Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2013 21:36 - НОВООТКРИТИ ДАННИ СОЧАТ ВЕРОЯТЕН ПАЛЕОБАЛКАНСКИ (БЪЛГАРСКИ) ПРОИЗХОД НА ЛЕГЕНДАТА ЗА АДАМ И ЕВА И НА ЕВРЕЙСКИЯ ПАТРИАРХ АВРААМ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 47991 Коментари: 16 Гласове:
43

Последна промяна: 21.06.2015 14:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
             НЕЕВРЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА ЕВРЕЙСКИЯ ПАТРИАРХ АВРААМ ??!!

  Станал известен благодарение на "Стария завет",еврейският патриарх и пръв пророк Авраам е живял,както се смята,някъде в периода между XXI и XVI в.пр.Хр.,но не може да се нарече "пръв евреин",понеже по негово време в нито една древна хроника не са споменати евреите и няма дори предположителни данни те да са съществували някъде като такива. Ако се позовем на еврейската праистория,писана от еврейския историк Йосиф Флавий (I в.сл.Хр.),евреите произлизат от "племето" Хиксоси,първи данни за които намираме в египетски документи от XVII-XVI в.пр.Хр. и в такъв смисъл втората дата за живота и "делото" на Авраам е по-коректна от първата. За това,че Хиксосите са роднини и предци на евреите говорят техните имена- Яков,Ианнас (Йонас),Ассис (Исус,Азис) и пр.,както и съдбата им: след краха на тяхното царство много хиксоси биват поробени от египтяните,с което се слага началото на онова робство,от което Мойсей освобождава евреите.

  Това роднинство се потвърждава от сведенията на гръко-египетския историк Манетон,който пише,че Хиксосите (известни още под имената Хека-Касут т.е. Касит,Хикаи-Хасут и Хека-Шасу) са "финикийци" и "азиатци". С това той е искал да покаже,че те са роднини на племената Пуни (Хуни) и Ази (Аси,Узи,Мизи),попаднали в Близкия изток не като коренно население разбира се,а като завоеватели и колонизатори. И наистина- имената на някои техни фараони (Апер-Анати,Апахнан и пр.) произлизат от името на Угаритската (Бугаритската) богиня-майка Анат (Нанат= Нана,Нона,Мама),наричана още Инана (Анона,Юнона,
О"Нана). Хиксосите предпочитали до попадането си в Египет да ползват клинопис,а част от пра-евреите са смятани за близки до група племена от североизточна Месопотамия,наричащи себе си Хабиру (Хуберу,Куберу- потомци и поклонници на бога Кубер,бел.моя) и смятани за роднини на Хуритите (Кюрдите).


  Сегашната ни цел обаче не е да изясняваме етногенезата на древните евреи,макар че и с нея би могло да се заемем в някоя следваща статия,а да установим истинския произход на езическите имена,носени от Адам,Ева и Авраам. Наблюденията сочат,че в обществата от Бронзовата ера е било изключено митологията да няма връзка с религията и че буквално всички митологични фигури от онова време носят имена на езически богове- точно както нашите езически князе. Това,че древните евреи не са били монотеисти отдавна не е тайна- те са вярвали в богове като Мамон (Мамин- Син на Богинята-Майка,Амон),Бел (Бял,Белия- епитет на Слънчевия бог),Адонай (О`Данай,Адонис~Даонис,Дионис) и пр. Така че вероятността посочените горе имена да са персонажи от Тракийската (Българската) езическа митология е почти 100 процентова- още повече,че те нямат безспорна етимология в езика иврит (еврич,евреич). Днешните учени трескаво издирват техните "преводи" и съответствия в този език но се оказва,че там няма надеждно обяснение на посочените имена и затова те биват обяснявани приблизително,по смисъл,по бегло подобие или като нарицателни без да може да се открие ключът,който разяснява буквалното им значение във всички техни аспекти. Ето как учените-евреисти обясняваха тези имена досега:

1. Адам- повърхностни подобия в езика иврит дават някакво основание на учените да твърдят или по-скоро да предполагат,че може да означава "земя","пръст","глина","кръв","червен","човек" и пр. Тези обяснения обаче са твърде условни и неубедителни,понеже в Библията името е споменато като съществително,а граматичната му форма налага на част от учените да считат,че то е глагол в мъжки род! Сиреч: объркването по въпроса е пълно!
2. Ева- "живот",според тълкуванието на иврит.
3. Авраам (в началото носил името Аврам)- досегашните специалисти му придават значения в иврит като "Велик баща","Възвишен отец" или "Баща на множество" без да уточняват,че всъщност се касае не за буквален,а за приблизителен нарицателен "превод" по смисъл,какъвто правят и турците,наричайки Агамемнон "Ага Мемнун" и "Ага Мюмюн".


  Цялото това объркване,какафония и схоластичен "научен" безпорядък налагат намесата на "Анализа",за да се сложи най-после някакъв ред и да се изясни истинското значение на въпросните три имена. И както може да се очаква,неговите тълкувания откриват точните съответствия и буквалното им значение в древния Тракийски (Архаичния Български) език,които са следните:

1. Адам= Адем (при арабите),Аудан (при някои древно-Български племена),Юдин (Будин= Буден,Пробуден),Ведин (от "Веда"=Знание т.е. Вида= Виждане,Проглеждане: тук е в смисъл на "Прогледналия,Научения,Посветения"),Ветин (Светин= Просветления),Видин (Виждащия,Виделия голотата си),Адин (Един,Той Единствения),което е епитет на Бога-Баща Юпитер,пастира на боговете. В "германската" (скандинавската) митология той е известен като Один и Водин (Водан,Вотан)- върховен бог,асоцииран с Юпитер и наричан още Тундор т.е. Тандър (гръм) и Тудор,а в Българската- като Огин (Бог на огъня) и Богин (Божествен). И наистина- древните огньове до откриването на технологията за  добиване на огъня с кремък и прахан са разпалвани единствено и само от мълниите,които се раждат от небето (при Твореца) и свършват ("загиват") в земята,а това е именно описаната в "Стария завет" съдба на самия Адам,както и на "гръцкия" му аналог Прометей (Приматий,Пръватий ~ "Първия огненосец"). Така че съвпадението между него и бога на огъня у древните Българи е пълно.

  От това древно-Българско име произлизат множество други наши и чужди имена като Бодин,Божин,Божан,Огнян (Огньен,Огнен),Вотан (Воден- бог на дъжда,бурите и
плодородието),Аудан,Фидан,Вадим,Виден (виж фам. Виденови),Китан,Китен,Седан,Зидан,Витан,Метин,Мотун,Атон и пр.,но най-важно е съвпадението между него и името на Бога на войната Марс (Арес,Арей),който също носел много имена и едно от тях е Водин (Воин).

2. Ева= Ава (у Траките),Хава (при арабите),Жева (Жива) и Дева (Дива),т.е.- Богинята на живота и плодородието,считана при някои племена за мъжки бог,а при други- за женски. Това се обяснява с легендата за Ганимед (Катамит),който понякога е изпълнявал длъжността "жена" на Юпитер,макар да е считан за мъж. Другите й имена съответно са Шива,Дива (виж Самодива~Саможива,Кама-Шива),Сива,Йова,Дева и пр.- сиреч: Йовината (Юпитеровата) невеста. От там идва несъмнено и думата Жина (Жена,Гена,Генъ),т.е.- родена от Ева (Дева),Дарителка на живот.

  В езическата митология това е Богинята-майка,жената на Бога-баща,докато при евреите е нейният човешки аналог в плът и кръв,дъщерята на Богинята-майка,сиреч Жената-майка или онази,която ражда деца. Което значи,че в този случай евреите са запазили названието във форма,много близка до неговия първообраз. Името "Дева" у древните Българи обаче е било обозначение и на Венера (Богинята на любовта),която у тях имала много имена и едно от тях е именно това.

  Тук е важно да обясним защо старата еврейска митология твърди,че Ева произлиза от Адам. Причината се крие в древно-Българската митология,елементи от която евреите са заимствали не само при дългогодишния си престой във Вавилон,но и много преди това,както ще разясним в някоя друга статия. Според хилядолетната Българска митология Богът Марс,наричан още Воин (Водин,Ведин) и Один (Адин,Адем,Адам) е младежко превъплъщение на Мала бога,който е наричан още бог Хаос (Хадес,Гадес,Гадният) и е роден сам,поради което не можел да породи други богове,понеже си нямал жена. Тогава Върховният (Световният,Съвкупният) бог взел част от реброто му и причинил появата на Дева (Ева= Венера),която станала богиня на любовта,за да съблазни бог Адин (Един,Единичния) и да роди от него деца. Затова той е наричан още Сама бога (Богът-Семе,Самият бог,Той самият),а след съчетанието си с Дева (Ева) тя се превърнала в Богиня-Майка и станала родоначалничка на другите Български богове.

  Едва сега разбираме защо според евреите една змия изкушила Ева (Дева,Венера) да направи сексуалния "грях" с Адам (Адин,Водин,Марс)- защото змията е свещено животно на Венера у древните Българи и именно тя обозначава годината на Венера в техния календар. Затова змията е символ на Венера (Вещера,Вечера,Вечерницата) и като такава присъства в герба на Аспарух. Едновременно с това тя е символ и на Луната (Земята,Богинята-Земя),понеже помогнала на Венера да стане майка,при което заслужила името Змия (Зъмя,Земя т.е. Земйа [Земна]).


3. Авраам (Абрахам,Ибрахим,Аврам,Ибрям и пр.)= О`Брахам (О`Брахъм,О`Брахма) или направо Брахма (без "протезата")! Каква изненада! Досега с пълно право сме считали,че пълногласното произношение на всяко едно име или дума е най-близко до истината,и в случая това се оказва точно така! Но кой е Брахма? Това е един от върховните богове в индоарийската митология- Брама или Рама,наричан още Хрома (Хромий= Хромият,Куцият Дионис),Бромий,Крума (Крумъ) и Гръма (Гръмъ),сиреч- Бога на гърма или Бога Дионис! Другото еврейско име на същия бог- Адонай (Адонис,Даонис= Дионис и О`Данай) също предполага да му е сложена "протеза",но както виждаме то е образувано чрез вътресричкови рокади (премятания) и само имитира наличието на "протеза". Знаем от "гръцката" митология,че Тракийският цар Дионис,чиито дела го превръщат в бог,завоюва Индия (а вероятно и Китай,Монголия,Тибет,Сибир,Персия и пр.),налага на местните диви племена нови порядки,цивилизация,държава и нов пантеон,начело на който поставил себе си под имената Брахма,Брама и Рама,след което се оттегля до края на живота си в Бактрия сиреч в Балхара (Балгара)! Друг негов аналог е персийския бог Ахриман (Абриман,Абрамин,Авраин),донесен в древна Персия от преселващите се палеобалкански племена.

  С други думи,Абрахам (Ибрахим,О`Брахъм,О`Брахма) не е кой да е,а Тракийския цар-бог Дионис,който преди да стигне Индия се е подвизавал в земите на Месопотамия и Персия. За родно място на еврейския Авраам се сочи шумерският град Ур,чието име на Български означава Ер (Бер,Вар) и Бел (Бял)- виж аналозите Берово,Варна,Белово,Белица и пр.,сиреч: той или е в прекия и в преносния смисъл самия Дионис,или е негов пряк последовател и наследник,като първото е много по-вероятно от второто,понеже Дионис е отъждествяван не само с Бога на гърма,но и с Бога на войната Марс,наричан в древна Персия Бахрам или Бехрам! Съответно на това:

Абрам (Аврам,Ибрям и пр.)= Брама (Рама,Хрома),получено чрез диалектно изявила се вътрешна рокада подобна на онази,която от "Тъмен" е произвела думата "Мътен". "Абрам" означава също и Ахрам (Бахрам,Брахма- с вътресричкова рокада на звуците).

  Така че прадедите на евреите явно са имали реален допир до самия Дионис в град Ур (Бер) по време на неговото придвижване към Индия и,разбира се,са го признавали за свой върховен цар-бог,а с това и за свой прародител! Сега вече става ясно защо евреите са потомци на Авраам: защото техните деди,племената Хабиру (Куберу,Кубера),наричани още Хебреи,са потомци на индоарийския бог на плодородието Куберу (Кубера,Кубер),който е самият Брама-Дионис,представен с едно от многото си имена. И за да не стават недоразумения около неговото "гръцко" име,ще дам тълкуванието му по-долу за да се разбере,че и то е Тракийско (Българско). Понеже:

Дионис (Дивонис,Дивонисус)= Диво-нас (Бога наш),Диво-наш (Диво-маш,Дево-мъж),т.е.- Бога-мъж (Мъжът на Богинята-майка,отъждествяван с бога-гръмовержец Юпитер,сиреч с Бога на гърма,както и с Девиния мъж [Онзи,който превръща девите в жени;Мъжът на Дива/Жива,който едновременно с това е жена на Сава/Йова]) или Бога-Мъж,който при брака си с Богинята-Майка е породил света. В потвърждение на това тълкувание се явява любимото на Тракийските Дионисови жреци име Вологес (Воломаш,Велемъж,т.е.- Великия мъж),което е друг епитет на Бога-Мъж Дионис (отъждествяван най-често с Бога-баща,Гръмовержеца Юпитер). Затова той се идентифицира и с бог Хермес (Меркурий),от когото според Херодот всички Тракийски царе изкарват произхода си. Че това наистина е така разбираме когато видим,че "германският" бог Один (Юпитер) е отъждествяван с Хермес,жена му Фрея е Херея (Хера,Сара) и Верея (Вера),а върховният бог на Келтите според Юлий Цезар е бил Меркурий (Меркарий- Богът който се мери [прицелва] с лъка и стрелите си,Който замерва хората със стрели- мълнии).
   Съответно с това името на Хермес (Гермес) означава Гермеж (Гърмеж),а че Хермес е бил наистина много популярен Български,а не гръцки или някакъв друг бог си личи от имена като Герман (виж нашия патриарх Герман от Х век и много популярния наш светец от онова време св. Герман!),Джерман,Карман (Калман,Караман,Калиман,Коломан и пр.),Кермен,Гърмен,Перхун (Перун,Перкун) и пр. Затова популярен гръкомакедонски творец и обожествен персонаж от Египет,живял по времето на Птолемеите носи Българското име Хермес (Гермес) Трисмегист (Гърмеж Трижмогъщ,сиреч- Тройна гръмотевица,Трикратен гръм в една и съща мълния).

  А езическият Господ-Бог: онзи който изгонва Адам и Ева от Рая (Раза,Ръза т.е. Хръза или Слънчевите селения) е Богът-Творец или Богът на Небето,отъждествяван най-често с Юпитер. Затова свещен цвят на планетата (на бога) Юпитер при индоариите е синият цвят (цветът на небето и морето,т.е. на вълните носени от бурите),а зад изгонването на Адам от Рая се крие прадревната вяра в онзи бог,който праща мълниите (небесните огньове) на земята.

 
След всички тези уточнения и разяснения окончателно става ясно,че персонажите от еврейската митология са несъмнени наследници на богове и персонажи от древно-Българската (Барбарската,Баргарската),сиреч от "Палестинската" (Пелазгинската) митология,макар и представени в частично изопачен вид,което е било неизбежно при "сблъсъка" на индоевропеизирания семитски език с техните произношения. Така изведнъж става ясно,че Сара (жената на Авраам) е всъщност Трако-Фригийската богиня Хера (жената на Херос-Юпитер),която в средновековна България е наричана несъмнено и Вяра (Вера-Богиня на верността и на семейното огнище),но е носила още много алтернативни имена като Кера,Гера,Гюра,Кара,Кира,Зара (Зора),Мара,Мира (Михра- жената на бога Михр т.е. на Юпитер),Буря (бог или понякога богиня на ураганите и разрушението),Дора,Дара,Тара,Тера и пр.
  В унисон с тези твърдения стои името на древния вулканичен остров Тира (Тера,Санторин~Сан Тирен),което е във връзка с името на германския бог на гърма Тор,египетския Хор,индоарийския Сур,латинския Сол,келтския Таран и "славянския" Перун (наследник на индоарийския Варуна/Перуна,Перунъ),сиреч- с имената на бога на разрушението,в което разрушение вулканът разбира се е твърде голям "специалист"!

  Бащата на Авраам,носещ името Тара всъщност е Българският Тиро (виж нашата фам. Тирови),наричан понякога Киро (Геро,Херо) и известен на скандинавците под имената Тор и Тир. Именно него египтяните са наричали Хор,който не може да е друг освен Пелгарският (Пелазгинският) Хорс (Хърз),наричан още Сур (Сол). Имената на братята му също имат древни Българо-гръцки съответствия:

а) Нахор= Нагол (с прех. Х-Г,Р-Л),Нягол (Нягул,Небул,Небар [Небесен] и пр.),което произлиза от името на Бога на небето.
б) Аран (Харан)= Арон,Уран,Харон,Хирон,Каран,Керим,Карим,Горан,Борян (Бурян,Бурьен= Бурен: Бог на бурите),Буран (виж името на с. Бураново,което може да се тълкува и като Сборяново,но всъщност е във връзка с имена като Баланово,Беляново,Перуново и пр.),Берон,Яран и пр.


   Оказва се,че ортодоксалните историци също са успели да открият доказателства за тези абсурдни наглед твърдения. Някои от тях са изредени в http://savremennik.blog.bg/technology/2013/08/27/boje-spasi-ni-ot-religiiata.1143153 ,където откриваме следния цитат:

"Едуард Дужардин (Еdouard Dujardin) в книгата си Древната история на бога Иисус (Ancient History of The God Jesus-Watts and Co, 1938) документира как юдаизмът или "яхвеистите" са използвали боговете на други нации и са ги превърнали в митичните еврейски водачи,герои и пророци: "Където юдаизмът напълно се е установил,древните Баали на Палестина са били трансформирани в героични слуги на Яхве (YHVH); където само частично е постигнал превес,те се превърнали във второстепенни богове... Много от древните Баали на Палестина били асимилирани от юдаизма,който ги превърнал в герои в служба на Яхве,и всъщност много учени споделят убеждението,че патриарсите от Библията са древни богове от Палестина (Пелазгина- бележката моя)."

   Около тази тема може да бъдат приведени още много доводи и доказателства разбира се,но ще се въздържим да направим това,за да не излизаме много от рамките на предпочитания научно-популярен стил и да не навлизаме в областта на сухия,чисто научен фактически и статистически материал,което засега не е необходимо. От приведените примери става ясно едно: че братята евреи,колкото и да им се иска да са древни,не са по-древни от нашия народ. Тяхната възраст може да се изтегли по научни данни най-много до 1200-1300 г. пр.Хр. а по митологични- до 1700-2000 год. пр.Хр.,докато строго научните данни за възрастта на нашия народ в момента достигат цифрата от 5-6000 г.пр.Хр.,да не говорим за митологичните! Която възраст може да нарастне още в течение на проучванията,макар че лично аз се съмнявам в това.

  От изнесеното дотук можем да направим още един изненадващ извод. Абрахам (О`Брахма,О`Брама) според евреите е първият,който въвежда обичая на обрязването и името му дори се спряга с думата "ОбрезАн (ОбрязАн)". След като обаче установихме,че той е бил самият Дионис или някой от неговите преки наследници и последователи трябва също да приемем,че е много вероятно всички поклонници и активни последователи на Дионис (Кубера)- силени,сатири (сатри,кутри,кубри),кабири (кубери) и бакханки (менади) да са били стриктно обрязвани,което за древните езичници е несъмнена препратка към сексуалната функция и мощ на този популярен бог. Съответно на това можем да допуснем,че всички Тракийски (Български) царе,изкарващи произхода си от него са били също обрязани и че обрязването дори е било царски "стандарт" и "патент" на древните Българи,който пра-евреите са наследили от тях в Палестина (Палезгина,Пелазгина) заедно с култа към А`Брахам.

  Обрязването без никакво съмнение е препратка и към воинските функции на бога Дионис,едно от чиито превъплъщения е Арей (Марс,Арес). Обрязване най-вероятно са си правели самите жреци на Дионис- Ведите (Вехтите),оприличавайки члена си на лоза и за да подчертаят,че служат на оня бог,в чест на когото Българите и днес подрязват лозите си. В този смисъл обичаят на обрязването е даден на праевреите от Българите,а сред нашите деди той е забранен след 1018 г.,когато византийското православие забранява традиционното Българско християнство- Арианството (християнство повлияно от философията на Арей,чието име е приел християнския проповедник на Арианството през V в.). Във връзка с Дионис-Марс е името и на най-популярния еврейски цар Соломон (Сюлейман,Солей-ман,Слънце-мъж),както и на свещената еврейска книга Кабала (Кибела: Книга на Богинята-Майка,т.е. Книга на Кабара,Кабира,Кубера) или Книга на Дионис,който е бог с две лица: мъжко и женско.


  Поводите да бъдем горди с това че сме Българи са хиляди,но ние не бива да пренебрегваме нито един. Нашето бъдеще зависи и от нашето самочувствие,което при днешните условия може да се изкове единствено в училище,чрез строго провеждано и контролирано от властите просвещение и патриотично възпитание,без което народът ни е обречен. Но Българинът не се е предал на неволите с хиляди години,няма да се предаде и сега! Затова трябва всички ние да работим за всеобщото просвещение на народа ни,да го запознаваме с аспектите и подробностите от неговото славно минало и да повдигаме духа му,за да достигнем отново онези висини,до които са се добрали нашите деди: Царете-Богове,почитани и уважавани дори и днес по целия свят!





Гласувай:
43


Вълнообразно


1. leonleonovpom - Скъпи приятелю! Чудя ти се зашо се ...
28.07.2013 14:38
Скъпи приятелю!
Чудя ти се зашо се хабиш, затова забавих коментар?! Впрочем и аз съм като тебе
Нашето си е Дон Кихотщина при наличието на такъв велик учен историк, подвизаващ се тук, горещо препоръчван и от великия АРИСТОТЕЛ.
Не съм привърженик, ще употребя обаче русизъм, защото е по-звучен - за Кирил Милчев иде реч.Пък и русизмите са си чиста проба старо българизми, но все пак трябва да се допитам до корифея - учен Милчев
Доколкото знам, предложен е и в тази връзка за Нобелова награда. Предложението идвало от всички дякони преписвали и измисляли световната антична история. Бил техен агент.Друго идвало от милиционерското училище, където старателно иззидали основите на бъдещия велик учен
Хвала на всички тях!
Споздрави!
цитирай
2. fascindoo - иделци, пелазги (пеласки) и други протобългарски племена
28.07.2013 16:08
преди 7000-5000 г. пр.Хр. обособяват земите на Шумер, Египет, Елада и на север, и на юг от Хем (раят на Земята)...
цитирай
3. anin - Интересен постинг!
28.07.2013 20:10
...
цитирай
4. shtaparov - Официалните...
28.07.2013 20:45
fascindoo написа:
преди 7000-5000 г. пр.Хр. обособяват земите на Шумер, Египет, Елада и на север, и на юг от Хем (раят на Земята)...

Официалните научни данни с които разполагам сочат,че цивилизациите на Шумер и Египет са оформени след началото на Бронзовата ера на Балканите (3500 г. пр.Хр.),което говори,че е имало преселение от там към тези земи,в които преселниците се налагат над местните племена благодарение на новите металургични технологии,с които разполагат. Това се потвърждава от най-ранните образци на шумерски клинописи и египетски йероглифи,които повече приличат на древно-Български руни,отколкото на познатите ни класически йероглифи и клинописи.
цитирай
5. shtaparov - Интересен постинг!. . . Благодаря- ...
28.07.2013 20:47
anin написа:
Интересен постинг!...

Благодаря- желая успех и на Вас!
цитирай
6. shtaparov - Скъпи приятелю...
28.07.2013 20:53
leonleonovpom написа:
Скъпи приятелю!
Чудя ти се зашо се хабиш, затова забавих коментар?! Впрочем и аз съм като тебе
Нашето си е Дон Кихотщина при наличието на такъв велик учен историк, подвизаващ се тук, горещо препоръчван и от великия АРИСТОТЕЛ. Не съм привърженик, ще употребя обаче русизъм, защото е по-звучен - за Кирил Милчев иде реч.Пък и русизмите са си чиста проба старо българизми, но все пак трябва да се допитам до корифея - учен Милчев
Доколкото знам, предложен е и в тази връзка за Нобелова награда. Предложението идвало от всички дякони преписвали и измисляли световната антична история. Бил техен агент.Друго идвало от милиционерското училище, където старателно иззидали основите на бъдещия велик учен
Хвала на всички тях! С поздрави!

Доколкото виждам,той има и стойностни трудове,макар да се е вглъбил единствено в Хуните и Кимерите и да не смее да се огледа встрани от тях. Което си е чиста проба грешка,понеже Кимерите са били деди на Шумерите,Северите (Суварите) и Куманите,а Хуните (Царското племе на Българите) са счетани за техни потомци. Сиреч: той се вглежда в Царското ни племе и в неговите близки или далечни разклонения,а не вижда останалите (обикновените) Българи,които са били поне 20 пъти повече от Хуните!
цитирай
7. tikoev - Адам значи "Човек", А ...
28.07.2013 21:04
Адам значи "Човек", А Ева (Ава) "въздух", "небе" ...А прадядото на Авраам е бил църен (щото има и негра-албиноси) кенийски негър живущ в полите на Килиманджаро....
цитирай
8. leonleonovpom - Честно казано наясно съм, само да не ...
28.07.2013 21:13
Честно казано наясно съм, само да не ми приписва примитивни и престъпни намерения от рода на създаване на нова тракийска нация. Да влезе в библиотеката и да разбере що е нация и тогава да говори
Нямам против да пише каквото си иска и откъдето иска, да не ме забърква и обяснява на други намеренията ми.
Доста по-опитен съм от него в това отношение, не се нуждая от помощта му
А за кимери и хуни му написах внимателно моето разбиране, .
Хаиде, какво те занимавам, не си струва.
Поздравямам те с материала, който излагаш! Това ,че не се харесва на някои, не означава че трябва и може да се пише по тяхна поръчка.
В края на краищата това е трибуна за излагане на мнение. Който е несъгласен, да обори същността по интелигентен и аргументиран начин
Поздрави!
цитирай
9. shtaparov - Знам, че колкото велики и кандид...
28.07.2013 22:28
Знам,че колкото велики и кандидат-велики сили има на света,толкова определения за "нация" има. Но истинското е само едно- определението на "Анализа". Той казва,че "Нация"= "Нашия" (Нашитя,Нашите). Сиреч- всички наши са от нашата нация (нашия,нашитя) и всички,които не са наши не принадлежат към нея! А кои са наши и кои не са- ние знаем най-добре,нали??!!
цитирай
10. shtaparov - Адам значи...
28.07.2013 22:35
tikoev написа:
Адам значи "Човек", А Ева (Ава) "въздух", "небе" ...А прадядото на Авраам е бил църен (щото има и негра-албиноси) кенийски негър живущ в полите на Килиманджаро....

Правилно- спомних си и тази хипотеза,която ще допиша в статията,понеже докато я пишех,не ми се ровеше да издирвам всички нарицателни значения,изведени хиляди години след появата на оригинала. Колкото до прадядото на Авраам,той определено не е бил черен,щото не е бил нито негър,нито евреин. Позволи ми да не казвам засега буквалното значение на "латинската" дума НИГЕР- не е нужно преждевременно да разлайваме "кучетата". Здраве и късмет!
цитирай
11. nikikm - Поздравления Щапаров!
28.07.2013 22:37
Като чета тези неща,искам да попитам:Кимери-Шумери,няма ли общо? Освен това,някога един хазарски каган мисля, беше споменал,че с българите са братовчеди и имат общ или сроден език.Окончателно братчеди ли сме? Е с палашите,очевидно не!
А и друго искам да попитам,ама голяма тема е!
Кога Рим попада под влиянието на евреите?Какво е било преди това,как е станало и резултатите! Може и да ме насочиш къде да прочета нещо по въпроса!Поздрави и здраве!
цитирай
12. bezistena - Боговдъхновен, ръководен и под ...
28.07.2013 23:28
Боговдъхновен,ръководен и под постоянната опека на Божието войнство си,Приятелю!Българският свещен език е единственият и верен път към възстановяването на Истинската Българска история и Сътворенческото цивилизационно величие на Българите и възвръщането чрез тях на Царството на Любовта,Братството и висшите божествени феномени и технологии на Земята!
По пророческите заръки на святите ни Дънов и Ванга вече започна разкриването на тайните на Свещения Български език и на пророкуваното от тях задължително усвояване на Българския език от всички народи и човеци за да получат достъп до Бог!
Ние отдавна сме в твоя духовна подкрепа,както и ти за нас!
Бъди благословен!
цитирай
13. shtaparov - Като чета...
28.07.2013 23:47
nikikm написа:
Като чета тези неща,искам да попитам:Кимери-Шумери,няма ли общо? Освен това,някога един хазарски каган мисля, беше споменал,че с българите са братовчеди и имат общ или сроден език.Окончателно братчеди ли сме? Е с палашите,очевидно не! А и друго искам да попитам,ама голяма тема е!
Кога Рим попада под влиянието на евреите?Какво е било преди това,как е станало и резултатите! Може и да ме насочиш къде да прочета нещо по въпроса!Поздрави и здраве!

С Аварите (Баварите,Багарите) сме ако не братя,то поне братовчеди,и те не са били никакви тюрки,а потомци на Тракийското племе Пьери ("Пиери"),наречено в Индия "Вару" ("Пьеру"),а в Европа- "Авару" (с протеза). За Кимери= Шумери писах в по-горните коментари,но и много преди това,а Рим попада под влиянието на евреите тогава,когато ги приема за богоизбрани след приемане на Християнството,сиреч- след Никейския събор. Там се е предложило "Стария завет" да не се включва в Библията,но явно са преценили,че без него появата на "Новия завет" трябва да се обясни единствено чрез езичеството,затова са предпочели "Стария завет",който тогава е бил значително по-непознат на потенциалното паство от паганизма.
цитирай
14. shtaparov - Боговдъхновен,ръководен...
28.07.2013 23:54
bezistena написа:
Боговдъхновен,ръководен и под постоянната опека на Божието войнство си,Приятелю!Българският свещен език е единственият и верен път към възстановяването на Истинската Българска история и Сътворенческото цивилизационно величие на Българите и възвръщането чрез тях на Царството на Любовта,Братството и висшите божествени феномени и технологии на Земята!
По пророческите заръки на святите ни Дънов и Ванга вече започна разкриването на тайните на Свещения Български език и на пророкуваното от тях задължително усвояване на Българския език от всички народи и човеци за да получат достъп до Бог!
Ние отдавна сме в твоя духовна подкрепа,както и ти за нас! Бъди благословен!

Бог с нас,уважаеми приятели! Признателен съм от сърце и уверявам- всичко това е открито наистина благодарение единствено на Божията помощ и вдъхновение: така да се каже,под диктовката на Бог! Здраве,късмет и благополучие!
цитирай
15. demograph - Нобелова награда на Милчев за историческа слепота - добра идея.
04.08.2013 15:34
leonleonovpom написа:
Скъпи приятелю!
Чудя ти се зашо се хабиш, затова забавих коментар?! Впрочем и аз съм като тебе
Нашето си е Дон Кихотщина при наличието на такъв велик учен историк, подвизаващ се тук, горещо препоръчван и от великия АРИСТОТЕЛ.
Не съм привърженик, ще употребя обаче русизъм, защото е по-звучен - за Кирил Милчев иде реч.Пък и русизмите са си чиста проба старо българизми, но все пак трябва да се допитам до корифея - учен Милчев
Доколкото знам, предложен е и в тази връзка за Нобелова награда. Предложението идвало от всички дякони преписвали и измисляли световната антична история. Бил техен агент.Друго идвало от милиционерското училище, където старателно иззидали основите на бъдещия велик учен
Хвала на всички тях!
Споздрави!

Милиционерските училища, особено преди 10 ноември произведоха плеяда от нобелисти по глупост.
цитирай
16. demograph - Щапаре, не може да има стойностни трудове човек без стойност! Прощавай.
04.08.2013 15:39
shtaparov написа:
leonleonovpom написа:
Скъпи приятелю!
Чудя ти се зашо се хабиш, затова забавих коментар?! Впрочем и аз съм като тебе
Нашето си е Дон Кихотщина при наличието на такъв велик учен историк, подвизаващ се тук, горещо препоръчван и от великия АРИСТОТЕЛ. Не съм привърженик, ще употребя обаче русизъм, защото е по-звучен - за Кирил Милчев иде реч.Пък и русизмите са си чиста проба старо българизми, но все пак трябва да се допитам до корифея - учен Милчев
Доколкото знам, предложен е и в тази връзка за Нобелова награда. Предложението идвало от всички дякони преписвали и измисляли световната антична история. Бил техен агент.Друго идвало от милиционерското училище, където старателно иззидали основите на бъдещия велик учен
Хвала на всички тях! С поздрави!

Доколкото виждам,той има и стойностни трудове,макар да се е вглъбил единствено в Хуните и Кимерите и да не смее да се огледа встрани от тях. Което си е чиста проба грешка,понеже Кимерите са били деди на Шумерите,Северите (Суварите) и Куманите,а Хуните (Царското племе на Българите) са счетани за техни потомци. Сиреч: той се вглежда в Царското ни племе и в неговите близки или далечни разклонения,а не вижда останалите (обикновените) Българи,които са били поне 20 пъти повече от Хуните!

Каквото е написал и го намираш за стойностно е казано много много преди него. Това, че МИЛиционера вегетира върху незнанието на малките деца не означава, че ги храни със стойнистни неща. Педофилията му е като русофилията - извратена любов към нещо иначе само по себе си, стойностно. Поздрав.
цитирай
17. shtaparov - Благодаря за поздрава,demograph
16.08.2013 21:26
Да,възможно е да е така. Но трудовете му изглежда се пишат на ползу роду,има опити за откриване на истината,защитавана позиция и т.н. Не навсякъде е прав разбира се,но какво да се прави- съдба Българска,с такива кадри разполагаме,но по-добре да се радваме на това което имаме,след като малко или много бори грешните теории за произхода ни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815541
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи