Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2013 18:35 - ЗАЩО "ПРА"-БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ СА БИЛИ ЙЕРОГЛИФНО,А НЕ АЗБУЧНО ПИСМО
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 34379 Коментари: 33 Гласове:
68

Последна промяна: 23.10.2019 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
       ЗАЩО "ПРА"-БЪЛГАРСКИТЕ РУНИ СА БИЛИ ЙЕРОГЛИФНО,А НЕ
                                             АЗБУЧНО ПИСМО


   Множеството загадъчни надписи и знаци,които древните Българи са оставили върху отделни паметници или по стените на своите културни центрове са отдавна известни на науката под името "руническо писмо",но и до днес не са разчетени задоволително. Правени са много опити за тяхното разчитане от специалисти като проф. Георги Турчанинов от Русия,ст.н.с. проф. Петър Добрев,доц. Иван Танев Иванов,д-р Живко Войников,Павел Серафимов-Спароток и др.,но нито един от тях като че ли не се доближава достатъчно до същината на проблема,особено първите четирима. Оказва се,че те правят една и съща грешка: допускат,че загадъчните знаци са основно буквена писменост,съдържаща и определен брой сричкови знаци. Защо това е грешка,ще поясня по-долу,започвайки от самото начало:

 

1. Вече няма никакво съмнение,че "пра"- Българите са имали своя писменост,чиито "черти и резки" изпълват с хиляди стените на древните ни градове Плиска,Преслав,Хумар,Болгар и пр.,но се срещат и по някои метални изделия и съдове,направени от Български майстори през късната античност и ранното средновековие. Опитите на отделни специалисти да квалифицират тяхното писмо като "символи" и "пиктограми" срещат примера с египетските йероглифи,които също са били определяни за "символи" и "пиктограми" преди да бъдат разчетени а тайните им- разгадани. Всъщност те са "символи" точно затова,защото не може да бъдат разчетени. А "силите на деня" в историята и археологията умишлено не искат да отделят сили и средства за тяхното разчитане,понеже резултатите от него ще доведат до твърде печални последици всичките им досегашни теории,а ежедневните им усилия да въздигнат себе си за сметка на останалите ще претърпят тежка катастрофа!
  Затова е особено важно да знаем как световните изследователи наричат "пра"-Българските руни,често откривани в Индия (по разбираеми причини- царствата на Кардама и Дионис са били там),както и в други части на Евразия (виж 
http://www.ancient-wisdom.co.uk/easterislandindusvalley1.htm ):

 

And Finally... Palaeolithic Script:

Recent studies have demonstrated that a common set of symbols existed as far back as the Palaeolithic (12),, which can in turn be seen to have developed into proto-alphabets in prehistoric cultures around the world. The meanings of these earlier individual symbols can only be guessed at, but their eventual adaptation into modern alphabets is now a recognised fact. Many of the Palaeolithic characters (top row, below) can be seen to share a similarity with both Indus Valley and Rongorongo script.

image

In her Plato Prehistorian: 10,000 to 5,000 B.C. Myth, Religion, Archaeology, Mary Settegast reproduces a table (above) which shows four runic character sets; a is Upper Palaeolithic (found among the cave paintings), b is Indus Valley script, c is Greek (western branch), and d is the Scandinavian runic alphabet.


2. "Пра"- Българските "руни" са антични и средновековни варианти на палеобалканското "Дунавско писмо" (Danube script) от Варненската култура,наричана още "Култура Винча", "Карановска култура" и "Дунавска цивилизация" (Danube civilization). Затова те се оказват особено възлови за света,понеже са пряк наследник на най-старата писменост на земята,както личи по праисторическите образци от Караново,Градешница,Тартария,
Хотница,Дупяк ("Диспилио"),Винча,Слатино,Македония и другаде,а този факт не се нрави никак на гърци,германци,ватиканци,руснаци,евреи,китайци и пр. Затова много от тях ще продължат да си затварят очите за истината дори тогава,когато тя започне да ги удря ежедневно по лицата.

3. Праисторическото Тракийско "Дунавско писмо" (Danubе script),което всъщност е най-ранен вариант на древно-Българските руни,е и най-старата писменост на света,а от това следва един-единствен извод: че от него произлизат практически всички писмености на земята: клинописите и еврейското писмо,финикийската и етиопската писменост,египетските и китайските йероглифи,гръцкото и латинското писмо,кирилицата и глаголицата,арабицата и индийските брахми,грузинската и арменската азбука,протоамериканските и полинезийските йероглифи и т.н. Опасността тази постулат да излезе наяве създава такава гороломна суматоха сред съответните лобита,че те предпочитат по-скоро да оставят завареното статукво както си е,отколкото да си усложнят живота до безкрайност,допускайки дори част от истинските понятия и познания измежду официалните версии за историческото развитие на човечеството. Понеже писането на история сред някои "висши" корумпирани среди е фарс и политика,а не отразяване на реалността. А политиката,както са казали умни хора като Буров,е проститутка,която се извърта според заплащането,без да се уморява от това!


 4. Древните Български "руни" не са тюркско писмо- това е вече категорично доказано! Тюркските руни са само 38,а нашите- над 700 (според проучванията на д-р Живко Войников и на руския проф. Георги Турчанинов),или поне 136 (според ст.н.с. проф. Петър Добрев),което значи,че първите са някаква преработена и съкратена извадка от вторите,понеже броят на тюркските писмени знаци в крайна сметка е около двадесет пъти по-малък от броя на нашите! Затова тюркските "прочити" на Българските надписи са изпълнени с такива безсъвестни измислици и ненаучни стъкмистики,че и най-великите световни тюрколози отдавна са отказали да се пробват с тях,за да не стават смешни и да дискредитират малкото,което е останало от тюркската "теория" за произхода на Българите. Жалките и печални резултати от тези "разчитания" обаче не са успели да излекуват някои безмозъчни "историци" от тяхната тюркофилия,понеже решението на политбюро на БКП от средата на ХХ век,че всяко обективно изследване върху древните Българи е проява на велико-Български шовинизъм все още не е отменено,а сред наличните в момента наши исторически кадри почти не се намират такива,които да не защитават сляпо и безпрекословно тази родена от параноични комунистически мозъци догма,въпреки честото им изпадане в безброй жалки и нелепи ситуации именно заради нея! Затуй,действайки по принципа "Царя дава,пъдаря не дава",нашите "историци" продължават да лъжат и будалкат народа,че нашето древно писмо било разчетено с помощта на тюркския език,използвайки циничния комунистически бисер,че правдата не е слънце за да огрее навсякъде. На техните празни напъни за тюркски "разчитания" западните учени отдавна ехидно се присмиват,но това не смущава фосилизираните им мозъци и не докарва у тях ни най-малък полъх за промяна,която да позволи сверяване на позициите им с актуалните исторически и археологически данни.

5. Древните Български "руни" не са били азбучно писмо,както се опитват да ни внушат тюрколозите и както се опитват да докажат някои инак заслужили наши учени,привърженици на иранската теория като ст.н.с. Петър Добрев,доц. ИванТанев Иванов,д-р Живко Войников и пр. Спорните разчитания по "иранския" и по "тюркския" азбучен метод не дават никакви смислени резултати и често са твърде противоречиви помежду си,понеже се натъкват на множество хаотично подредени буквосъчетания,които биват произволно разграничавани,но въпреки това от тях се пръкват напълно непознати и най-често безсмислени думи,за чието разтълкуване "от девет реки вода" се довежда,но неоспоримо Български,тюркски или ирански думи така и не се получават.  Горното твърдение е практически неопровержимо,понеже в науката съществува отдавна проверен и утвърден научен стандарт,чрез който безпогрешно разбираме за каква писменост става дума само като преброим броя на знаците,от които тази писменост е съставена. Според него буквените писмени ситеми могат да съдържат от 15-20 до 40-45 знака! Изследванията на акад. Георги Турчанинов от Русия обаче (виж
http://www.protobulgarians.com/PODSTRANITSA%20NA%20DR%20
ZHIVKO%20VOYNIKOV/АЛАН-ПРАБ-ПИСМ-1.htm
) категорично установяват,че древните "пра"-Български руни,наречени от неговите последователи "Алано-пра-Българско писмо",са били повече от седемстотин!

6. Древните Български "руни" не са били и типично сричково писмо,понеже същият световен научен стандарт,споменаван често в някои тематични предавания на "Виасат хистъри" изрично указва,че типичните сричкови писмени системи могат да съдържат от 50 до 190 знака. Докато тук се касае за най-малко седемстотин различни знака!


7. Старите Български "руни" всъщност са били йероглифи,защото споменатите по-горе световни стандарти и научни критерии постулират,че всяка една писмена система,която съдържа няколкостотин знака (обикновено от 500 до 700,но понякога и над 4000), не е нищо друго освен йероглифно писмо! Затова от този момент нататък все по-често ще говорим за древно-Български йероглифи (йероглифно писмо),а не за (пра)-Български руни. Към това трябва да добавим,че тази древна писменост несъмнено е сложна смесица от сричкови и йероглифни (двусричкови и трибуквени) знаци,някои от които несъмнено са били цифри,а други- вероятно символи и букви. Затова нейното адекватно разчитане все още не се е удало никому! За тях в общи линии важи онова,което е казал за шумерските клинописи видният френски шумеролог Жан Ботеро в книгата "Животът в древна Месопотамия"- стр. 97,отпечатан на Български от изд. "Рива" в 2008 г. (под редакцията на Жан Ботеро):

"...системата за писане,която не е била азбучна,а едновременно идеографична и сричкова и съсържала няколкостотин знака,всеки от които имал множество значения (виж различните варианти при тълкуванията,установени от "Анализа"- бел.моя),била ужасно сложна. За да я овладее човек,били нужни дългогодишни упражнения и обучение,които били по възможностите само на елита или на представителите на писарското съсловие,което не било по-многобройно,отколкото са днес адвокатската и лекарската колегия."

8. На тази революционна констатация не противоречи нито един исторически или логически факт,а напротив- тя се подкрепя от няколко неопровержими факта:

а) Броят на знаците е над 700,а най-вероятно е дори много по-голям. Затова тълкуванията на първите трима споменати по-горе изследователи са пълни с неразчетени знаци. Всъщност неразчетени при тях са 80-90% от знаците,което обезсмисля всичките им останали усилия. За да премахнат тази неудобна пречка,някои от тях обявяват неразпознаваемите знаци за "родови тамги" или дори за безсмислени драсканици,като последното вече наистина не прави чест никому и поставя под съмнение целия научен морал на съвременната историческа школа! Голяма слабост на този подход е липсата на сигурно установен критерий,по който да можем безпогрешно да разграничаваме "родовите тамги" или "гербове" от останалите рунически знаци,затова "разграничаването" се извършва на произволен принцип,базиращ се или на прекалена творческа енергия,повлияна от капризите и предпочитанията на автора,или на невъзможността му да намери ясни буквени съответствия за преобладаващата част от знаците. Другият подход е уникален като хватка на китайски учител по карате- срещу всяка буква от днешната азбука те записват поне по 7-8 различни (!) рунически знака,по-често по 10-12,
а за някои букви или срички: дори по 28-29 различни варианти на рунически знаци. Предложени са например 28 равностойни варианта на буквата "А",които според проучвателя са се ползвали едновременно,така че който и от тях да видим написан,трябва да го четем като "А":


image

а също 29 равностойни варианта на буквата "С":
image

както и 20 варианта на буквата "У":
image

с което причиняват тотално объркване и неприкрито недоверие към този вид разчитания от страна на обективно мислещите изследователи! А такива съвсем не липсват дори в днешна България,колкото и да не им се вярва на някои. Част от предложените знаци наистина си схождат и би могло безкритично да ги приемем за различни варианти на един и същ йероглиф,но други така коренно се различават помежду си,че няма никакво сериозно основание,което да ни накара безпроблемно да вярваме,че Y,D,Л,У и М са служили едновременно за обозначаване на един и същ звук,в една и съща писменост! По-скоро е възможно точно обратното: един и същ йероглиф да е имал понякога два или три паралелни прочита така,както това е засвидетелствано в египетските и хетските йероглифи,а също и в клинописите!


б) Наличие на множество примери за употреба на някои от тези различни варианти в един и същи надпис,съставен според досегашните проучватели от само една или от най-много две думи! Някои от тях едновременно си приличат и частично различават,но внимателното вглеждане показва,че почти всички промени в тях са правени не произволно,а по строго установени закономерности и вероятно правила,чрез добавяне или преместване на една или две хасти по точно определен начин,което предполага умишленост,а не случайност в начина на тяхното изписване. Което не може да е правено по друга причина,освен ако с това не се е целяла промяна в четенето на съответния знак.   Фрапантен пример в това отношение са надписите от Шудиково,където на едно и също поле,съдържащо само няколко знака,са употребени едновременно три варианта на знака  Y  и три варианта на  ,които според старата хипотеза би трябвало да се четат по един и същ начин! А това е един очеваден абсурд,според който най-дисциплинирания народ на ранното средновековие- Царските Скити,имали честта да учат римляни и германци на дисциплина,са допуснали такава каша от немарливи небрежности като гарантираната вероятност от объркване при четенето и ежедневната поява на двусмислено и трисмислено четене,което само по себе си би обезсмислило употребата на писмеността. Обяснението на този феномен в случая може да бъде само едно: Y и I са основни йероглифни или сричкови знаци,които се четат по определен начин. Ако добавим към някой от тях една или две хасти,това веднага променя четенето му,но не коренно- дори в промененото четене несъмнено е оставало нещо,което да ни приближи до смисъла на основния знак. Ето някои от основните варианти на знака Y,които нашите деди са получавали чрез добавяне на нова хаста или чрез пречупване (огъване) на някоя от старите,което би трябвало веднага да е водило до промяна в неговото четене:
imageimageimage


Ето и основните варианти на знака I,подбрани по същия начин: image
image

Например,ако Y се чете като "ЙЕ" или "БА",както има основания да предполагаме,добавената или променена хаста ще означава четене като "БЕ","ПА","ЙУ","ВА" или нещо друго близко до това. Този метод на четене е добре илюстриран в индийските брахми,ползвани за написване на палеосанскритски текстове векове преди новата ера и представляващи несъмнено пряк наследник на древно-Българските руни,донесени в Индия от воините на Дионис:

image

image

image


image


   Ето как се оказва,че заподозреният начин за четене на руните е бил отлично познат на древноиндийските писари,които ползвали точно него при изписване на текстовете с брахми. Ето различните варианти на гласната,четена след съгласната "К" при промяна на някоя от нейните хасти,които ще преобърнат из основи представата за "пра"-Българските руни:
image
в) Ако древните ни руни бяха лесно четимо буквено писмо,нямаше да има никакъв смисъл те да бъдат заменяни с друго,също така лесно четимо буквено писмо,и то пряко заето от първото! Ако някой все пак се опита да лансира тезата,че в бившите земи на православна "Византия"  народите са били длъжни да пишат традиционно с "гръцко" писмо,а в земите на католиците- с латинско,ще възразя така: Българите първо са въвели глаголицата,която в 100% е негръцко писмо. Същото се отнася и до старата Кирилица- в нея поне 50% от знаците нямат никаква прилика с гръцките,но за сметка на това поне 97% от тях са преки копия на отделни "пра"- Български руни!
г) Ако старите ни "руни" бяха буквено писмо,древните Българи надали щяха да губят време и средства за създаването на такива огромни каменни монументи като стелата от Шудиково,чието тегло се изчислява на 3-4 тона,за да изпишат на едната им страна две букви,на втората и третата- по три,а на четвъртата- четири! Всъщност върху този забележителен монолит са представени общо 12 различни знака,които са така групирани помежду си,че се създава натрапливо впечатление точно за обособени йероглифни,а не буквени знаци!

                             image
     image

image

                              image
image
  Затова и днес нямаме нито едно адекватно разчитане на неговите инак прости надписи: понеже по старите методи от тях ще се получи най-много едно "Ох" или "Бря",което ще направи за присмех защитниците на "буквената" теория пред целия научен свят!

д) Много от знаците на протошумерското писмо,което не е азбучно и е предтеча на шумерския клинопис- тъй често обсъждан в книгите на известните учени Жан Ботеро и Самюъл Ноа Крамър,твърде много си схождат с древно-Българските руни особено с онези от алански тип и с техните праисторически предшественици,засвидетелствани в "Дунавското писмо" и най-вече в плочките от Тартария и Градешница:


                                     image


image


Но и развития клинопис все още съдържа твърде много знаци,извадени сякаш директно от нашето "руническо" писмо:


                                                 image

е) Най-старите "китайски" (всъщност предкитайски) йероглифи също приличат на нашите руни- виж сравненията между Дунавско,Предкитайско и древно-Българско писмо,направени в http://sparotok.blog.bg/politika/2010/07/11/traki-v-kitai-ili-zashto-hunite-sa-rusokosi-i-i.575505 :

imageimageimageimage


Това личи особено добре по писмените знаци,които китайците откриват върху "гадателните кости" (oracle bones) от епохата на предкитайската династия Шанг,наричана още Шан (XVII-XI в.пр.Хр.). В руините на Ин (стара столица на Шанг) са открити над 160 хиляди парчета кости с писменост. Върху тези кости са изписани около 4000 йероглифа,но учените са успели да разчетат само 1000 от тях. Все още се водят спорове за четенето на останалите йероглифи,повечето от които досега изобщо не може да бъдат разтълкувани:

      image    image
image

В Китай напоследък се промъква тенденция за датиране на тези знаци в епоха,по-ранна от времето на появата им в Европа (6600 г. пр.Хр.),за което доскоро имаше публикувана информация в http://kosarev.press.md/Writing Systems 1 .htm (сега изтрита).

Тези датировки обаче не почиват на някакви строго установени научни данни,а на чисто шовинистични великокитайски изцепки и оптимистични пожелателни предположения от страна на публикуващите ги китайски журналисти. Които за разлика от нас не разполагат с толкова ранни радиовъглеродни датировки на своите образци,а най-ранните им доказано датирани образци са от епохата на династията Шанг,сиреч: с 4000 години по-млади от нашите йероглифи,открити в земите на древна Тракия. Големият брой китайски и предкитайски йероглифи (ок. 4000) не означава,че Китай е тяхна прародина,а че в земите му те са намерили особено добър прием и интензивно последващо развитие. Вече разполагаме дори със сигурен ориентир,указващ как може да са пренесени Тракийските (Българските) йероглифи в земите на древен Китай. Това най-вероятно е станало по времето на Източния Дионис- завоевателя на Индия,който освен нея,макар и за по-кратко време,ще да е покорил земите и на днешните Китай,Тибет,Монголия,Манджурия и части от Сибир.

ж) Много от най-старите,архаични египетски йероглифи също приличат на отделни Български руни,сиреч на знаци от Дунавското писмо- това е демонстрирано добре в образците,чиито копия са представени в книгата на Стефан Гайд "Тракийското писмо- декодирано!" (Том I,стр.38-39) :

image


  Но за уточнение трябва да добавим,че Българските руни-йероглифи няма как да са се чели на коптски,освен ако Балканския полуостров не е прародина и на коптите. Въпреки това техният древноегипетски и особено северният Бохайрски (Бохарски,Богарски) диалект е изпълнен със значителни индоевропейски примеси,понеже е наследие именно от онзи Тракийски инфилтрат,който е населявал части от древния Египет преди много векове и присъствието му там е доказано с неоспорими археологически артефакти. Като не бива да забравяме,че в древни легенди е описан походът на Южния Дионис в Египет,Етиопия и Тунис,и той изглежда е един от главните "виновници" за заимстването на Тракийското писмо от египтяните.

з) Ето образци и от древните писмености на Елам и Урук,много от чиито знаци имат свои паралели в Българското руническо или в неолитното Дунавско писмо:

Еламска писменост

image



Писмени знаци от Урук
image

и) Много знаци в архаичните форми на гръцко,етиопско,финикийско,
ашуйско,арабско,иберийско,арамейско,еврейско,крито-минойско,фригийско и прочее писмености приличат във висша степен на нашите руни и,както можем да предположим,това е станало не защото ние сме взели писмеността от тях,а защото те са я взели или наследили от нас! И понеже повечето от тях са били относително близко до центъра на развитие и разпространение на тази писменост,сиреч до Балканите и Кавказ,са успели да запазят тази прилика доста по-дълго,отколкото египтяните и пред-китайците.

й) Тук е нужно да добавим,че странни подобия на наши йероглифи са открити дори в далечна Америка,където индианската култура "Ламбайеке" в северно Перу е употребявала писмени знаци наричани днес "символи",твърде много приличащи на някои Палеобалкански (Тракийски,Български) руни-йероглифи. Те се появяват в далеч по-късна епоха от началото на нашите писмени знаци разбира се,но приликите с тях много често са направо поразителни,а мистерията на тяхната поява още не е напълно разгадана.

к) Големи подобия с нашето древно писмо показват знаците на още неразгаданата писменост "Ронго-Ронго" от Великденския о-в (о-в Пасха):

                                     image

                                           image
                                                 image
 
                                               image

                                                 image
  л) Най-странното е,че подобни писмени знаци като нашите са открили археолозите и в най-древния култов комплекс в света- Гьобеклитепе в източна Анатолия:

                                          image

  В крайна сметка става ясно защо не е оправдано да мислим,че е възможно Тракийските (пра-Българските) руни,бидейки първообраз на такива сложни писмени системи като египетските йероглифи,шумеро-вавилонските клинописи,китайските йероглифи и крито-минойските сричкови линеари да са били азбучно или дори смесено азбучно-сричково писмо. Поради което е нужно всички досегашни техни четения да бъдат из основи преразгледани. Понеже историческите закономерности сочат,че писмеността за разлика от езика се е развивала точно в обратен порядък: от по-сложното (идеята,предмета,явлението) към по-простото (сричката,звука,буквата),и надали да е било възможно лесно за усвояване буквено или дори сричково писмо да прерасне в извънредно усложнена йероглифна писменост,чието овладяване вместо по-лесно да стане още по-трудно. Затова ще кажа на всички наши учени,които,макар да се трудят честно и почтено,се изсилват с прибързани буквени прочити на "руническите" надписи: не подценявайте вие културата на древните Българи- тяхната писменост не е била така проста както си мислите,и ако не промените мнението си за тях ще се окаже,че правилното разчитане на техните "руни" не е лъжица за Вашата уста!

  След това уточнение на принципния начин,по който са четени "пра"-Българските руни трябва да добавим,че те са служели несъмнено за изписване на думи от тогавашния Български език,който наистина е имал немалки и дори сериозни разлики от съвременния,но все пак е бил Български,като на този етап е трудно да се каже дали основните текстове са писани на неговата класическа форма (индоевропейската) или на древния свещен доиндоевропейски праезик,ползван от Царското племе на Българите. Някои йероглифи са имали несъмнено и сричкови прочити,но техните срички са били съставени от по два или три звука,а не задължително от по един или два,както при типичните сричкови писмености. Така че единствено прочитите,предложени от Павел Серафимов (Спароток) се доближават частично до истината и то благодарение на това,че се е доверил на древните автори и е повярвал в техните твърдения,че нашите деди наистина са Траки,каквито са били несъмнено и Крито-Микенците,основателите на древен Египет и хората,научили дедите на китайците на четмо и писмо,а те не може да са били други освен Траките на Дионис.

   Нужно е да имаме ясна ориентация и за начина,по който са четени нашите йероглифи. Четенето им,както изглежда,се е извършвало преобладаващо отдясно наляво,а не отляво надясно както мислят повечето привърженици на "Буквената" теория. Отделните наши племена,дори и когато са произнасяли по различен начин някои думи,се разбирали лесно помежду си с помощта на руните (йероглифите),понеже тяхното значение и изписване във всички диалекти е било едно и също (както това става в днешния китайски "език",представляващ според едни учени група езици а според други- група несходни диалекти) и някои ги произнасяли различно на своя диалект,но това не е променяло съществено тяхното изписване. Тази всъщност е основната причина част от руните (йероглифите) да са имали по повече от един прочит,както това става в китайската,египетската,шумерската и в много други писмености.

  Сега вече можем да кажем с голяма положителност и как от нашите "руни" са създавани други видове писмености. Това е ставало най-често,като известната на древния "сътворител" Българска фонетична стойност на даден йероглиф,имаща примерно два или три звука (която често ще да е имала няколко близки помежду си разновидности),е била леко изменяна или приспособявана от него съобразно нуждите и разговорните особености на конкретното племе или народ,за чиито нужди той е адаптирал писмото ни. Поради голямата сложност на нашето писмо "разработчиците" на нови писмености не винаги са познавали подробно и детайлно всичките му тайни,затова стремежът им обикновено е бил да избегнат непознатите знаци и да опростят оставащите до степен,позволяваща на "новоограмотения" народ да ги ползва за нуждите на ежедневните си комуникации. При това положение някой звук от тяхното първоначално значение или е бил пропускан,или е бил променян в друг подобен нему,като промените най-често са правени по сравнително устойчиви закономерности,много подобни на онези,които са споменати в "Правилата" на Ангеловия анализ (повече за тях- в статията "Кога Анкара е била столица на България"). Същото е положението със създадените по-късно буквени писмености,част от чиито знаци са заемки от пра-Българското (прото-Тракийското) писмо: тяхната фонетична стойност е получена най-често чрез премахване (опростяване,редуциране) на част от звуците,употребявани при четенето на същия знак като йероглиф,и налагане на някой от оставащите звуци като единствено приета от новото общество норма за неговото четене. Изключение прави само китайската писменост,където йероглифите получават свое дъпълнително вътрешно развитие,плод на неизчерпаемата творческа енергия и богато въображение на монголоидите. Затова броят им днес се изчислява на 40-50 000,макар ежедневието да изисква редовната употреба на не повече от 4-7 000 знака! Но кой и откъде е поставил тяхното изначалие най-добре личи по представените горе илюстрации на най-старите открити "китайски" образци.

 
Установяването на този фундаментален за бъдещето на Българската история факт,а именно начина,по който нашите деди са писали и чели,ще има огромно отражение в бъдещето. Принципното уточняване на вида писменост,който са ползвали нашите деди,ще доведе до нейното по-скорошно и успешно разчитане,след което светът на древните Българи ще се отвори широко за науката и ще почне да разказва за себе си такива приказни неща,че чужденците ще ни се възхищават и навсякъде ще ни свалят шапка,дори ще ни се покланят и ще гледат на нас със страхопочитание и с полагаемото ни се уважение. Особено когато се окаже,че нашумелите напоследък праистоически надписи от Караново,Тартария,"Диспилио",Магурата,Винча,Хотница,
Градешница и другаде изведнъж са станали четими по метода на нашите деди! Началото вече е поставено,остава учените да се заемат час по-скоро с разчитането. Желаем им пълен и ползотворен успех разбира се,като се надяваме той да не закъснее много.





Гласувай:
68


Вълнообразно


1. nikikm - Вливаш
08.09.2013 23:02
кръв в тялото на умиращия народ! Да си жив и здрав! Единственото,което /от опит/, не споделям е, "че ще ни свалят" шапки!За това трябва рицарска нагласа,любов към Истината,Благородство,които почти са изчезнали у хората!По понятни, хилядолетни причини! За промяна е необходимо знание,а то липсва! Толкова по-ценно е това,което правиш ти,Спароток и други истински българи! Да сте живи и здрави! И да не се възгордявате!
цитирай
2. shtaparov - Вливаш...
09.09.2013 02:14
nikikm написа:
кръв в тялото на умиращия народ! Да си жив и здрав! Единственото,което /от опит/, не споделям е, "че ще ни свалят" шапки!За това трябва рицарска нагласа,любов към Истината,Благородство,които почти са изчезнали у хората!По понятни, хилядолетни причини! За промяна е необходимо знание,а то липсва! Толкова по-ценно е това,което правиш ти,Спароток и други истински българи! Да сте живи и здрави! И да не се възгордявате!

Да- знанието и просвещението ще ни направят силни така,както ни направиха и по време на Възраждането,от което и сега се нуждаем не по-малко,отколкото по времето на Паисий! България заслужава да я има- не Турция,Русия,Гърция и Америка,а именно България,понеже без нас те изобщо нямаше да съществуват. А за мен (вероятно и за Спароток) възгордяването може да има само един знак: онзи,който го обръща към чуждите. Пред тях винаги ще съм горд,че съм Българин а не англичанин,французин,
китаец,руснак или турчин- да не говорим за "македонец","еничар" или "русофил"! Пред нашите ще съм горд само спрямо онези,които не искат да отварят сърцата си за Истината и са избрали да бъдат слуги на чужденците вместо приятели на народа си. Такива слугуващи плужеци комунизмът народи с хиляди и съвсем преднамерено,а именно те заслужават да бъдат не просто засегнати,но дори ОБЕЗЧЕСТЕНИ от гордостта ни и от нашето презрение! Те трябва ЯСНО да разберат,че слугинският им манталитет ги е направил чуждофили и че техният манталитет съвсем не е наш: БЪЛГАРСКИЯТ манталитет е на хора горди,честни и независими- не на плужеци,васали и мошеници!
цитирай
3. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
09.09.2013 14:27
Помагаш на много исторически истини да излизат на светло, което прави картината за произхода и генезиса ни по ясна. Поздравявам те за труда и времето, които жертваш за просветлението на нацията. Бъди жив и здрав!
цитирай
4. apostapostoloff - Това е така, защото
09.09.2013 15:42
"пра"българите са всъщност траки.
цитирай
5. shtaparov - "пра"българите са в...
09.09.2013 17:27
apostapostoloff написа:
"пра"българите са всъщност траки.

Не може и да бъде другояче- дори турците днес се асоциират с троянците,а имат и известно основание за това! Радвам се за положителното мислене- поздрави!
цитирай
6. shtaparov - Помагаш на много исторически ис...
09.09.2013 17:30
batogo написа:
Помагаш на много исторически истини да излизат на светло, което прави картината за произхода и генезиса ни по ясна. Поздравявам те за труда и времето, които жертваш за просветлението на нацията. Бъди жив и здрав!

Народът ни определено заслужава по-добро бъдеще,затова трябва да се борим за имиджа и за неговото благоденствие всеки ден! Лошото е,че каквото ние съградим,червени мошеници веднага го разграждат,понеже целта им е да не допуснат именно това,към което ние се стремим! Затова,колкото и да се борим,докато те не бъдат радикално елиминирани от управлението на страната,народът ни бял ден няма да види...
цитирай
7. prarodinata - Пиктограми
09.09.2013 20:44
Поздравления за тези разсъждения! Без цялостен подход, който да включва анализ на най-древните знаци от земите ни и проследяването на употребата им до нашата епоха, едва ли ще напреднем много в разчитането на многото неясни надписи, оставени от древните българи. Както се вижда от изследването тук, http://prarodinata.blog.bg/history/2012/09/28/praistoricheskata-azbuka-na-bylgarite-sravnitelni-tablici.1004245 , над половината от днешните ни кирилски букви са по на 8 000 години. Който подценява тази приемственост, просто няма да стигне до никъде. Що се отнася до големия брой знаци и многото разновидности, за него има и друго обяснение – различните писмени школи, всяка със свои традиции и характерни знаци, които са действали по земята ни още от праисторията. Затова в един момент се е наложило да се извърши едно уеднаквяване и нормализация на писменостите чрез създаването на единна писмена система. Друг е въпросът дали това е било по-скоро добре или зле за нас в перспектива. Предлагам алтернативна теория, не оспорвам твоята, още повече че е възможно и двете едновременно да са верни.
В подкрепа на това, което казваш, плочата от Стара планина, за която писах наскоро, съдържа по десетина разновидности на някои от знаците. Тя е по-късна, най-вероятно от късното средновековие и все пак съдържа над 120 различни знака, много от които имат и разновидности. Предвид изключителния консерватизъм и културна устойчивост на българите, не изключвам факта знаци, които преди са били именно йероглифи впоследствие да са останали в употреба вече като част от буквено или сричково писмо. Общо взето, всичко е възможно и очаквам още големи изненади. Просто е рано за прибързани изводи, защото земята тепърва е започнала да се 'отваря' и да разкрива тайните на българите и всичко засега е предпоследно. Виж, фундаментите са ясни и по тях спорове и съмнения не трябва да има. Именно там е ролята на българомразците, които се опитват да всяват съмнения и заблуди дори за най-очевадни истини...
Поздрави!
цитирай
8. metlichina - ще бъде интересно...
09.09.2013 21:53
пожелавам им успех в разчитането и аз... а статията ти е
наистина просветление в тъжния живот на балгарите...
поздравления...
цитирай
9. shtaparov - До Анонимен 5.,6.:
09.09.2013 21:59
Да- знам че думата "руна" не е наша,но я използвам за да не излезна от рамките на общоприетата терминология и да може веднага да стане ясно на четящата аудитория за какво се разисква в статията. Но не ми е ясен принципа,по който правите Вашите тълкувания (или приравнявания)- може ли да ми го обясните?
цитирай
10. shtaparov - Не само ще сте горди, че сте Българи и ...
09.09.2013 22:04
анонимен написа:
Не само ще сте горди,че сте Българи и потомци и Божия народ,ами ще крещите от радост и възторг,че сте се познали и си възстановяваме Световното ни Бащино Божие наследство и Божествения статут с всички невъображаеми още последици и феноменални екстри и висши Божествени технологии за нас и цялото човечество!
Блгословен си,Приятелю и си под закрилата и покровителството на Любовта на Исус и Мария!И всички вие,Българи!

Благодаря- дано да е здраве и късмет за всички нас!
цитирай
11. shtaparov - Трябва...
09.09.2013 22:07
metlichina написа:
пожелавам им успех в разчитането и аз... а статията ти е
наистина просветление в тъжния живот на балгарите...
поздравления...

Трябва да направим всичко възможно да прогоним тъгата от живота си заедно с крадливите политици,които го създават и да си върнем онази щастлива България,която организирани международни мафиоти ни отнеха преди 69 години!
цитирай
12. shtaparov - До Прародината (коментар 7.):
09.09.2013 22:24
Да- ситуацията с онези плочи е меко казано странна- те не изглеждат достатъчно стари за да са от предтурско време,но не са и съвременни (за 1-2 от тях и това е под въпрос),а част от надписите върху тях са на първо време практически неразчитаеми. За да се справим с усложнената проблематика по-лесно,ще ни е нужна вероятно и международна помощ: при толкова много загадъчни надписи и знаци ще ни трябват много години,за да се справим сами. Затова държавата или защо не- някоя частна фондоция не би сбъркала,ако наемеше двама-трима опитни международни специалисти (примерно френски или германски),които да помогнат за по-бързото справяне с разчитанията и за евентуална компютърна обработка на новопостъпващите данни. Тяхното поканване не само че няма да навреди,а точно обратното: ще покачи авторитета и популярността на нашата древна култура пред международната наука и ще спечели нови привърженици за нашата кауза. Но предварително да сме наясно: с това правителство просто няма да стане- то не милее за България и не е борец за нашата кауза,а е неин враг! Затова,докато е то,не разчитайте на никакво положително развитие,те по-скоро ще забатачат нещата и ще ни върнат към "науката" от "трето отделение".
цитирай
13. bezistena - БЕЗИСТЕНА
09.09.2013 23:41
Приятелю,коментари №5,6 и 9 не са АНОНИМНИ,а са на БЕЗИСТЕНА-http://bezistena.blog.bg/ ,и непонятно за нас когато ги изпращахме пакет в коментарният ти блок,започна бъркотия в блога ни и нашите коментари започнаха да излизат с псевдонима АНОНИМЕН,без да можем да ги оправим досега!Не ни бе възможно нито да ги редактираме,нито да ги изтриеме.
Държим да се знае името ни и съжаляваме за това.
цитирай
14. bezistena - РУНА=Рая ЙЕРОГЛИФ=ФИЛГОРЕЙ=България
10.09.2013 10:25
Разшифровката на сакралната семантика на основни понятия и категории,както използвани в изследването ти,така и в науката,сочи категорично тяхното Българско световно цивилизационно авторство и като терминология,и като цивилизационен комуникационен и културен фундамент за цялото човечество!
Официалните енциклопедии преписват руните на скандинавски и германски племена и ги позиционират във времето на 1-2век
Думата "руна" произхожда от стороисландската дума RUN и от старогерманската RUNA, която означава "шепот" или "тайно". В староанглийски думата означавала "тайнство". Едно по-пълно определение на руна може да бъде "прошепнато тайно тайнство"
Обаче рунната писменост е известна по цяла Европа и Азия,също и из другите континенти хиляди години преди новата ера,да не говорим за древно-Българският ареал,който въобще не се споменава умишлено на тази тема.(ТАЗИ ТЕМА=ТЕМА на Диана и Иза=Иза и Мат Диана)
Както при темата ни за произхода на вика УРА,тука отново откриваме висшия бленуван обединителен сакрал за всички племена,дал наименованието на най-древното писмо-РАЙ,и то задължително на Български език,и указващ безапелационно и местото на изобретяването на писмеността,и пост сътворенческите й създатели и разпостранители по целия свят,а именно РАЯ,Обетованата сътворенческа земя на Балканите и днешната територия на България,и Свещеническата жреческа Божия каста-Българите!
РУНА=РАЙ=РАЯ-с добавка на шифровъчния пълнежен назал Н.Допълнителните уточняващи пояснителни ДЖОКЕРИ(Ежуа Драк) ни водят пак при нашите Богове:
ШЕПОТ=Ешуа и Богиня Диана-тайна кодирана жреческа писменост на Исус и Мария
ТАЙНА =Диана
ТАЙНСТВО=Тайна на Иса и Диана Богиня
ПРОШЕПНАТО ТАЙНО ТАЙНСТВО=Тайнство на Ешуа Барда и Богиня Диана=Тайнство на Братя-та от Ешуа и Богиня Диана
Разшифровката на ЙЕОГЛИФИ Е ЕЛЕМЕНТАРНА,вземайки в предвид жреческия стил на писане от дясно на ляво на Българските основатели на Египетската цивилизация;прочита от дясно на ляво ни указва безапелационно:
ЙЕРОГЛИФ=ФИЛГОРЕЙ=БЪЛГАРИ!!!
цитирай
15. bezistena - ЙЕРОГЛИФНО ПИСМО=Бог Иса Бълга...
10.09.2013 10:26
ЙЕРОГЛИФНО ПИСМО=Бог Иса Българина и Мария
РУННО ПИСМО=ПИСМО на Рая=Бог Иса и Мария
АЗБУЧНО ПИСМО=ПИСМО на Изуш и Богиня Диана
ПИСМЕНОСТ=Исус и Богиня Мат
ПИКТОГРАМИ=ГРАМИ на Бокиня Диана
ПИКТОГРАМИ=писменост на Бокиня Диана и Иса
ДУНАВСКО ПИСМО=ПИСМО на Бокиня Диана и Иса
DUNABE SCRIPT=Богиня Диана и Бог Иса Трак
DANUBE CIVILIZATION=Син(потомци)на Богиня Диана и Бог Исуз=цивилизация на Диана Богиня
защото и най-голямата Европейска река е на Нейното Българско Божие име:
ДУНАВ=Диана Богиня-и всички други реки в Европа и по света са на Тяхното име,както например нашите СТРУМА=Иса и Диана Мария,МАРИЦА=Мария и Иса,ТОНЗОС=Диана и Исуз,ТУНДЖА=...но по тия теми друг път.
КУЛТУРА ВИНЧА=КУЛТУРА ВИНТША=КУЛТУРА на Богиня Диана и Ешуа
Разшифровката на научния термин DUNABE SCRIPT=Богиня Диана и Бог Иса Трак,потвърждава категорично твоят извод,който ще стане езикова теорема,че:
„От древното Българско Дунавско писмо (Danubе script),наречено също и Тракийско, произлизат всички писмености на земята: клинописите и еврейското писмо,финикийската и етиопската писменост,египетските и китайските йероглифи,гръцкото и латинското писмо,кирилицата и глаголицата,арабицата и индийските брахми,грузинската и арменска азбука,протоамериканските и полинезийските йероглифи и т.н.“
НАУЧЕН ТЕРМИН=Ешуа и Диана Матера=ТЕРМИН на Диана и Ешуа
ЕЗИКОВА ТЕОРЕМА=Бок Иза и Диана Мария
АЗБУКА=Иза Бок
КЛИНОПИСИ=Иса Болка=Исус Българина
СРИЧКОВО ПИСМО=ПИСМО на Исуш и Диана Борк
ИДЕОГРАФИЧНА ПИСМЕНОСТ=ПИСМЕНОСТ на Диана и Ешуа Барг
БРАХМИ=Бохиня Мария...И ВСИЧКИ ДРУГИ!
Надписите от ШУДИКОВО се легализират като изконни Български чрез разшифровката на топонима от дясно на ляво:
ШУДИКОВО=Бокиня Диана и Ешуа-БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ
Приятелю,скоро с тебе ще предприемем съвместно обследване и сърфиране из лабиринтите на руните на народите в Нета,които руни и съпровождащи ги тематики сами ще скачат в разшифровъчната ни програма-нетърпеливи!
На никакви учени не разчитай!Ти и всички ние с Тях сме УЧЕНИТЕ!
УТШЕНИ=Диана и Ешуа!
цитирай
16. bezistena - Не само ще сте горди, че сте Българи и ...
10.09.2013 10:26
Не само ще сте горди,че сте Българи и потомци и Божия народ,ами ще крещите от радост и възторг,че сте се познали и си възстановяваме Световното ни Бащино Божие наследство и Божествения статут с всички невъображаеми още последици и феноменални екстри и висши Божествени технологии за нас и цялото човечество!
Блгословен си,Приятелю и си под закрилата и покровителството на Любовта на Исус и Мария!И всички вие,Българи!
цитирай
17. shtaparov - До bezistena:
14.09.2013 14:33
И все пак ми е интересно да узная въз основа на какви правила и принципи правите Вашите тълкувания и разшифровки: може пък да са ми полезни в бъдещите проучвания- знае ли човек?
цитирай
18. apostapostoloff - Майтап бе,
14.09.2013 18:39
Уили. Ама разбира се! Радвам се, че в тзи страна все още има хора с чувство за хумор.
цитирай
19. shtaparov - Уили. Ама разбира се! Радвам се, че в ...
14.09.2013 19:25
apostapostoloff написа:
Уили. Ама разбира се! Радвам се, че в тзи страна все още има хора с чувство за хумор.

Майтап,достоен за дърт пръч:)) Майтап бе,Уили! Аз пък те разбрах,че го говориш за онзи непристоен коментар,който ми пусна малко преди този и още се чудя дали да го публикувам или не. може и това да стане,но му придай малко по-приличен вид. Че ме е срам да слагам такива нецензурности под статиите си. Толкова ли не можеш да говориш прилично? Или целият ти манталитет е на непоправим циник,или нищо не разбираш,затова се чудиш как да го прикриеш с такива "маобети"??!!
цитирай
20. krisdimaryana - Уникално!
14.09.2013 22:15
Уникално! Това е много хубаво! Невероятно, но факт!
Поздравления за добре написаната статия, много полезна информация. Време е да се покаже истината. Истината за България и Българите излезна наяве!
цитирай
21. shtaparov - Уникално! Това е много хубаво! Н...
15.09.2013 00:21
krisdimaryana написа:
Уникално! Това е много хубаво! Невероятно, но факт!
Поздравления за добре написаната статия, много полезна информация. Време е да се покаже истината. Истината за България и Българите излезна наяве!

Ние се борим единствено за да разкрием истината за България! Точно тя е важна,но някои именно нея ни отказват!
цитирай
22. shaffi - такива факти трябва да влезнат в бг учебници по история,
21.09.2013 19:41
повече от очевидно е като гледаш йероглифити, как по-голяма част от тях са заимствани най-вече в гръцката азбука,някои от знаците ми приличат на български шевици, което е още по-приятно..поздрави!
цитирай
23. anin - Много са интересни!
01.10.2013 22:28
Поздравления!
Ще ми врачуваш ли? ;)
цитирай
24. shtaparov - повече от очевидно е като гледаш ...
01.10.2013 22:45
shaffi написа:
повече от очевидно е като гледаш йероглифити, как по-голяма част от тях са заимствани най-вече в гръцката азбука,някои от знаците ми приличат на български шевици, което е още по-приятно..поздрави!

Съгласен съм- това трябва да изучават децата ни всеки ден,с него в тях ще се възпитат гордост и самочувствие,базирани върху непреходните постижения на нашите деди.
цитирай
25. shtaparov - Поздравления!Ще ми врачуваш ли? ...
01.10.2013 22:50
anin написа:
Поздравления!
Ще ми врачуваш ли? ;)

Преди това трябва да си изясним,че Врачуване= Влъхуване (с прех. Р-Л и Ч-Х),както и Влекуване (Волекуване,Излекуване). Съответно Св.Врач= Св.Влас,който всъщност е един от влъхвите
(врачвите) сиреч врачовите (врачовете),което е другото име на маговете.
цитирай
26. anin - Интересна връзка си направил,
05.10.2013 17:58
shtaparov написа:
anin написа:
Поздравления!
Ще ми врачуваш ли? ;)

Преди това трябва да си изясним,че Врачуване= Влъхуване (с прех. Р-Л и Ч-Х),както и Влекуване (Волекуване,Излекуване). Съответно Св.Врач= Св.Влас,който всъщност е един от влъхвите
(врачвите) сиреч врачовите (врачовете),което е другото име на маговете.


То затова врачките са толкова търсени...;)
цитирай
27. shtaparov - Изкуството на врачуването не е от ...
06.10.2013 00:51
Изкуството на врачуването не е от вчера: още древните Вавилонци са го владели,но най-вероятно са го наследили от Шумерите. А Шумерите т.е. Кимерите са едни и същи с Царските Скити (Хуните).
цитирай
28. zvezdichka - Много интересна разработка!
25.05.2014 01:25
И между другото за 1-ви път чувам за Дунавско писмо.
Поздравления и честит празник на словото!
цитирай
29. shtaparov - Честит празник!
26.05.2014 17:20
zvezdichka написа:
И между другото за 1-ви път чувам за Дунавско писмо.
Поздравления и честит празник на словото!

(на патерица): Честит празник- дано да е здраве и късмет!
цитирай
30. tres1 - Адмирации за материала,
04.12.2014 21:33
От коментариите лъха скрита надежда за това - истината да се прояви. Разбира се и това ще стане - всяко нещо с времето си.
Единственото което искам да добавя е да не се бъркаме с нашите ограничени представи за понятието българи и България. Тези понятия не се изчерпват с нашите днешни определения за това. Например в Индия днес живеят около 400 милиона българи. Понятието България е съдържало съответно толкова много страни и народи - колкото САЩ и РФ взети заедно немогат да достигнат. Посочвам това, за да поузаптя местния патрио-шовинизъм, когато се запознава с такива материали. Считам го за особено важно, защото депресията и душевния смут в които се намира народа ни са идеалната почва за поникване на националистически уклони и идеи, а историята категорично ги е обрекла на провал /виж краха на всичките империи/.
цитирай
31. shtaparov - Не- в момента в Индия не живеят из...
05.12.2014 16:59
Не- в момента в Индия не живеят изобщо никакви Българи,ако не броим тези от посолствата. А у нас шовинизъм няма- има само родолюбие и патриотизъм: качества за пример,и похвални. Тяхна задача разбира се е да отговарят достойно на нечистите посегателства и попълзновения на различните видове шовинизъм,от които страда България: руски,сръбски,гръцки,турски и влашки (в по-малка степен),албански,еврейски,германски,британски,цигански и френски. От изброените видове в особено дива и необуздана форма са застъпени гръцкия,сръбския,руския и еврейския,а в последно време циганския и албанския.
цитирай
32. tres1 - За българите
05.12.2014 17:56
За българите в Индия не си го измислям аз.За стената Кумбалгарх в северна Индия също се говори, че е строена от индийци, само името й дето странно защо не е индийско. По същата логика в Русия на волжките българи викат татари /само и само да не е българи/. Но защо ли забравят от къде са имената Болга, Кабардино Балгария, Болгород и ред други. Както днес в Гърция въобще не живеят българи, нито в Македония или в Сърбия, да не говорим за Италия, Румъния, Турция, Албания и.. и.. и. Та става дума за това, че ние като българи и като държава България сме една от многото трохички останали под различни наименования и разпръснати в различни посоки от някогашна Велика България. Само дето при нас името някакси е оцеляло и все още предизвиква страх, завист и омраза, но не и респект както бихме желали. Уви такава е човешката съдба - предателя с предателството се гордее, родоотстъпника, че бил е гъвкав за това или онова, крадеца с таланта си, че друго не умее, измамника, че бил по-хитър и.... все познати днес неща.
цитирай
33. shtaparov - За българите в Индия не си го изми...
06.12.2014 01:42
tres1 написа:
За българите в Индия не си го измислям аз.За стената Кумбалгарх в северна Индия също се говори, че е строена от индийци, само името й дето странно защо не е индийско. По същата логика в Русия на волжките българи викат татари /само и само да не е българи/. Но защо ли забравят от къде са имената Болга, Кабардино Балгария, Болгород и ред други. Както днес в Гърция въобще не живеят българи, нито в Македония или в Сърбия, да не говорим за Италия, Румъния, Турция, Албания и.. и.. и. Та става дума за това, че ние като българи и като държава България сме една от многото трохички останали под различни наименования и разпръснати в различни посоки от някогашна Велика България. Само дето при нас името някакси е оцеляло и все още предизвиква страх, завист и омраза, но не и респект както бихме желали. Уви такава е човешката съдба - предателя с предателството се гордее, родоотстъпника, че бил е гъвкав за това или онова, крадеца с таланта си, че друго не умее, измамника, че бил по-хитър и.... все познати днес неща.

Съгласен- така е. Само за Татарстан и районите около него имам една забележка: там няма дори 0.001% Българи от 500-600 години вече и татарите са хората,които са ги унищожили в съучастие с руснаците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4817046
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи