс със старата именна традиция характерна за всеки народ.
цитирай
11. nikikm - Щапаров,
23.11.2013 22:28
голямо удоволствие....Блестящо хрумване, да поднесеш тези изключително важни факти от историята на българите и омаскаряването и от силните на деня,по този начин!Просто челни удари се сменят от осмиване,сарказми,самоизключващи се твърдения и отново и отново...Който има очи да гледа и който има разум,да възприема! Следването на вълните на мисълта ти е удивително преживяване!Изживял си върхов момент,поне за мен е така!Поздравления брат,да си жив и здрав!И да имаш повече такива блестящи идеи!
цитирай
12. nikikm - А,
23.11.2013 22:39
и да ти кажа!Пускам го веднага в блога си с двата коментара-на плюшеното коте,наричащо себе си германски тигър,макар и наполовина, и отговора ти!А,наскоро имаше и едно видео с български учен,който започнал да изучава старата германска именна система и установил само...няколко хиляди български имена!Боже дано не бъркам...! Тигърчето да си вземе валидол ли, диазепам ли..нещо от тоя род! Дето се слага под езика,не ги разбирам тия работи.Чувам,че действали на животните!
цитирай
13. rustam - shtaparov
23.11.2013 23:13
Твоите "тезиси" са добър пример на спекулативно мислене. Една от основните причини за това е, че в част от силогизмите си просто не казваш цялата истина, а само част от нея.
Подобен подход за съставяне на умозаключения през 40-те години на ХХ век става популярен като "гьобелсов".
Ето ти само едни пример за казаното от мен: Режимът в България между 1934 и 1944 дори не е "еднопартиен" - забранени са всякакви партии. Той е фашистки, обаче, не само заради това, а защото директно и открито налага расистки закони - "Закон за защитата на нацията". Този закон обявява десетки хиляди български граждани за виновни в това, че са се родили евреи. Между другото, въпросният закон е гласуван в НС под председателството на същия онзи Д.Пешев, който по-късно някои обявиха за "спасител" на българските евреи. Оказва се, че Пешев е спасявал евреите от самия себе си.
цитирай
14. germantiger - ...
23.11.2013 23:45
nikikm написа:
и да ти кажа!Пускам го веднага в блога си с двата коментара-на плюшеното коте,наричащо себе си германски тигър,макар и наполовина, и отговора ти!А,наскоро имаше и едно видео с български учен,който започнал да изучава старата германска именна система и установил само...няколко хиляди български имена!Боже дано не бъркам...! Тигърчето да си вземе валидол ли, диазепам ли..нещо от тоя род! Дето се слага под езика,не ги разбирам тия работи.Чувам,че действали на животните!


Не се съмнявам, че валидол и диазепам също са български думи ;)

При желание всеки може да намери няколко западни сайта за германо-скандинавските имена и дори един на руски за германо-скади имената, та там български "йок" при нордите, но има отделна секция за старите български имена.

Убеден съм, обаче вие гледате на едро, това четене и конкретика са ви излишни след като Адам, Ева, Бог и първоначалния взрив са български - без съмнение!

А про по Сергей и Лютви са баш бгимена, Николайчо ;)
цитирай
15. shtaparov - Както винаги голословен и да ме п...
23.11.2013 23:45
germantiger написа:
Както винаги голословен и да ме прощаваш невеж що иде реч за германско ;)
Дано правиш разлика между протобългари и днешни българи, макар явно да не правиш разлика между хуни, защото според постинга за теб са явно почти "само" (?) руси и синеоки, в което отново грешиш или некоректно внушаваш, защшото според изворите хуните са "бол" на вид!
Иначе имената на българите днес, както на повечето евронароди са... гръцки, еврейски дори,разбира се в микс със старата именна традиция характерна за всеки народ.

Да- у нас има имена,считани за гръцки или еврейски. Но проучванията показват,че повечето "свои" имена евреите и гърците са взели именно от нас. По-точно от нашите деди,но то си е същото. Моето лично име също е такова- то изобщо не е гръцко,а е Пелазгийско. Сигурен съм,че знаеш кои са Белазгите (Беладжите,Бълъджите). А споменатите от теб Серго и Люто изобщо не са Българи,затова да не се занимаваме с имената им. Поздрави!
цитирай
16. bezistena - Йоан 3:19, 20 И ето що е осъжден...
24.11.2013 04:29
Йоан 3:19,20
И ето що е осъждението: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли.
Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му;

Не си губи ценното време с явни и скрити българомразци и кухи дрънчащи на тенекия философи,продържаващи да пият болестотворна гнилоч от заразените фалшифицирани исторически извори,Приятелю,защото сме призвани да реализираме следващото пророчество на Лука:

Еванглие на Лука 8:17
Защото няма нещо тайно, което не ще стане явно, нито потаено, което не ще се узнае и не ще излезе на яве.

И няма сила вече,която да попречи на Духа Български-Святият Дух, да изкара Истината за Българите и техния Божествен произход и мисия на световни Цивилизатори и Спасители на човечеството за всички времена!
Нямаме спиране Българите!
НЯМАТ СПИРАНЕ БЪЛГАРИТЕ=Българите на Иса и Богиня Диана Мария-Българите,които сме потомците и народът на Боговете Исус и Богородица и която истина вече не може да се скрие!
СВЕТЛИНА=Иса Бог Дуло
ИСТИНА=Иса и Диана
ЦИВИЛИЗАТОРИ=Зар Иса Дуло и Богиня Диана-Цар Исус Дуло и Богородица
СКРИТИ ВРАГОВЕ на=на Иса Трак Барг Бог=на Бог Иса Барг Трака=на Бог Исус Българина от Тракия
БЪЛГАРОМРАЗЦИ=Българи Мария и Исуз=Мария и Исус Българите-мразещите Българския потомствен свят народ на Исус и Богородица
Давате ли си сметка,будали такива,срещу Кои сте тръгнали?!
НЕ СИ ГУБИ ЦЕННОТО ВРЕМЕ=Бог Исус и Богиня Диана Мария-време,давано от Боговете ни

Благословен си,Братко!Исус и Богородица те обичат и те закрилят!
цитирай
17. anonimen65 - dokato se promeniat uchebnitsite ...
24.11.2013 05:36
dokato se promeniat uchebnitsite dokata se promeni misleneto dali shte ima balgarski detsa v bg?
цитирай
18. shtaparov - голямо удоволствие. . . . Блестящо ...
24.11.2013 09:24
nikikm написа:
голямо удоволствие....Блестящо хрумване, да поднесеш тези изключително важни факти от историята на българите и омаскаряването и от силните на деня,по този начин!Просто челни удари се сменят от осмиване,сарказми,самоизключващи се твърдения и отново и отново...Който има очи да гледа и който има разум,да възприема! Следването на вълните на мисълта ти е удивително преживяване!Изживял си върхов момент,поне за мен е така!Поздравления брат,да си жив и здрав!И да имаш повече такива блестящи идеи!

Поздрав и за теб!
цитирай
19. shtaparov - и да ти кажа!Пускам го веднага в б...
24.11.2013 09:30
nikikm написа:
и да ти кажа!Пускам го веднага в блога си с двата коментара-на плюшеното коте,наричащо себе си германски тигър,макар и наполовина, и отговора ти!А,наскоро имаше и едно видео с български учен,който започнал да изучава старата германска именна система и установил само...няколко хиляди български имена!Боже дано не бъркам...! Тигърчето да си вземе валидол ли, диазепам ли..нещо от тоя род! Дето се слага под езика,не ги разбирам тия работи.Чувам,че действали на животните!

Няма проблеми- Тигъра е разбран и възпитан,но лесно се пали- типично по Български.
цитирай
20. shtaparov - Твоите "тезиси" са д...
24.11.2013 09:37
rustam написа:
Твоите "тезиси" са добър пример на спекулативно мислене. Една от основните причини за това е, че в част от силогизмите си просто не казваш цялата истина, а само част от нея.Подобен подход за съставяне на умозаключения през 40-те години на ХХ век става популярен като "гьобелсов".
Ето ти само едни пример за казаното от мен: Режимът в България между 1934 и 1944 дори не е "еднопартиен" - забранени са всякакви партии. Той е фашистки, обаче, не само заради това, а защото директно и открито налага расистки закони - "Закон за защитата на нацията". Този закон обявява десетки хиляди български граждани за виновни в това, че са се родили евреи. Между другото, въпросният закон е гласуван в НС под председателството на същия онзи Д.Пешев, който по-късно някои обявиха за "спасител" на българските евреи. Оказва се, че Пешев е спасявал евреите от самия себе си.

Гьобелсовите закони са най-любими на комунистите- не на Българите. Ние дори бяхме забравили за тях,но някои червени грижливо ги помнят- вероятно идеята в тях им харесва,понеже самите те много пъти са я прилагали на дело към определени категории хора в обществото. А за Пешев си прав- когато се гласуваше закона,него никакъв го "нямаше",а когато нерешителният Борис Трети реши да отърве хората,Пешев го "измести" и стана спасител. Но кога в Израел си видял паметник на чужд цар?
цитирай
21. shtaparov - Йоан 3:19, 20 И ето що е осъжден...
24.11.2013 09:57
bezistena написа:
Йоан 3:19,20
И ето що е осъждението: светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли.
Понеже всеки, който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му;
Не си губи ценното време с явни и скрити българомразци и кухи дрънчащи на тенекия философи,продържаващи да пият болестотворна гнилоч от заразените фалшифицирани исторически извори,Приятелю,защото сме призвани да реализираме следващото пророчество на Лука:
Еванглие на Лука 8:17
Защото няма нещо тайно, което не ще стане явно, нито потаено, което не ще се узнае и не ще излезе на яве.
И няма сила вече,която да попречи на Духа Български-Святият Дух, да изкара Истината за Българите и техния Божествен произход и мисия на световни Цивилизатори и Спасители на човечеството за всички времена!
Нямаме спиране Българите!
НЯМАТ СПИРАНЕ БЪЛГАРИТЕ=Българите на Иса и Богиня Диана Мария-Българите,които сме потомците и народът на Боговете Исус и Богородица и която истина вече не може да се скрие!
СВЕТЛИНА=Иса Бог Дуло
ИСТИНА=Иса и Диана
ЦИВИЛИЗАТОРИ=Зар Иса Дуло и Богиня Диана-Цар Исус Дуло и Богородица
СКРИТИ ВРАГОВЕ на=на Иса Трак Барг Бог=на Бог Иса Барг Трака=на Бог Исус Българина от Тракия
БЪЛГАРОМРАЗЦИ=Българи Мария и Исуз=Мария и Исус Българите-мразещите Българския потомствен свят народ на Исус и Богородица
Давате ли си сметка,будали такива,срещу Кои сте тръгнали?!
НЕ СИ ГУБИ ЦЕННОТО ВРЕМЕ=Бог Исус и Богиня Диана Мария-време,давано от Боговете ни
Благословен си,Братко!Исус и Богородица те обичат и те закрилят!

Бог да благослови народа и страната ни!
цитирай
22. shtaparov - dokato se promeniat uchebnitsite ...
24.11.2013 10:02
anonimen65 написа:
dokato se promeniat uchebnitsite dokata se promeni misleneto dali shte ima balgarski detsa v bg?

Това е един от най-тежките проблеми,до които ни доведе червеното безродие и фалшивата "биография",с която ни омърсиха комунистите,но горещо се надявам че ще има!
цитирай
23. joysii - След като професионалните изма...
24.11.2013 10:31
shtaparov написа:
анонимен написа:
След като професионалните измамници са победители, само те говорят истината.:) Поздрави!

Само те,но в масмедиите и в учебниците. Извън тях обаче сме ние!

.....................
" Извън тях обаче сме ние!"
Сори, кои сте това вие /"ние"/??
Може би местните плямпала, които не са помирисвали университет, история, археология, езикознание?
Самочувствие и арогантност, които глупостта ви крепи. Това е. Нищо друго не прави впечатление при ВАС.
цитирай
24. demograph - Ей Щапаре - Удари ме в земята!
24.11.2013 10:44
Веднага те копирам и пускам в блога си. Така добре си ги наредил..Браво. Идвай да те почерпя с една голяма домашна гроздова!...
цитирай
25. shtaparov - След като професионалните изма...
24.11.2013 12:19
joysii написа:
shtaparov написа:
анонимен написа:
След като професионалните измамници са победители, само те говорят истината.:) Поздрави!

Само те,но в масмедиите и в учебниците. Извън тях обаче сме ние!

.....................
" Извън тях обаче сме ние!"
Сори, кои сте това вие /"ние"/??
Може би местните плямпала, които не са помирисвали университет, история, археология, езикознание?
Самочувствие и арогантност, които глупостта ви крепи. Това е. Нищо друго не прави впечатление при ВАС.

O-oo,старата хурка най-после излезе от вехтошарницата! В това не влагам нищо лично- просто бе първото,което ми дойде наум,та не се стърпях да ти го споделя,понеже много ми харесва твоят стил! :))
цитирай
26. shtaparov - Веднага те копирам и пускам в блога ...
24.11.2013 12:21
demograph написа:
Веднага те копирам и пускам в блога си. Така добре си ги наредил..Браво. Идвай да те почерпя с една голяма домашна гроздова!...

Мезето преди всичко приятелю! :))
цитирай
27. bezistena - анонимен 65 :Докато се променят учебниците,докато се промени мисленето-дали ще има Български деца в България?
24.11.2013 13:01
Български деца ще има,Приятел,и все повече Български деца ще има в България!Ще бъдат във все по-голямо изобилие,защото съвсем скоро всички Българи,прокудени умишлено от Родината ни и пръснати по света немили-недраги да прислугват и бъдат унижавани от потомците на тия,които Посветените ни Деди цивилизоваха и обгрижваха с Любов,съвсем скоро всички тия Българи ще се завърнат в България завинаги!
Вижте с какво признание живеят в чужбина,примерно Гергана Балева:
“Разпиляхме се много млади като цветен прашец във всички посоки на света. Живеем живота си далеч от майки и бащи, нашите деца израстват без баба и дядо, а един ден, когато родителите ни грохнат и вече не се справят сами, няма да можем да бъдем до тях.
Нямаме корени и Родината вече е чужда за нас. Ние сме едно голямо семейство, но всеки е сам. Нашите приятели са като звезди в облачна нощ: въпреки че не ги виждаме, знаем че са някъде там, макар и много далеч.

Тия наши обезродени деца и познати съвсем скоро ще се завърнат,така както хиляди млади Българи-емигранти в Европа и Америка се завръщат и се бият по бойните полета, по време на Балканската война 1912 с Турция,а една част от тях намират и смъртта си при защитата на Святата България и Българския род! Някои от тях са студенти, други са започнали да развиват собствен бизнес, но зарязват всичко и се връщат.
Ще се завърнат на талази и с възторг и няма да има сила която да ги спре!
А ние съвсем скоро ще почнем да пишем Новата официална Истинска Българска история,която сега подготвяме заедно с вас!Да питаме официалните историци ли?А те питат ли Народа Български какво да пишат,когато ни лъжат безочливо от 150 години и продължават да ни лъжатнай-нагло!
Затова от сега приготвяме програмата по съставянето на Свещената Българска История и церемонията по нейното официално подписване и приемане от Българският народ!
Сковаваме и кръглата маса до първосвещения Божи храм-БЕЗИСТЕНА,в центъра на Свещената Тракийска=Българска свещена империя!
Благословени сме,Българи!
цитирай
28. joysii - Веднага те копирам и пускам в блога ...
24.11.2013 13:29
shtaparov написа:
demograph написа:
Веднага те копирам и пускам в блога си. Така добре си ги наредил..Браво. Идвай да те почерпя с една голяма домашна гроздова!...

Мезето преди всичко приятелю! :))

======
Аааа, те така! Викнете и Спароток. Че като му седнете на ракия и мезета, да оправите историята на сите българе по света.
И да оплюете хууубавичко учените археолози от БАН.
цитирай
29. get - - Само с поправката ... ?
24.11.2013 14:37
[quote=shtaparov] 3. Генетиката и старогръцките писатели сочат афроазиатски произход на пра-гърците,значи те са европейски келто-илири.
[quote]

... наместо "афроазиатски" ? - да ползваме по-точното, "австразийски" ... тоест те са родствени на населението от южна Индия - което пък е родствено с това до Австралия и-и-и ... дори имат общи генетични маркери, с населението от японските острови - това последното идва именно, по линия на първата част от понятието "австра(лия)азийско".
- За това се говори още от Омир в Илиадата, във връзка с коментарите, че "етиопци" населяват двата бряга на индийският океан, тоест Индия и СубСахара ?
- За това говори още през 5-ти век и Есхил в драмата си "Просителките", наричайки "данаидките" етиопки-индийки ?
- По-късно се коментира този факт и от Страбон(в коментарите му ... какво е искал да каже Омир, относно "етиопците", "от двата бряга на Океана")
- За този факт, също се упоменава и в Анонимният перипъл от 1-ви век от н.е.

- Така че ? - да ползваме по-точното "австразийски", към които спадат народа "ахмара" от Африканският рог ... и "тамил наду", от субконтинента Индустан !
цитирай
30. shtaparov - Веднага те копирам и пускам в блога ...
24.11.2013 16:10
joysii написа:
shtaparov написа:
demograph написа:
Веднага те копирам и пускам в блога си. Така добре си ги наредил..Браво. Идвай да те почерпя с една голяма домашна гроздова!...

Мезето преди всичко приятелю! :))
======
Аааа, те така! Викнете и Спароток. Че като му седнете на ракия и мезета, да оправите историята на сите българе по света.И да оплюете хууубавичко учените археолози от БАН.

Че защо да ги оплюваме,като можем да поканим и тях? Традиционните "туземни" историци кога съобразиха своите писания с откритията на археолозите? Никога! Археолозите не са историци- те са поставени на нивото на бачкатори и труженици. Нека заповядат- те са наши и ние си ги уважаваме!
цитирай
31. shtaparov - 3. Генетиката и старогръцките п...
24.11.2013 16:20
get написа:
[quote=shtaparov] 3. Генетиката и старогръцките писатели сочат афроазиатски произход на пра-гърците,значи те са европейски келто-илири.
[quote]
... наместо "афроазиатски" ? - да ползваме по-точното, "австразийски" ... тоест те са родствени на населението от южна Индия - което пък е родствено с това до Австралия и-и-и ... дори имат общи генетични маркери, с населението от японските острови - това последното идва именно, по линия на първата част от понятието "австра(лия)азийско".
- За това се говори още от Омир в Илиадата, във връзка с коментарите, че "етиопци" населяват двата бряга на индийският океан, тоест Индия и СубСахара ?
- За това говори още през 5-ти век и Есхил в драмата си "Просителките", наричайки "данаидките" етиопки-индийки ?
- По-късно се коментира този факт и от Страбон(в коментарите му ... какво е искал да каже Омир, относно "етиопците", "от двата бряга на Океана")
- За този факт, също се упоменава и в Анонимният перипъл от 1-ви век от н.е.
- Така че ? - да ползваме по-точното "австразийски", към които спадат народа "ахмара" от Африканският рог ... и "тамил наду", от субконтинента Индустан !

Аз съм на мнение,че голяма разлика няма. Както знаем,генетиката открива у гърците етиопски ген. А в кратката "История на Индия" от Ал.Даниелу пише,че етиопците са роднини на индийците,но най-чисти индийци са дравидите (жителите на южна Индия).
цитирай
32. anonimen65 - do bezisten. vseki boji den se molia ...
25.11.2013 03:06
do bezisten.vseki boji den se molia tova,koeto kazvash da stane I kolkoot se moje po-skoro.ot nas iavno niama da stane samo s bojia namesa shte stane.edva li dneshnite shte huknat da se biiat za bg.150 godini ne sa malko.promiti I otchujdeni sme.niakogashnite emigrant sa ustishli da otkreadnat nauka umenia,koito ne sme imali I da ia vnesat v otechestvoto kadeto e imalo I polititsi misleshti za natsiata I rodinata.a sega kakvo e?polititsite misliat kak da se prodavat za pari I ne samo tiah a nai-veche nas.s tezi pusti musulmanski zaselvania ,che sa ni mmalko tsiganeta I turchiata.ama nema kak da kazvat,che shte podobrat neshto si I da si lapnat parichki ot praznata kasa.shte pusnem siriichetata I ec shte ni dade.sigurno I na bai toshko niakoga evropeitsite dadoha neshto,koga dade statut na tsiganite katunari v sezona,kogato oshte ne biaha preminali v gartsia.komunist=na kradets ,unishtojitel na vsichko vkluchitelno I natsionalnoetta I morala na horata.
цитирай
33. shtaparov - Аз също съм съгласен с твоите зак...
25.11.2013 16:54
Аз също съм съгласен с твоите заключения,anonimen65. А това,че бай Тошо им е дал статут на граждани вместо да ги върне на гърците за тръв път го чувам- може ли малко повече подробности по въпроса?
цитирай
34. joysii - 27. bezistena
25.11.2013 20:10
"...А ние съвсем скоро ще почнем да пишем Новата официална Истинска Българска история,която сега подготвяме заедно с вас!Да питаме официалните историци ли?А те питат ли Народа Български какво да пишат..."
...................
Божее, човек да си глътне езика от шаш като попадне на подобна простотия!
Ма кои сте това ВИЕ дето ще пишете новата ни история,бе! Спароток и шантавата му компания ли? Че какво ви разбират на вас главите от история?
Подготвяли! Какво подготвяте, Безистенчо - ракията и мезето ли?
Когато историците написват нещо, написаното е плод на задълбочени проучвания. То е извод, следствие от анализи и.т.н. - все неща дето вие не ги стопляте особено. Та кого да питат преди да публикуват резултати от изследвания? Местните дрънкала ли?
Безистен, хОди да се гръмнеш, че много се излагаш тук на тема история, брато!
цитирай
35. joysii - Веднага те копирам и пускам в блога ...
25.11.2013 20:12
demograph написа:
Веднага те копирам и пускам в блога си. Така добре си ги наредил..Браво. Идвай да те почерпя с една голяма домашна гроздова!...

.................
Оф, оф, оф, пускай,пускай в блога си тия щуротии, че да има на кого да гледаме елементаризма и наивитета.
цитирай
36. joysii - Все каня да попитам къде ви изчезна ...
25.11.2013 20:14
Все каня да попитам къде ви изчезна гуруто Спароток?
Голям бъзльо се оказа. Като го понастъпиха тук умни хора и не издържа, спаси се с бягане през глава.
цитирай
37. shtaparov - Веднага те копирам и пускам в блога ...
27.11.2013 16:59
joysii написа:
demograph написа:
Веднага те копирам и пускам в блога си. Така добре си ги наредил..Браво. Идвай да те почерпя с една голяма домашна гроздова!...
..............Оф,оф,оф,пускай,пускай в блога си тия щуротии,че да има на кого да гледаме елементаризма и наивитета.

Ако ти е толкова зор да гледаш споменатите от теб неща,пусни ги и ти в блога си,Джуска. А ракията и мезето теб много те вълнуват- не ти излизат от акъла май??!!
цитирай
38. shtaparov - Все каня да попитам къде ви изчезна ...
27.11.2013 17:00
joysii написа:
Все каня да попитам къде ви изчезна гуруто Спароток?Голям бъзльо се оказа. Като го понастъпиха тук умни хора и не издържа, спаси се с бягане през глава.

Що не си го питаш него,та питаш нас- да не те е страх от нещо?
цитирай
39. get - - Драга :)) joysii - до там ли си го закъсала(?) откъм мъжко внимание ...
28.11.2013 22:29
joysii написа:
Все каня да попитам къде ви изчезна гуруто Спароток?
Голям бъзльо се оказа. Като го понастъпиха тук умни хора и не издържа, спаси се с бягане през глава.


... та в изблик на емоционален дефицит, тръгна да досаждаш, пишейки настоящите псевдо-драматизации ? - Сори ! - но историята на България не е пиесата "Вишнева градина" - в която по силата на театралният принцип: "има ли пушка на стената", дори същата да е празна - до края на пиесата, ще гръмне !
- Ако желаеш да чуеш скромното ми мнение за Историята ни(като наука ?), то тя не е НАШАТА ... Истинската ... на нас българите - А ако ме попиташ, ей така просто ... за България(политика, история и култура) в контекста: българите и сегашният им хал ? - ще ти отговоря, като вуйчо Ваньо(от едноименната пиеса): "Не одобрявам нашия климат".


П.П.
- Знам, че ще остана неразбран(Що исках да кажа ?) - Но нейсе, то не ще е по вина на теб, а поради липсата на талант при мен си (все таки, не съм Чехов :)) !

цитирай
40. zaw12929 - група международни мошеници, с...
04.12.2013 05:59
група международни мошеници,съставена предимно от банкери и олигарси иска да присвои чрез измами и манипулации властта и богатствата на света,с което да пороби цялото човечество- значи извършва народополезна глобализация на пазарите.
цитирай
41. nakonete - Археологическите находки и славяните
05.12.2013 00:19
Бих искал да добавя към особено интересния списък с двойностандартни догми и следната:
"Славянски" археологически находки от 6-7-ми век липсват, следователно славянското море е заляло Балканския полуостров.
цитирай
42. shtaparov - Бих искал да добавя към особено и...
06.12.2013 17:01
nakonete написа:
Бих искал да добавя към особено интересния списък с двойностандартни догми и следната:
"Славянски" археологически находки от 6-7-ми век липсват, следователно славянското море е заляло Балканския полуостров.

Аз това принципно го знам,но на фона на многото примери просто съм го пропуснал. Но си струва,с Ваше позволение разбира се,да го включа към общия текст,защото примерът е прекалено важен.
цитирай
43. get - - Щапаров - срещал ли си това епистолярно откровение на Пачедар Димитров ?
06.12.2013 21:28
shtaparov написа:
nakonete написа:
Бих искал да добавя към особено интересния списък с двойностандартни догми и следната:
"Славянски" археологически находки от 6-7-ми век липсват, следователно славянското море е заляло Балканския полуостров.

Аз това принципно го знам,но на фона на многото примери просто съм го пропуснал. Но си струва,с Ваше позволение разбира се,да го включа към общия текст,защото примерът е прекалено важен.


"... За нравите на тази епоха ни разказваше в студентските ми години един от моите професори, който е бил студент именно в тази епоха. На лятната практика - казваше той - през деня копаехме край Плиска славянски землянки. Копаехме освен обикновения четириъгълник, каквито са били землянките, и прилепени към тях още няколко четириъгълника - хол, спални, кухни, трапезария, детска стая. Макар и в землянки, славянската жилищна култура трябваше да бъде на високо ниво. " :)) !

- В заключение ще препечатам още малко от историк Божидар Византийски !
"- Много от МИТОВЕТЕ, породени ОТ ГРЕШКИТЕ НА Златарски и съратниците му до 9.IX.1944 г., ОСТАНАХА, тъй като УЧЕНИЦИТЕ и ЕПИГОНИТЕ МУ всъщност ОФОРМИХА МНОГО ОТ КОНЦЕПЦИИТЕ НА „ОФИЦИАЛНАТА ИСТОРИЯ“ в частта й ЗА СРЕДНОВЕКОВИЕТО през годините на комунистическото управление на България (1944–1989).
- За разлика от други държави, България не изби и не отстрани наследените на 9.IX.1944 г. учени.
- През 1948 г. на една СПЕЦИАЛНА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ, на която ПРИСТИГНА СЪВЕТСКА ДЕЛЕГАЦИЯ НАЧЕЛО с академик Державин, те се покаяха за фашистките или буржоазните си забежки в миналото, ВЪЗПРИЕХА СПУСНАТИТЕ от Державин ДИРЕКТИВИ и обещаха да преустроят работата си в духа на социалистическите разбирания за хода на историческия процес."
- С мое допълнение, че аз и поколения пред и след мен са учили от учебника по история съставен по макета на Державин и писан от ... ученици-епигони на Златарски, и техните последващи мултипликации(т.е. следващото поколение техни ученици-следовници ?) !
цитирай
44. nakonete - Бих искал да добавя към особено и...
07.12.2013 21:50
shtaparov написа:
nakonete написа:
Бих искал да добавя към особено интересния списък с двойностандартни догми и следната:
"Славянски" археологически находки от 6-7-ми век липсват, следователно славянското море е заляло Балканския полуостров.

Аз това принципно го знам,но на фона на многото примери просто съм го пропуснал. Но си струва,с Ваше позволение разбира се,да го включа към общия текст,защото примерът е прекалено важен.


За мен връзката идеи-собственост е неразбираема - ако намерите за добре, моля включете го.

цитирай
45. prarodinata - Привет, приятелю!
08.12.2013 12:45
nikikm написа:
голямо удоволствие....Блестящо хрумване, да поднесеш тези изключително важни факти от историята на българите и омаскаряването и от силните на деня,по този начин!Просто челни удари се сменят от осмиване,сарказми,самоизключващи се твърдения и отново и отново...Който има очи да гледа и който има разум,да възприема! Следването на вълните на мисълта ти е удивително преживяване!Изживял си върхов момент,поне за мен е така!Поздравления брат,да си жив и здрав!И да имаш повече такива блестящи идеи!


Присъединявам се на 100% към коментара на Николай. Отново оригинална, находчива и истинна публикация с марката 'Щапаров'! И хубавото е, че все повече хора започват да прозират зад фалша и безобразните манипулации, в което е затънала официалната история. А по точката за 'гръцката' писменост, тези дни ще публикувам желязно доказателство, че плочите с надписи на Кирилица от Родопите са писани преди Кирил :) Така че отбий се, ще останеш доволен...
Жив и здрав!
цитирай
46. shtaparov - група международни мошеници, с...
09.12.2013 16:00
zaw12929 написа:
група международни мошеници,съставена предимно от банкери и олигарси иска да присвои чрез измами и манипулации властта и богатствата на света,с което да пороби цялото човечество- значи извършва народополезна глобализация на пазарите.

Точно такива са дружко- банкери и олигарси! Хора придвижващи едрия бизнес,нямащи нито капка съвест и морал!
цитирай
47. shtaparov - До get (Коментар 43):
09.12.2013 16:03
Съгласен съм- това мнение на Божидар Димитров е важно и ценно,затова може да бъде включено в едно по-разширено издание на тази тема.
цитирай
48. shtaparov - Бих искал да добавя към особено и...
09.12.2013 16:07
nakonete написа:
shtaparov написа:
nakonete написа:
Бих искал да добавя към особено интересния списък с двойностандартни догми и следната:
"Славянски" археологически находки от 6-7-ми век липсват, следователно славянското море е заляло Балканския полуостров.

Аз това принципно го знам,но на фона на многото примери просто съм го пропуснал. Но си струва,с Ваше позволение разбира се,да го включа към общия текст,защото примерът е прекалено важен.


За мен връзката идеи-собственост е неразбираема - ако намерите за добре, моля включете го.

Да- това е важно допълнение и няма как да не бъде включено. Рано или късно щях да се сетя за него разбира се,но по-добре по-рано,отколкото по-късно. Така че благодаря.
цитирай
49. shtaparov - голямо удоволствие. . . . Блестящо ...
09.12.2013 16:33
prarodinata написа:
nikikm написа:
голямо удоволствие....Блестящо хрумване, да поднесеш тези изключително важни факти от историята на българите и омаскаряването и от силните на деня,по този начин!Просто челни удари се сменят от осмиване,сарказми,самоизключващи се твърдения и отново и отново...Който има очи да гледа и който има разум,да възприема! Следването на вълните на мисълта ти е удивително преживяване!Изживял си върхов момент,поне за мен е така!Поздравления брат,да си жив и здрав!И да имаш повече такива блестящи идеи!


Присъединявам се на 100% към коментара на Николай. Отново оригинална, находчива и истинна публикация с марката 'Щапаров'! И хубавото е, че все повече хора започват да прозират зад фалша и безобразните манипулации, в което е затънала официалната история. А по точката за 'гръцката' писменост, тези дни ще публикувам желязно доказателство, че плочите с надписи на Кирилица от Родопите са писани преди Кирил :) Така че отбий се, ще останеш доволен...Жив и здрав!

Благодаря приятелю- обезателно ще го направя!
цитирай
50. bojil - Тук има препоръчителни предавания по Телевизия "Скат":
13.12.2013 22:15
http://www.skat.bg/preda.php?predID=8
цитирай
51. shtaparov - http://www. skat. bg/preda. ph...
16.12.2013 17:19
bojil написа:
http://www.skat.bg/preda.php?predID=8

Тук наистина има и интересни неща- ще ги поразгледам при първия удобен случай.
цитирай
52. leonleonovpom - Здравей приятелю!
18.12.2013 16:12
В Афганистан, в района точно където е бил Александър с войните си, българин е свещена дума!
Единствено от българския контингент в Афганистан няма жертви. Дали е случайно?! Не, разбира се
А относно постиженията на елините, те самите имат доблестта да си признават, че просто са предали по-стари знания Вярно е!
Може ли да построиш пирамида, която затруднява и днешните технологии, а да не познаваш " Питагоровата" теорема?!
цитирай
53. shtaparov - До leonleonovpom:
06.01.2014 16:44
Съгласен- точно така е,случайности няма!
цитирай
54. kostadin - Подценил си мракобесниците преди ...
10.01.2014 20:27
Подценил си мракобесниците преди Наполеон
Чоже да се прибави и това:
http://www.youtube.com/watch?v=k6OkDXq0mhw
цитирай
55. kostadin - . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . "...
07.02.2014 21:21
joysii написа:

.....................
"
Може би местните плямпала, които не са помирисвали университет, история, археология, езикознание?
Самочувствие и арогантност, които глупостта ви крепи. Това е. Нищо друго не прави впечатление при ВАС.


Винаги си се отличавала с академичните си изказвания.
цитирай
56. shtaparov - Подценил си мракобесниците преди ...
27.04.2015 14:54
kostadin написа:
Подценил си мракобесниците преди Наполеон
Чоже да се прибави и това:
http://www.youtube.com/watch?v=k6OkDXq0mhw

Да- те не заслужават подценяване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4859176
Постинги: 269
Коментари: 9116
Гласове: 137608
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи