Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2013 13:37 - СЛАВЯНИТЕ СА БИЛИ "ПРА"БЪЛГАРСКО ПЛЕМЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 23856 Коментари: 34 Гласове:
56

Последна промяна: 18.04.2022 01:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                        ДРЕВНИТЕ СЛАВЯНИ СА БИЛИ  "ПРА"-БЪЛГАРИ

    Какъв е произходът на онези племена*,които днешните учени наричат с измисленото от тях название "славяни",не е нужно да гадаем или да се лутаме,понеже древните историци и очевидци са отговорили съвсем ясно и точно на този въпрос:


 
Sclavos sive getas,hoc enim nomine antiquatis apelati sunt-
"Славяни или още Гети,защото това бе името им в древността"
,
заявява категорично и безпристрастно Теофилакт Симоката! Че това не са празни думи а констатация на факти се потвърждава от обемистия научен труд на Чавдар Бонев "Праславянските племена",издаден от БАН през 2010 г.
(виж 
http://www.otizvora.com/2010/10/2290/). Но това не е единственото твърдение,че "славяните",чиито истински самоназвания били СКЛАВИ,
СКЛАВИНИ,САКАЛАВИ,СКЛОВЕНИ,САКЛАНИ и пр. са били част от тъй наречените "прабългари" (ново фалшиво име,измислено от днешната наука,прикриващо истинските и твърде многобройни наши названия като БЪЛГАРИ,БУРГАРИ,ВОЛГАРИ,
ПУГУРИ,БАЛХИ,БЕЛЕНДЖЕРИ,БУРДЖАНИ,БУЛГАРИ,БАХЛИКИ и т.н.),за които има безброй свидетелства,че са били Трако-Илири. В своята "Готска история" Йорданес пише,че Готите са Траки:
  "Тези Готи се наpичаха по-pано Гети и вярваха в Залмоксис"
!

С това древният историк е искал да каже,че Готите вече не вярват в Залмоксис,понеже са станали християни. Как и кога е станало това обаче ни казва не Йорданес,а Алцек и неговите Българи (т.е. Готи) от Италия. Когато папските кардинали ги питат откъде са взели своята християнска вяра и как са станали такива ревностни почитатели на Христос,те отговарят: "Нашите деди са приели светото кръщение лично от десницата на свети апостол Андрей!". В доказателство,че това не са празни приказки а факти се явява голямата популярност на св. Андрей сред населението на днешна Украйна и Русия както и пътят,изминат от него към 37 г. след Хр.,когато той обикаля отвсякъде бреговете на Черно море в посока срещу часовата стрелка. Данните,извлечени от "Дуклянския летопис" също потвърждават сведенията на Йорданес и Симоката:

  "Готите,които са и Склави
 ("славяни" по съвременната фалшива терминология), и Българи,много се заобичаха с Българите,понеже говореха ТЕХНИЯ език и вярваха в ТЕХНИТЕ езически богове"! Нещо повече- авторът на "Летописа",който очевидно е бил отлично осведомен,под "Готи" (Гети) разбира не някакви германци или шведи (свеви),а сърби,венети,моравци и хървати,като изброява дори имената на конкретните владетели,които са довели дедите им на Балканите. При което става ясно,че макар много Българи да са приели християнска религия още в I-ви век,повечето от тях са си останали езичници и продължили чак до IX-X век да вярват в палеобалканските древно-Български богове.

  "Erant enim Sclavi adhuc gentiles,quia a Gothis originem traherunt" ("Всъщност славяните дотогава са били езичници,тъй като са потомци на Готите")- пише венецианският дож Андреа Дандоло (XIV в.) в подкрепа на казаното по-горе.

  Днес вече има открити конкретни исторически извори,чиито автори в прав текст и съвсем недвусмислено заявяват,че славяните са Българи:

 
"Славяни сиреч Българи"- пише Йоан Зонара,който е византийски книжовник а не Български шовинист! В същия дух е писал и византийският духовник Теофилакт Охридски:

"5. Понеже славянският или Българският народ не разбирал писанията,изложени на гръцки език,светците (Кирил и Методий- бел.моя) смятали това за най-голяма загуба и намирали основание за своята безутешна скръб в това,че светилникът на писанията не се пали в тъмната страна на Българите (2 Петр. 1,19). Те (светите братя- б.м.) тъгували,страдали и се отказвали от живота.
6. И така какво (да) правят? Обърнали се към утешителя,чийто пръв дар са езиците и помощта на словото (Деян. 2, 2),и измолили от него тази благодат- да изнамерят азбуката,която съответствува на грубостта на Българския език,и да могат да преведат Божествените писания на езика на народа..."
**


Не по-различно е написаното от Димитър Хоматиан:


"Славяните сиреч Българите не говореха гръцкия език"!
,за да покаже на наивните и лековерни казионни "историци",че древните очевидци не са правели никаква народностна,расова или езикова разлика между "славяните" (т.е. Склавите) и "прабългарите" (т.е. Българите)! В други исторически извори идентичността между Българи и славяни е подчертана дебело,макар да не е посочена така директно. Византийският придворен поет Георги Писида пише,че Българи,Хуни,Мизи,Скити и Славяни са отломки от един и същ народ,разделен на части,говорят един език и обитават едни и същи места в пълно единомислие:

"В старо време разбунтувани,събрали се:
Славянин с Хун и Скит с Българин.
Мизиец със Скит едно мислеха,
един език и едно место имаха.
Бидейки обособени и отдавна съединени,
една срещу нас война водеха"


  С думата "обособени" Писида несъмнено е искал да каже,че те принадлежат към отделни племена,а с израза "отдавна съединени" е казал,че всички изброени племена принадлежат към една и съща народност.

"Булгар- град на славяните,разположен на север. Студът е много силен и на земята пада сняг не само през зимата,а почти през цялото лято..."- пише за столицата на Волжка България арабския историк и географ Ал Хамауи през XII-XIII в.

"...Пристигна писмото на славянския цар Алмаз*** бин Шауки Балтаург до емира на правоверните ал-Муктадир Биллах,с което той го молеше...да го запознае с ислямските обреди,да му построи джамия,да му издигне минаре,от което да се приканват към молитва хората..."- казва в пътеписите за Волжка България прочутия арабски географ и пътешественик Ибн Фадлан (Х век),цитиран и от Ал Хамауи.

  Седемте "славянски" (Склавински) племена несъмнено са били част от "пра"-Българите: това става ясно от много директни и индиректни сведения като това,че в Памир са живели седем съюзени Скитски племена,които образували свое политическо обединение под името
 Сакала. Жителите на "Страната Сакала",чието алтернативно название е Сакара (Загара,Загора) се наричали Сакалови (Саклави,Склави) и Сакали (Аскали,Скали,Есегели: прех. АС-СА),а днешните безочливи фалшификатори,преписвачи и подражатели го преиначават и превръщат в хумористичното безсмислено название "славяни",с което всеки прост първосигнален чужденец си прави гавра и подигравка понеже му се струва,че то произлиза от английското "слейв" (роб,слуга),без дори да осъзнае,че английския език се е появил няколко века след изчезването на "славяните"! Това,че англичаните вероятно са заимствали своята дума от немското "славе",означаващо "слуга" изобщо не потвърждава правилността и коректността на тази първосигнална "теза",нито служи за доказване на новата "теория",че думата "славе" била нарицателна,произлязла от етнонима "славяни" ("слави"),понеже:

а) фалшивият етноним "славяни" се е появил едва в XVIII век: до тогава никой на света не е ползвал тази скалъпена дума за обозначение на "славянската" народностна група,а само истинските названия на славяните,които винаги са били Склави (Сакалави,Сакалиби), Склавини (Скловени), Аскали (Сакали), Шкеи (Шкели,Скели,Есегели) и пр. Според западните профански тези излиза,че до XVIII  век немците и англичаните или изобщо не са имали слуги (поради прекомерна бедност и невъзможност да си ги осигурят например),или са се обръщали към тях само по лични имена,понеже не знаели с какво название да ги обозначат.

б) "Анализът" установи,че немската дума "Славе" и английската "Слейв",имайки несъмнен индоевропейски произход,се родеят с латинската "Сервус" (Селвус,Слевус),както и с Българската дума "Слуга" (Слува т.е. Служва,Служи,Слага),която стои в корена на всички цитирани западноевропейски думи,понеже означава Слагащ се (на господаря), Слагащ масата,храната и всичко останало, Слягащ (Полягящ,Покланящ се) пред господаря, както и Плуга (Плужа= Плужек,Плъзяк= Пълзящ),което няма нищо общо с нито едно народностно име по света,но има твърде много общо с древните Български думи Лази (Плъзи,Пълзи), Гази (Лази: прех. Л-Г), Рази (Ради,Работи), Рати (Воюва за господаря), Раби (Ради,Работи), Рави (Прави), Ръви (Връви,Тръчи,Бръза), Връши (Върши), Кръжи и т.н. От което става ясна детската наивност на онези,които подценяват матерния Архаичен Български Праезик (АБП) и превъзнасят своите късно обособени дъщерни езици.

 
Онези Памирски Българи,за които така здраво са се хванали някои изследователи,че дори не се запитват откъде и как са се озовали те в Памир,в своето мнозинство са директни "славяни" или предци на "славяните". Те живели в областта Сакала (Сака-ала,Сака-ила,Скитска земя)- затова се наричали Сакалови (Саклави,Склави) т.е. Жители на Сакала,което значи още Сакара (Сака-ара,Сака-ора,Скитски хора). Те дори имали в Памир,недалеч от градовете Тригарта (Триградъ),Мадра (Мадара) и страната Балхара (Бахлика) свой значителен град,който им служел за племенен център и носел тяхното име- Сакала:

image
  Редом с тях (а вероятно и като част от тях) живели племена,носещи странно познати и вълнуващи имена:
 Оногури (Хунохора- част от Царското ни племе,т.е. от Царските Скити), Маса-гети (по-късно наричани Маскути,Визи-готи и Мизи-дьети,чието палеобалканско име е Масе-дони или Маке-дони,Мигдони), Остру-шани (по-късните Остро-готи,Остро-дети,Кутро-хора,Кутри-гури) и Согди (клон на Саките т.е. Скитите),наричани в Европа Сакси (Сакци), Сгоди (Скоти) и Сагудати (Сагудяци,Согдийци),което означава също Сако-дети (Скитски деца), Сагуди (Согди) и Сагури (Загори,Сакали)! Сиреч: мозайката започва да се подрежда. И за да няма повече спорове около произхода на Готите и Саксите (Согдите,Сагудатите),ще приведа няколко примера с най-типичните и обичани Готски (сиреч "славянски" или по-точно: древно-Български) имена,записани от историците:

1. Видимер (Бидимер)= Будимир
2. Аларик= Тяларик (Телериг)
3. Рицимер= Рацимир (Срацимир)
4. Филимер (Вилимер)= Велимир
5. Фридрик= Придраг (Предраг)
6. Ричард= Ричарад (Речирад)
7. Рекесвинт= Речисвент (Речисвет)
8. Koнрад= Коврад (Кобрат),Koрад (без носовката),т.е. Колад ( с прех. Р-Л).
9. Тотила= Татула (Татулъ,Статулъ),Отила (Атила- без първата съгласна).
10. Кана Бойдес (готски предводител по времето на Аврелиан,III век)= Канас Бойдес (Къняз Бойде). Българското лично име Бойде ни е познато от запазената и днес фамилия Бойдеви,съкратената владетелска титла "Кана" я има в комбинираната титла "Кана боила колобър",а притежателна форма "Кану" на княжеската ни титла е изписана на латински върху уникалната златна монета на Аспарух,публикувана през 2011 г.
11. Балти (визиготски владетелски род),което несъмнено произлиза от нашите лични имена Балте (виж фам. Балтови) и Балди (Балдьо). От него явно произлиза сръбския благороднически род Балши,станал известен през XIV век- това се доказва от "Дуклянския летопис",който упорито нарича сърбите и хърватите "Готи". Не е изключено да има някаква връзка и с владетелската титла на волжките Българи,която в един от вариантите си е звучала като Балтавар (Балтазар,Балто-цар),макар че е според "Анализа" това "Балтавар" (Балтазар) е по-скоро лично име отколкото титла.
12. Амали (остроготски владетелски род)= Мамали (виж фам. Мамалеви), Амари (Умари,Омури,Омири,Амури,Емари и пр.),получено след диалектния преход Р-Л от нашето владетелско име Умар (Умал,Амал,Емил).

   Това означава че споменатото от арабски историци Трето коляно на Българския род,наричано от тях АСКАЛ,ЕСЕГЕЛ и САКАЛИБА е всъщност АС-САКАЛ и САКАЛИВА (САКАЛОВИ)- група от Седем племена,обитавали района на Памирския град Сакала преди много векове и те именно са основната част от любимите на големия Петър Добрев Памирски Българи.
 Не бива да забравяме и кои са били "Царете на славяните",за които е говорено и друг път. Единствените исторически засвидетелствани "царе на славяните",за които до момента в науката има данни,са следните:
1. Алмъш- един от първите царе на Волжка България,наречен от арабските историци "Цар на Сакалибите" (Сакалавите,Склавите). И наистина,неговото име Алмъш (Велмъш,Велемъж) е "славянско" (сиреч Българско)!

2. Ковлад- легендарен цар на славяните от прикарпатските народни епоси. Името "Ковлад" също не е случайно,понеже в част от палеобалканските Български диалекти се произнася и като Коврат (Кобрат),при което "Р" и "Л" са можели свободно да се заменят помежду си,а "Кубратовите" (Ковратовите,Кроватовите) Българи явно са били предимно "славяни" (Склави,Склавини) и Анти (Ванти,Вунди= Вундови Българи)!

3. Фарнадж- цар на славяните,т.е. на Волжка България,споменат от арабските пътеписци. Името му се приема за иранско и се е произнасяло "Фарнак",както и Арнак (Ернак,Ирник),но означава Перник (Перунек- Син на Бога на гърма,Син на Хермес).

4. Дир- цар на славяните,т.е. на Волжките Българи,споменат от Ал Масуди. Несъмнено това е един от "основателите" на Русия,чието име съществува и днес в България под фомата Тиро (Тиръ)- виж фам. Тирови,и се родее тясно с името Дуро (Дуло).

  Обяснението на "славянския" етноним също е много показателно и подкрепя неопровержимо моите твърдения. Затова не случайно,а съвсем закономерно казионните "историци" и слуги на анти-Български партийни и непартийни централи не обичат да се тълкува ИСТИНСКОТО самоназвание на "славяните",а постоянно ни поднасят фалшивото. Понеже Склави (Саклави,Сакалави,
Сакалови)= Сака-люби (Любещи т.е. Обичащи Сечащия бог). А Сечащия бог- това е Българския аналог на "римския" Марс (Марес,Мариз) и на "гръцкия" Арес (Ярос,Ярост),от когото извеждат името си Арийските (Ведическите) племена.

Сакалиби (Сака-люди,Саки-люде) означава още Скитски хора (Скити),а Българите на Тервел,Крум,Симеон,Петър,Самуил и пр. много често бяха наричани "Скити" от древните историци,успоредно с другите им племенни названия,съществували едновременно с народностното им название Бургари (Баргари,Балгари),преиначено от гърците на "Барбари" още по времето на Херодот. А названието
Сакала (Сакара,Загора: с прех.Л-Р),както видяхме по-горе,означава Сака-Ара (Скитска страна,Скитски народ), Сака-Ала (Сака-Илъ,Скитска земя),Какара (Кукера-Земя на кукери
) и Секала (Секаря- Марсова земя,Земя на Марсовите племена). При което не бива да забравяме,че Сакала не е прародина на Българите,а е само една от техните многобройни колонии,създадени при походите на древния Български цар-бог,познат на тесните специалистите под името Четвърти (Източен) Дионис!

  Сега вече можем да разкрием защо някогашните "Славяни" се наричали Сакалави (Сакалиби) и Склави,а по-късно се нарекли "Слави" ("Славини,Славяни). Причината се крие в една малко позната особеност на архаичния Български език,погрешно наричан от учените "праславянски"- това е добавката на звука "Х" към някои думи и понятия като Буда-Будха,Брата-Бхратра,Хлеб-Леб (Лап,Нещо за лапане) и пр.,при което думата Склави често била произнасяна и като Схлави. По тая причина звукът "Х" лесно можел да изпадне или да се обеззвучи,а тогава от формата Схлавин (Склавин) до думата Славин остава само една крачка. Както виждаме,особеностите на гръцкия език тук нямат НИКАКВО отношение- той просто излиза от сметките понеже арабските и западноевропейските историци и географи,които не се интересували от проблемите на гръцкия език,неизменно наричали древните "Славяни" Склавини,Склави,Сакалави и Сакалиби.

  Интересна за дискутиране е и материалната култура на "славяните": тяхната керамика прилича досущ на "пра"-Българската,само че изглежда малко по-примитивна от нея. Но това си има своето обяснение: "Славяните" са ползвали обикновена и непретенциозна селска керамика,бидейки жители предимно на села и землянки,докато "пра"-Българите (сиреч Царските Скити) със сигурност са ползвали по-изящни и по-изкусно изработени съдове,понеже са господстващо племе и са живели предимно в градове. Същите тези "славяни" ежедневно и твърде охотно са ползвали изработените в градовете на "пра"-Българите произведения на изкуството с характерна Българска форма и стил като сребърни и бронзови обеци,стъклени и бронзови гривни,коланни накрайници,апликации,митологични сюжети и пр. Пак те не се забавиха нито за миг,ами максимално бързо приеха всички онези промени и реформи,които нашите императори провеждаха в Българското общество като приемане на Глаголица,
Кирилица,Православие,болярски и царски титли, Български книги,Евангелия,Унии с каточиската църква и т.н. Нали не смятате че са били толкова наивни,та да направят това просто така от скука,понеже сме им били симпатични??!! В древността никога не е имало подобно нещо: дълбоките реформи за които говорим не може да са били наложени или приети така педантично и ефикасно без прякото участие на единна държавна власт,която да ги въведе,мотивира или разпореди!


 
"Различията" в расовия подтип са също до голяма степен формални и несъществени,а "славянският" ген твърде пристрастно и тенденциозно бе обявен за такъв. Истинското име на този ген е Понтийски. Изнамирането на нови и различни гени днес не е изключение а правило. Генетичните институти станаха кръстници също на "хунски","финикийски","елински","македонски",
"германски" и прочее гени,за да обозначат локалните особености в генетичното развитие на онези отделни племена,съставлявали обществото на безбройните някога "Барбари" (Баргари),но разпръснали се по всички краища на Стария свят след времето на Дионис. Тъмнокоси и чернооки хора има не само сред руснаците,а също сред скандинавците,французите,англичаните,
германците и пр. Руси и синеоки хора има не само в България,Русия и Германия,но също в Гърция,Турция,Испания,Италия,Португалия и дори в Индия,Персия и Афганистан,и то без да са съвременни имигранти. Просто процентното съотношение на съответните хора е различно застъпено в различните райони,като трайна и явно хилядолетна тенденция е броят на тъмнокосите да се увеличава с движението от север към юг,а броят на светлокосите- с движението от юг на север. Тези привидни различия обаче не означават,че техните носители имат различен произход или че част от тях са чужденци,а означават просто това,че огромният някога народностен масив на старите Барбари (Баргари) се е развивал толкова неизчислимо дълго време сред разнообразните условия на Стария свят,че не е могъл да съхрани навсякъде еднакъв генетичен състав на своето население въпреки реалната липса на големи междурасови смесвания до нашествията на тюрките и монголите.

  Днес,ако погледнем генетичните карти на Германия,Русия,Китай,
Гърция,Италия,Англия,Франция и пр. ще установим,че нито един от тези народи не е генетически "чист" и не принадлежи към само един генотип,а техните народи са "прорязани" точно както и нашия от множество генетични "граници",обозначаващи докъде се простира един определен генотип и откъде започва друг. Тези различия са създадени постепенно но недотам,и не от човека а от природата,като са пряка последица на онези,които изброявам по-долу:

1. Различното местоживеене най-често означава,че хората на новото място започват да консумират вода и храна с по-различен витаминен и минерален състав от онези,който са ползвали в старата си родина. Хората често променяли начина си на хранене след промяна в местоживеенето: това се случва дори и днес. Когато обаче новият адрес стане постоянен,количествените натрупвания рано или късно довеждат до качествени изменения.

2. Близостта до морета и вулкани е модулирала част от генофонда на хората по начин,значително различаващ се от оня,по който го модулират пустините,планините и заледените тундри.

3. Различните климатични и географски условия,сред които попадали често преселващите се някога хора предполагат настъпването на значителни различия в начина им на живот,в храненето,обличането,вярванията,обичаите и пр. Нормално било живеещите край морето например да почитат предимно водните и морските богове,а хората от планините- бога на гърма и боговете на планинските върхове. Така се появявали сериозни религиозни различия между хора с еднакъв произход,дори и да са били най-близки роднини помежду си.

  Погребалните обичаи на трупополагане и трупоизгаряне,които уж били различни при "пра"-Българите и "славяните",също са една изкуствена фикция,въведена от днешните квазиисторици за защита на лъжливите им теорийки. Няма никаква разлика в техните обичаи: един и същ народ е ползвал двете погребални практики успоредно една на друга така,както са ги ползвали неговите предци Траките 1000 и 2000 години преди това. Успоредно използване на трупополагане и трупоизгаряне е зафиксирано и при Англо-Саксонците,които отгоре на всичко живеели в полуземлянки,наречени "уземници",но на никой не е хрумнало да ги разделя на "германи" и "негермани". Единственото правдоподобно обяснение на феномена е това,че с трупополагане били погребвани само хората,починали от естествена смърт (включително княз Коврат),а с трупоизгаряне- хората,починали от насилствена смърт (включително княз Аспарух). Налице са и доста други очевидни примери за използвано трупополагане от "пра"-Българите (
http://www.protobulgarians.com/Stara%20Zagora%20-%20istoriya/2005%20-%20Arheologiya%20-%20Prabaalgari.htm). Много такива случаи се откриват дори в земите на древна Гърция макар да са ни учили,че старите елини уж използвали само обичая на трупоизгарянето. Тази заблуда относно гърците идва от гръцките преводи на "Илиадата"- убитите при Троя герои (макар между тях да няма нито един грък) са били неизменно изгаряни,а починалите от естествена смърт не са възпявани в епосите,затова няма точно описание на техния погребален обред и не можем да направим нужната съпоставка която да покаже,че Ахейците и Троянците са имали същите различия в своите погребални обичаи. С трупоизгаряне пък са били погребвани само хората,починали от насилствена смърт (най-вече воините,в това число и княз Аспарух,макар да е роден син на Коврат).

  Това изглежда бе основната причина,която накара учените да определят неотдавна открития в Пернишко древен некропол като място,където са погребани Тракийски воини,въпреки сравнително голямата хронологична разлика между първия и последния случай,и въпреки липсата на данни за провеждана наблизо голяма битка в древността. Обяснението е елементарно но само за онези,които добре ПОЗНАВАТ Българските народни обичаи. Тук визирам хилядолетния обичай Русалии,наричан в древна Тракия Розалии. Трупоизгарянето било древен способ (превърнал се понякога в локален религиозен обичай),който живите използвали,за да се предпазят от вероятността убитите им близки да се превърнат във вампири. И понеже този обичай бива забранен и заклеймен като езически при въвеждането на Християнството,те го заменили с най-различни други практики като пробождане с кол в сърцето,отрязване на стъпалата или главата,слагане на камък върху гърдите и т.н. Впрочем в съответните справочници с Български народни обичаи ясно си е казано,че нашият народ е считал за податливи на вампирясване само онези хора,които са загинали от неестествена и най-вече: от насилствена смърт. Затова делът на трупоизгарянията в древна България (25-30%) е по-малък от онзи на трупополаганията: понеже не всички хора са били воини,а и не всички воини са загивали в боя. 


  Формалните различия в езиците не бива да ни стряскат и да ни карат да мислим,че "славяните" са различни от Българите. Езиковите "различия" са повече формални отколкото фактически и се обясняват с това,че у нас се ползва най-старата езикова норма в цялата Барбарска (Баргарска) езикова група. При нас са запазени някои местни локални особености като аналитичност,двойни лични местоимения,зачатъци на някои падежи,
задпоставен член и пр. Тъкмо той обаче е онази архаична особеност,от която са произлезли всички падежи посредством влагане на различен смисъл в конкретната дума,придружен от съответната малка промяна на някой от звуците в задпоставения член. Разликите между отделните падежни форми в който и да е европейски език не са така катастрофални и предполагат да мислим,че преди тях е имало единна унифицирана система за говорене,в която тези разлики не са съществували и която постепенно се е "разпаднала",довеждайки да появата на множество разнообразни епигони,наричани от езиковедите "падежи".

  Пълна фикция е мнението на езиковедите и за изговора на звука "Ъ",който уж бил запазен само при Българите и бил непознат на "славяните". Почти всички "славянски" народи познават добре и изговарят този звук- дори онези,които ползват латиница или умишлено изопачават "Ъ"-то в говора си за да изкарат,че са "славяни" а не Българи. Руснаците например си имат специална буква "ы",която се чете "ъй",съвсем отделно от онова "Ъ",което полуграмотните комунисти изхвърлиха от правописа им след революцията от 1917 г. Хърватите изговарят "Ъ"-то изключително чисто и никога не казват "Петар", "Хрвати" или "Први" както правят сърбите,а направо ги произнасят ясно като "Петър", "Хърватска","Първог" и т.н. Сърбите,колко и да крият и изяждат "Ъ"-то в езика си,не могат да го укрият съвсем,понеже без него не могат да произнесат правилно нито своето народностно име,нито това на хърватите! Поляците и чехите също произнасят "Ъ" в много свои думи като Пшемисъл и Бърно ("Брно"),и особено където са струпани групи от повече съгласни,но не го изписват,понеже каноничният латински,който им е наложил католицизмът след IX-X век,не го е позволявал. В Англия,където са се установили много Барбарски племена,също има "Ъ",но то не е наследено от германските или романските езици,а от езика на племената Болги,Брити,Англи и Сакси. Французите също изговарят добре "Ъ"-то в множество диалектни примери като "мосю Марешальъ","Манификъ","Малартикъ" и пр.,но не го изписват по същите причини,като при тях то е дошло пак от изток заедно със Скитските племена Франки (Фринги= Фриги без носовката,Фраки= Траки), Визиготи, Бургунди, Лангобарди, Венети и по-късно Катари,решили да търсят подкрепа при своите древни роднини,известни под имената Белги и Волки (Волги,Болги).


  Езиковите различия между нас и онези,които са обявени днес за "славяни",са твърде несъществени и формални. Ние с много малко усилия можем да се разберем с украинци,руснаци,сърби,хървати,босненци,черногорци и пр.,а "езиците" им се водят за отделни от нашия,нищо че са произлезли от него! Докато говорещите севернокитайски (пекински) и южнокитайски (кантонски) диалект изобщо не могат да се разбират помежду си и в своето общуване ползват или китайските йероглифи,които обозначават едни и същи понятия в двата "диалекта",или само жестове и нечленоразделни звуци (освен ако не общуват с помощта на някакъв друг международен език)! Отделен въпрос е това,че тези "диалекти" имат неединороден произход,понеже в южен Китай е по-изразено присъствието на негроиден (дравидски) ген,а в северен Китай- на Скитски (европеиден)! Същото се отнася до севернонемския и някои южнонемски диалекти: много често техните ползуватели се разбират помежду си по-трудно,отколкото ние се разбираме с хървати,сърби,руси и украинци. Подобно е положението с диалектите на северна и южна Италия,както и с американския спрямо британския английски. Те обаче не обявяват своите диалекти за отделни езици,а по-скоро правят точно обратното: езици,отделни от техния ги обявяват за "свои" диалекти,за да натрият в крайна сметка носа на такива лековерни наивници като македонистите и пан-"славистите",представляващи временно недоразумение или грешка на природата.

  И за да няма повече заблуди около падежните форми в древния Български език и в днешните "славянски езици" ще поясня,че те не са онова,за което ги мислеха недоучилите квазиисторици,завзели нашите постове в академиите и университетите. Причината за тяхното присъствие е съвсем друга: над 90% от древния Български народ се ползвали падежи (това са днешните поляци,
руснаци,чехи,хървати,сърби,украинци,белоруси,словенци и т.н.),а останалите 5-10% са ползвали безпадежни форми като реликтов остатък в езика си и това са повечето днешни Българи,живеещи от хиляди години в земите на древна Тракия. Падежите са оформени на основата на членуваните форми,а не обратното: сравнително монотонните членни окончания са именно онзи първичен езиков субстрат,от който са се развили многообразните падежни окончания. Това е станало чрез постепенно локално-диалектно повлияване или чрез кампанийна преселенческа промяна на някои суфикси,която не е можело да бъде една и съща във във всеки изолиран случай.

  Да се постигне унифициране на говорите и диалектите в древността не е било по силите на никоя империя- дори и днес потомците на древното римскоговорящо население в Западна Европа (французи,кастилци,каталони,
арагонци,португалци,италианци и пр.) говорят на различни и дори почти неразбиращи се помежду си езици,в основата на които обаче неизменно стои древноримският латински! Царското племе на Българите пък е ползвало своя собствен професионален таен служебен език (който не е нищо друго освен най-древната ДОИНДОЕВРОПЕЙСКА форма на индоевропейските езици),едновременно с останалите две форми (синтетичната и аналитичната),като тези три диалектни форми или норми на езика ни са се взаимно допълвали помежду си,съществували са едновременно и успоредно една на друга,като тяхната съвкупност е изграждала цялостната структура на древния и на средновековния Български език до идването на монголите и турците! Дотогава за официален литературен език у нас е бил приет езикът на мнозинството независимо от това,че столицата на империята се е намирала в диалектната зона на "малцинството",неизползващо падежи. С течение на времето обаче тези диалекти постепенно се раздалечавали един от друг,докато накрая се превърнали в отделни "езици",при което всеобщият ни праезик се разпаднал на тъй наречените "славянски" езици така,както латинският се е разпаднал на няколко "романски" (римски) езика след IX-X век. Самият "пра"-Български език (доиндоевропейския диалект на Царските Скити) пък е бил изоставен или по-скоро забранен по време на византийското управление в България. След края на турското иго останалите неасимилирани Българи с изненада установили,че говорения от тях език не е достатъчно идентичен с онзи,на който са пишели техните деди и с онези езици,които говорят техните роднински народи,но никой не е успял правилно да разтълкува този феномен. Докато не се яви по Божията воля "Ангеловият анализ",за да помогне на Българите отново да открият старата си прадядовска чест!




* В основното заглавие нарочно съм употребил думата "племе" вместо "племена",за да стане видът му по-провокативен за ретромислещите историци и да помогне за по-лесното разбиване на онези теснопартийни клишета и стереотипи,които близкото минало насаждаше у тях.

** От този цитат още веднъж проличава,че Кирил и Методий са замислили "славянската" азбука като писменост на Българите,а не просто на "славяните".

*** Алмаз- Алмус (Алмъш,Алмъж),цар на Волжка България в началото на Х век.





Гласувай:
56



1. mariniki - прочетох с интерес...
05.05.2013 13:57
скоро наистина останах удивена, колко близък до българския език
и разбираем е украинският език... поздравявам те..
светли дни ти пожелавам, от сърце...
цитирай
2. shtaparov - скоро наистина останах удивена, ...
05.05.2013 14:09
mariniki написа:
скоро наистина останах удивена, колко близък до българския език
и разбираем е украинският език... поздравявам те..
светли дни ти пожелавам, от сърце...

Благодаря,желая весели празници и на теб! Това което казваш е ново чудесно потвърждение на моите заключения!
цитирай
3. bojil - Подкрепям- така е!
05.05.2013 18:00
Подкрепям- така е!
цитирай
4. grigorsimov - "Склавени" е гръцко произношение на славени, славини и т.н.
05.05.2013 20:24
Поинтересувайте се за говорните "дефекти" на гърците, чрез които са дошли до нас повечето исторически сведения. А по-далечните нам народи, още повече са изкривявали произнасянето и записването на нашите названия.
Например, и днешните гърци произнасят и пишат нашето кратко име Боби – Мпомпи!! И не само това. А древния македонски главен град - Бела, от времето на Филип и Александър, гърците произнасят - Пела или Мпела.
А защо днес имаме толкова малко наши древни писмени паметници, и се налага да ползваме гръцки? – Защото през всички векове, гърците - евреи (от дановото племе), систематично са унищожавали всички наши писмени документи – още от стъпването си на наша територия, като бегълци от Африка, гостоприемно приети от добродушните ни и наивни наши пра-прадеди.
цитирай
5. germantiger - Гласувам ЗА постинга ти, но знаеш тези мои аргументи, които никой от вас вкл. Спароток не опроверга
05.05.2013 20:32
1.ГОТИ И БЪЛГАРИ СА РАЗЛИЧНИ НАРОДИ

Магнус Ф. Енодий - V век:

"Сблъскали се два народа, които никога не са се плашили от смъртта. Чудили се един на друг, че се намират равни на себе си и че в човешкия род Гот се осмелява да противостои на Българин и Българин на Гот. Най-сетне готите победили Това е народът(на българите),който преди тебе имаше всичко,което е пожелавал; народ,в който този е придобивал титли,който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля,в който бойното поле прославя рода,понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня,чието оръжие е било окървавено в сражение;те са народ,комуто преди битката с тебе(крал Теодорих) не се е случвало да срещне противник,който да му устои,и народ,който дълго време е извършвал войните само с набези.Тях не са поставяли в затруднение,както трябва да се очаква,нито планинските масиви,нито изпречилите се реки,нито липсата на храна,понеже смятат,че е достатъчно удоволствие да пият кобилешко мляко.Кой би устоял срещу противника,който се носи и храни от своето бързо животно? По-рано вярваха,че светът е открит за тях,сега смятат,че за тях е затворена само тази част от земята,която ти пазиш. "

И ПАК

Касиодор в своята Готска хроника (ок. 519 г.) под 504 г. е записал: „В това консулство, след като благодарение на доблестта на крал Теодорих бяха победени българите, Италия отново овладя Сирмиум”.

И ОЩЕ

През 480 г. византийският император Зенон (474-491) се обръща към българите за помощ срещу готите. Враждата между остготските вождове Теодорих Амалецът и Теодорих, синът на Триарий, приключва в 479 г. В опит да изпълнят молбата на император Зенон българите са отблъснати от Теодорих, сина на Триарий. През 482г. е споменат български владетел Бузан. През 488 г. Теодорих тръгва за Италия по римския крайдунавски път. Гепидите, подкрепени от български отряди, се опитват да спрат и отклонят остготите в сблъсък при р. Улка. Загива вождът на българите Бузан (П. Дякон).

ДВА РАЗЛИЧНИ НАРОДА - "ГРАНИЦАТА" ЯСНО Е ПОСТАВЕНА

КЪДЕ ВИ ОТИДОХА БЕГЕГОТИТЕ?!

ИМАЛО ОЩЕ

По повод на готите ако си чел хубаво Йорданес трябва да си прочел ето това:

След смъртта на Острогост, Книва, разделил войската на две части и изпратил една част да опустошава Мизия, понеже знаел, че тя пoради нехаиството на императорите била лишена от защитници, а сам той се установил с 7000 воиници при Еусция
/Йорданес/

Тракия почувствала жестокоста на готите. Тук именно при полите на планината Хемус те предприели нападение към близкия до морето град Анхиало и скоро се приближили до него.
/Йорданес/

Едва ли местен народ би опустошавал собствената си земя?!

Този въпрос ти го пиша, защото ти наблягаш и не само ти на поредни "освобождения" и завръщане на народ при народа в "своите" земи при "родсвеници", често ползвате този аргумент немалко потребители, но В СЛУЧАЯ той е дискредитиран.

2. СЛАВЯНИ И БЪЛГАРИ – ПАК РАЗЛИЧНИ НАРОДИ

За смесването...Георги Пизидийски в помета си „Аварската война”:

„Бушуващата буря на неприятелите ни връхлетя като неизмерима вълна, изригвайки пясък от варвари. Защото лошият вятър от Тракия ни докара насила сред лято буря...Наистина войната не беше проста и единствена, но беше преплетена и беше се разпростряла сред различни и смесени племена. Защото славянин се беше споразумял с хун, скит с българин и пак мидиец със скит, те имаха различни езици и земи, бяха разделени и дълго време се намираха в близки отношения...” (славянин-склавин? или).

ОТНОВО РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БЪЛГАРИН И СЛАВЯНИН - ФАКТ!

И ПАК И ОЩЕ
ОТ ПОТРЕБИТЕЛ http://iuliuscaesar.blog.bg/

Във връзка със заселвнето на бългрите предвождани от Кубер в днешна Македония в извора се споменава за един от неговите първенци следното:

Споменатият предводител Кубер узнал за това. Не можейки да скрие коварството, което лежало в сърцето му, за своя гибел и по свое усмотрение той направил съвещание заедно със съветниците си и тайно взел следното решение. Един от неговите първенци, който бил изтъкнат и лукав във всичко, знаел нашия език, както и езика на римляните, на славяните и на българите и , накратко казано, бил изкусен във всяко отношение и изпълнен с дяволска хитрос.

Ето и старогръцкия оригинал на част от цитирания пасаж:

και τεν καθ ημας εποτομενον γλωσσαν και τεν Ρωμαιον, Σκλαβων και Βουλγαρων...

Цитираният пасаж е много показателен в някои отношения:

В извора ясно се говори за славянски и български език. Както знаем езикът е най-силният етноопределящ фактор. От това сведение става ясно, че славяни и българи говорят на различни езици и оттук, че са два различни народ.

3. БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ТРАКИ

Патриарх Никифор и Теофан Изповедник говорят за българите на Балканите като за „новопоявил се народ”, което изключва отъждествяването им както с ираноезичните и добре познати на ромеите сармати и скити, така и с траките, които, разбира се, са източноримски поданици.

НОВ НАРОД, ДОБРЕ СИ ЗНАЯТ НАРОДИТЕ В ИРИ, ТОЗИ НЕ ГО ПРИПОЗНАВАТ!
цитирай
6. germantiger - ...
05.05.2013 20:38
Не се съмнявам, че в етногенезиса на българскиа народ участват траки и то в размери вероятно много по-големи от тези които нека я наречем официалната наука допуска, но аз продължавам да възприемам прото или прабългарите като неславянски народ и племена засвидетелствани до Китай, после в хунския съюз, самостоятелно също.

Антропологично българите са явно по-тъмни от всички други славянски народи и макара език, антропотипове и езикова група да са три различни "неща", все пак днешните българи явно се отличават от типичните за славянските антропологични типове - това е следствие именно на прабългарския примес.
цитирай
7. germantiger - Защо за мен ГОТИТЕ СА ГЕРМАНСКИ - аргументите "тук":
05.05.2013 20:39
http://germantiger.blog.bg/politika/2012/09/17/kontra-sparotok-az-i-istinata-1.1000665

http://germantiger.blog.bg/politika/2012/09/17/kontra-sparotok-az-i-istinata-2.1000670
цитирай
8. leonleonovpom - Поздрави за изключително качес...
05.05.2013 21:08
Поздрави за изключително качествения , поднесен за празника материал!Безспорно, поне за мен, а сигурно и не само за мен, изводите ти Щапаров са точни. Крепостничество в древността, а и след нея не е практикувана форма, имало е движение и то може би по-голямо от сега на народите,имам предвид като масовост в дадено направление.
Дори ще изкажа една еретична идея за спорните гети/ готи/ Ами изключено ли е една част от гетите да са участвали във формирането на немската нация?! И оттам идва спорът. Без неопровержими доказателства не го твърдя със сигурност, но възможността не е за пренебрегване
Колежката е права, украинският е много близък до нашия.Мои познати украинци твърдят без колебание, че сме родственици. Наскоро посетих руски център. Изненадох се, когато видях в изложената историческа справка, че Света Олга е посочена като внучка на Борис и дъщеря на Владимир- Расате. Нещо повече-Синът и е също Владимир, а внукът и е известния Светослав. Както се вижда ,все туракски/ турански/ имена, няма що! Схемата с преименоването не е работна, убедихме сена живо. Много бързо нещата с нашите турци се върнаха не само на изходна позиция, но бе заличено и постигнатото в тази област-например окончаниата ов, ова
Накрая,дори полският, ако се говори бавно, всичко му се разбира. Проблемът е в шипящите съгласни, те объркват ухото
цитирай
9. shtaparov - Интересувал съм се и благодаря за повдигнатия въпрос:
06.05.2013 03:25
[quote=grigorsimov]Поинтересувайте се за говорните "дефекти" на гърците,чрез които са дошли до нас повечето исторически сведения. А по- далечните нам народи,още повече са изкривявали произнасянето и записването на нашите названия....днешните гърци произнасят и пишат нашето кратко име Боби– Мпомпи....А древния македонски главен град Бела,от времето на Филип и Александър,гърците произнасят Пела или Мпела. А защо днес имаме толкова малко наши древни писмени паметници,и се налага да ползваме гръцки?– Защото през всички векове,гърците- евреи (от дановото племе)....са унищожавали всички наши писмени документи– още от стъпването си на наша територия като бегълци от Африка,гостоприемно приети от добродушните и наивни наши пра-прадеди.[~quote]

Благодаря- отлично съм запознат с говорните и с писмените им дефекти,които са безброй,и трудно ще намерим друг народ в Европа,който до такава степен да е засегнат от този феномен! Още се колебая дали да не напиша специална статия по въпроса,макар че и той си има своето обяснение. От известно време дори събирам имена и думи от Българския език (с предпочитание остарели),които,записани на СТАРОГРЪЦКИ,биха се изменили до такава степен,че биха станали напълно неразпознаваеми! Бях дал няколко примера с такива преди около 1 год.,но ето още няколко:
1. Хаджижеков (наше фам.име)= Azikcakoc,Adzikcakoy,Akciфтakoy и т.н.
2. Хвърчене= Фipkanec,Kcipcenec,Ctypkenec,Bepzenec и т.н.
3. Ме Лънджеш? (в Заровския диалект= "лъжеш ли ме")= Мелinkcec,Meлаnгес,Meлynzekc,Meлanфtekc и пр.
Мога да приведа още доста примери разбира се,но и от тези става прекалено ясно,че промените в много случаи са направо катастрофални и твърде смехотворни! В старогръцкия отначало не е имало дори такива звуци като Ц,Б,В,З и Х,да не говорим за такива като Ч,Ш,Ж,Щ,Ъ и пр. Там не е имало дори сигурно уточнени правила,по които някои от тези звуци да бъдат изписвани- нито "МП" на мястото на "Б",нито "С" на мястото на "Ц",затова всеки автор ги е записвал произволно,по свое усмотрение.
цитирай
10. shtaparov - Опроверженията са записани директно от древните автори и очевидци
06.05.2013 03:44
germantiger написа:
Не се съмнявам, че в етногенезиса на българскиа народ участват траки и то в размери вероятно много по-големи от тези които нека я наречем официалната наука допуска, но аз продължавам да възприемам прото или прабългарите като неславянски народ и племена засвидетелствани до Китай, после в хунския съюз, самостоятелно също.
Антропологично българите са явно по-тъмни от всички други славянски народи и макара език, антропотипове и езикова група да са три различни "неща", все пак днешните българи явно се отличават от типичните за славянските антропологични типове - това е следствие именно на прабългарския примес.

То е същото като ние да приемем австрийците,баварците,нидерландците и саксонците за негермански народи,които и сега имат доста различия от померанците,швейцарците,бохемците и прусаците. Различията не винаги са признак за наличието на друг народ,макар че произходът на древните Бавари,Пруси,Сакси и пр. определено е толкова германски,колкото е руски произходът на дагестанците,башкирите,марийците и карелците. Между турци,евреи,перси,пущуни и пр. също ще видиш бели и синеоки редом с черни ромоиди,но ще те пребият ако им кажеш,че не принадлежат към същия народ а към някой друг. Самите германци дори 1000 години преди Хитлер не са били строго руси и синеоки,а са били такива само като принципно правило,съдържащо в себе си значителен брой изключения. А днес тази тенденция е още повече засилена.

Че Българи около Китай е имало- имало е,и то не от вчера,а от времето на цар Дионис. Но те са били Скити,Кидари (Чдари: припомни си Чдар Блгар= Кидар Българ),Кимери и пр.- предимно руси и синеоки хора! Днес техни потомци са онези руснаци,които живеят в Средна Азия,Сибир и Далечния Изток. Не всички от тях са се върнали с Аспарух,нито пък са дошли от Европа след 17-18 век: някои са заварени там от руснаците и впоследствие са вторично русифицирани.
цитирай
11. shtaparov - Опровержения съм написал достатъчно,но има и още разбира се
06.05.2013 04:06
germantiger написа:
http://germantiger.blog.bg/politika/2012/09/17/kontra-sparotok-az-i-istinata-1.1000665
http://germantiger.blog.bg/politika/2012/09/17/kontra-sparotok-az-i-istinata-2.1000670


Опровержения на тези погрешни представи съм написал достатъчно в коментари към различни статии (включително и твои),затова не искам да се повтарям излишно,понеже темата и без това е достатъчно голяма. Виж само една малка част в http://rizar.blog.bg/history/2013/02/04/za-izmisleniia-topos-skandza-v-knigata-getika-ili-zashto-int.1049664 (коментари №2.,4.,6.,13. и 14.). Но си струва един ден да пусна отделна статия по въпроса (за което много съм мислил,но времето и обстоятелствата най-често са ме възпрепятствали). И все пак,в крайна сметка няма германи,които да са вярвали в Залмоксис,нали? А Готският архиепископ Урфила,наричан всъщност Ървила (Първила,Первола,Перволъ= Първи църковен предстоятел в древна България) случайно ли избра земите на Гетите за свое църковно седалище? И случайно ли гробът му,който се почита и днес,е останал точно в Гетските земи,на мястото на известно древно-Българско светилище??!! Не разбира се!
цитирай
12. nikikm - Поздравления
06.05.2013 14:38
Щапаров!Такива материали са като трънчета в петите на хора,които не желаят да видят истината и да се разделят от удобните им клишета!На Германтигера ще кажа,че дори аз,който съм лаик,мога да му предложа повече и по достоверни источници от средновековието,които сочат,че българите са траки,че славяни е новото име на "гетите,които сега наричат готи",и че император Каракала /дано не се лъжа/ е причината да започнат да наричат гетите-готи.Нали убил брат си Гет и не искал да чува това име,че ги прекръстили!Но,каквото и да напиша,аз го знам от тебл,Спароток и от други места,тъй че няма да кажа нещо ново!По разбираеми причини от столетия насам,жертва на прикритата война срещу българите е главно историческата истина,съответно,документация,факти,време на събития и в този порядък!Просто човек трябва да си отваря очите и да не вярва на всичко,впредвид горното,което тигъра не прави или не иска да прави!Да не пропусна-братя се бият до смърт,че какво остава за многобройните тракийски племена,а по-късно нараоди!Колко му е да им лепнеш две различни имена по някакъв принцип и ..ето два чужди народа!Още веднъж поздравления!
Христос воскресе и весели празници!
цитирай
13. germantiger - ...
06.05.2013 16:37
Както винаги Щапаров германската история не ти е ясна, не поради невъзможност да се информираш, а поради ограниченост и български шовинизъм в което няма лошо като позиция - всеки има право на такава, но като отношение към ИСТИННОСТТА не е добросъвестно!

За произхода на баварите не си чел поредица изследвания и един вагон книги с аргументи било фолклористика и етнология на братя Гримм, било история/историография на десетки автори на няколко езика, а вероятно четеш един единствен автор Фритцлер (работата му на изток, функцията му да поддържа връзки с балкански народи и въобще политическата и агентурната му вероятно натовареностъ, както и фантазиите по форуми).

За дагестанците си прав (нямат общо с хоалндци и австрийци като етногенезис народностен) - дагестанци и башкири може да са българи - така е!

НЯМАШ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА НАПРАВИШ СТРОЙНА СИСТЕМА ОТ АРГУМЕНТИ, ДА ПОКАЖЕШ ИЗТОЧНИЦИТЕ, СРАВНЕНИЯТА, ИЗВОДИТЕ И ДА Я ПУБЛИКУВАШ, ЩЕ РЕЧЕ ДА Я "СБЛЪСКАШ" С Т.НАР. ОФИЦИАЛНА НАУКА.

ДОКАТО НЕ НАПРАВИТЕ ТОВА СИ ОСТАВАТЕ ФРАЗЬОРИ, ФАНТАЗЬОРИ И ПРАЗНОДУМЦИ.

Споменавам това без лоши чувства, а съветвайки как се прави, как трябва да се направи и кога въображението се сблъсква с реалността и аргументите.

P.S.
Славяните на са едно племе, а знаеш групи и масиви племена, протобългарите също не са народ а поне няколко засвидетелствани изворово племена. Надявам се, да приемеш поне тази корекция в постинга си.
цитирай
14. merlin68 - Благодарря,
06.05.2013 17:24
много ми бе интересно да прочета постингът ти! Все пак има ли значение дали българите са славяни, или славяните са българи:)
цитирай
15. nikikm - Гери-ман-тиеерче,
06.05.2013 23:24
germantiger написа:
Както винаги Щапаров германската история не ти е ясна, не поради невъзможност да се информираш, а поради ограниченост и български шовинизъм в което няма лошо като позиция - всеки има право на такава, но като отношение към ИСТИННОСТТА не е добросъвестно!

За произхода на баварите не си чел поредица изследвания и един вагон книги с аргументи било фолклористика и етнология на братя Гримм, било история/историография на десетки автори на няколко езика, а вероятно четеш един единствен автор Фритцлер (работата му на изток, функцията му да поддържа връзки с балкански народи и въобще политическата и агентурната му вероятно натовареностъ, както и фантазиите по форуми).

За дагестанците си прав (нямат общо с хоалндци и австрийци като етногенезис народностен) - дагестанци и башкири може да са българи - така е!

НЯМАШ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА НАПРАВИШ СТРОЙНА СИСТЕМА ОТ АРГУМЕНТИ, ДА ПОКАЖЕШ ИЗТОЧНИЦИТЕ, СРАВНЕНИЯТА, ИЗВОДИТЕ И ДА Я ПУБЛИКУВАШ, ЩЕ РЕЧЕ ДА Я "СБЛЪСКАШ" С Т.НАР. ОФИЦИАЛНА НАУКА.

ДОКАТО НЕ НАПРАВИТЕ ТОВА СИ ОСТАВАТЕ ФРАЗЬОРИ, ФАНТАЗЬОРИ И ПРАЗНОДУМЦИ.

Споменавам това без лоши чувства, а съветвайки как се прави, как трябва да се направи и кога въображението се сблъсква с реалността и аргументите.

P.S.
Славяните на са едно племе, а знаеш групи и масиви племена, протобългарите също не са народ а поне няколко засвидетелствани изворово племена. Надявам се, да приемеш поне тази корекция в постинга си.


С горното си направи самоубийство,сиреч хара-кири!За първи път те "чувам" да говориш,че основата на мирозданието ти е "официозната" история,което е ЛЪЖАТА ЗА НАШАТА И СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ! Така,че не ми е чудно,че фатасмагорираш с такава убеденост!Виж,ако вярваш наистина в това,да ти е простено!Но,ако го правиш умишлено,платено или с тенденция,не е в моите,мисля,нашите възможности,да ти опрощаваме греховете. Бог,Нашият,който не е твой, да ти ги прости,понеже Той знае всичко!
цитирай
16. germantiger - Това писах под постинга на Мерлин, но е на място и "тук"!
07.05.2013 08:51
Аз не се наемам да твърдя уверено или КАТЕГОРИЧНО нищо, зщаото имам претенция да знам война и военна история в детайл, но не и медиевистика или античност на "цивилистите" в цялостност, изчерпателна "изворност" и въобще на ниво.

Ще използвам случая да спомена и нещо друго (корекция насочена НЕ към теб, а към част от четящите, които се знаем в блога и имаме/имат интерес към тези теми):

Често постановката е аз да оспорвам тяхните тези и изводи, при положение, че най-малко аз и НЕ ОФИЦИАЛНАТА НАУКА трябва да опровергава тях, а всъщност трябва те нея и нейните аргументи. "Конструкцията" у някои блогъри е противоположна на нужната.

Освен това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са чели и своите "противници", иначе казано тези които пишат хуните неславяни или готите - германци. Примерно аз за да заявя, че германския войник през ВСВ надминава всеки друг като качество, постижения, победи съм изчел още от живково време всички съветски автори (комични " на моменти"), продължавам и сега да чета руски автори близки до правителствените среди и тяхната АН, чета и пишещи за съюзниците с апломб англо-американски. Разбира се, съм прочел стотици (буквално стотици) книги от германски автори или негермански, които показват германската сила от ВСВ. Мисълта ми е, че АЗ НЕ ЧЕТА САМО ТОВА, КОЕТО МИ ХАРЕСВА - задължително чета написаното в полза на другите и едва тогава заключавам. Много от потребителите в блог.бг примерно отричат готите да са основно или предимно германски племена без да са чели аргументите защо готите са квалифицирани като германски, а четат само това, което е в полза на тяхната предпоставена теза.

С "две думи" - чете се избирателно, тенденциозно подбрани извори, често пъти се пишат заключения дори без посочване на източници или се "вижда" само част от "мозайката" и им убягва много и фундаментално!
цитирай
17. demograph - Радвам се, че прочетох това
11.05.2013 01:08
Поздрави Докторе.
цитирай
18. shtaparov - Щапаров!Такива материали са като ...
11.05.2013 12:29
nikikm написа:
Щапаров!Такива материали са като трънчета в петите на хора,които не желаят да видят истината и да се разделят от удобните им клишета!На Германтигера ще кажа,че дори аз,който съм лаик,мога да му предложа повече и по достоверни источници от средновековието,които сочат,че българите са траки,че славяни е новото име на "гетите,които сега наричат готи",и че император Каракала /дано не се лъжа/ е причината да започнат да наричат гетите-готи.Нали убил брат си Гет и не искал да чува това име,че ги прекръстили!Но,каквото и да напиша,аз го знам от тебл,Спароток и от други места,тъй че няма да кажа нещо ново!По разбираеми причини от столетия насам,жертва на прикритата война срещу българите е главно историческата истина,съответно,документация,факти,време на събития и в този порядък!Просто човек трябва да си отваря очите и да не вярва на всичко,впредвид горното,което тигъра не прави или не иска да прави!Да не пропусна-братя се бият до смърт,че какво остава за многобройните тракийски племена,а по-късно нараоди!Колко му е да им лепнеш две различни имена по някакъв принцип и ..ето два чужди народа!Още веднъж поздравления!
Христос воскресе и весели празници!

Благодаря- поздрави и за теб,здраве и късмет!
цитирай
19. shtaparov - До Германтигер
11.05.2013 12:39
Германската история може да не ми е ясна,но Българската ми е! Аз тук говоря за Българска история,не за германска. Елементарно привеждане на няколко само типични Готски имена веднага показва за какво се касае:

1. Видимер= Бидимер (Будимир)
2. Аларик= Тяларик (Телериг)
3. Рицимер= Срицимер (Срацимир)
4. Филимер= Вилимир (Велимир)
5. Фридрик= Предраг
6. Ричард= Ричрад (Речирад)
7. Тотила= Татула (Татулъ,Статулъ)
... и т.н.,и т.н....

Кои имена от посочените тук са германски,че нещо ми се изгубиха и не се забелязват ни в списъка,ни между редовете? И кои от тях не са Български?

Относно "славяните" пък е ясно,че не са били едно племе а седем,както е споменато и в текста по-горе,но нарочно оставих заглавието в този му провокиращ вид,за да бъде по-въздействащо специално за предубедените(!) читатели. Иначе е ясно,че тези седем племена,наричани Сакала или Сакалови някога са били едно племе,което постепенно се е нароило и намножило до група племена. Така че ако не "славяните",то праславяните са били едно-единствено племе: по въпроса не може да има никакво съмнение. Но всички те са принадлежали към огромния тогава Баргарски ("Барбарски") народностен масив- и те,и прагерманите. А кои са прагерманите ще ти стане ясно,когато публикувам статия за техния произход и за начина,по който са попаднали в земите на днешна Германия. Здраве и късмет!
цитирай
20. shtaparov - demograph - Радвам се, че прочетох ...
11.05.2013 12:58
[quote]demograph - Радвам се, че прочетох това [quote]
И аз се радвам на твоята положителна оценка: благодаря. Това рано или късно трябваше да се напише,за да секнат най-после спекулациите по адрес на тъй наречените "пра"-Българи и "славяни",които бяха тъй удобни на забогатялата ни политическа класа и на нейната любима "Партия",която оправдаваше с тези фокуснически хипотези своята "русофилия",твърде много приличаща на педофилия и гейофилия. Или бъркам нещо?
цитирай
21. nikikm - Цитат
12.05.2013 21:30
"Така се оказва,че Памирските Българи,за които така здраво са се хванали някои изследователи,че дори не се запитват откъде и как са се озовали те в Памир,са били прадеди на "славяните",живели в пряко съседство с част от Оногурите (Царските Скити) и Масагетите (Визиготите)! Сиреч: мозайката започва да се подрежда."..

Все пак,за пояснение,това застъпване на теорията на Петър Добрев ли е или друго? Защото не личи твърде автохтонният произход на българите, движението от Балканския полуостров към Индия,за което има свидетелства?Питам просто.
цитирай
22. shtaparov - Това е Патриотичната теория
13.05.2013 19:18
nikikm написа:
"Така се оказва,че Памирските Българи,за които така здраво са се хванали някои изследователи,че дори не се запитват откъде и как са се озовали те в Памир,са били прадеди на "славяните",живели в пряко съседство с част от Оногурите (Царските Скити) и Масагетите (Визиготите)! Сиреч: мозайката започва да се подрежда."..

Все пак,за пояснение,това застъпване на теорията на Петър Добрев ли е или друго? Защото не личи твърде автохтонният произход на българите, движението от Балканския полуостров към Индия,за което има свидетелства?Питам просто.

Не приятелю: това е моето твърдение. Въпросът е много добър и е напълно основателен,но точното ми мнение ще блесне най-ясно тогава,когато напиша подготвяната статия "Дионис,който отведе Българите в Памир",или нещо подобно. Наличните източници твърдят,че Траките на Дионис отиват в Азия и завладяват Индия,а данните сочат,че завладени са били освен Индия също Китай,днешните Туркестан и Туркмения,
Монголия,Тибет,Манджурия и т.н.,дори вероятно и Сибир. След това Дионис се установява в Бактрия и остава там. Но,както става винаги,всички Българи не са отишли в Памир: част от тях са си останали на Балканите,Украйна,Мала Азия и Кавказ,за да дочакат момента,в който мнозинството от Царското ни племе се връща от Су-Меру (Па-Миръ). Това,ако желаеш,го наречи "Патриотична теория",понеже всяка друга теория е частична и непълна,а само тази обяснява цялата истина за древните Българи.
цитирай
23. aristotelis - В чест на "24 май"- От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава и.....
06.06.2013 00:54
Преобразяването на България от равноапостолите Кирил и Методий

Дневник, Последна промяна в 13:25 на 24 май 2013

Кирил Христов (1875 – 1944) е български поет, писател и преводач....откъст от книгата на поета Кирил Христов - "Бурни години. 1913-1916"

На старите българи и изобщо на славяните липсваше тъкмо онова, което липсваше на хуните и на редица други варварски народи (кумани, печенеги, татари и пр.), които вършеха завоевания в Европа, без да бъдат в състояние да образуват трайно господарство: липсваха им широките морални хоризонти на християнската идеалистическа философия. От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава и само в няколко десетилетия, във времето на цар Симеона, постига едно такова държавно и културно развитие в кръга на идеите на християнството, което развитие я поставя наред с най-напредналите тогавашни държави. И ако нашата земя не беше на прага на Азия и на пътя на толкова варварски нашествия; ако нам историята не беше предопределила тежката участ да загинем, спирайки с телата си тия нашествия, които застрашаваха да унищожат европейската просвета, нашето държавно и културно развитие щеше да продължава дори и днес, и ние сега бихме представлявали един от най-големите върхове на световната цивилизация.
Ако българската книга и възприетото от славянството чрез България християнство послужиха едвам да ни спасят от изчезване като народ, у другите славянски, па и неславянски земи, те дадоха безценни плодове.
С изобретената от Кирила и Методия славянска азбука и с книжовните трудове на българските равноапостоли започва културната история и на Русия, и на Моравия, и на Сърбия, а е известно, че и румънците до неотдавна са си служили с нашата азбука и с нашия църковен език.
цитирай
24. aristotelis - Посолство на Република България в Атина, Кратка история на България ".......Прабългарите, народ от тюркски произход"
06.06.2013 00:55
http://www.mfa.bg/embassies/greece/bg/611/index.html

Република България
Министерство на външните работи
Посолство на Република България
Атина, Република Гърция
През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.
КОНТАКТИ
Посолство на Република България в Гърция
Адрес: Greece, 15452 Athens, 33-A Stratigou Kallari Str., Paleo Psychico
Teлефон:
+30 2106748 106
+30 2106748 105
+30 2106748 107
+30 2106748 108
Дежурни телефони в извънработно време:
+30 6937 096 220
Факс: +30 2106748130
Работно време: 09.00 - 16.00 ч.
E-mail: Embassy.Athens@mfa.bg
цитирай
25. aristotelis - shtaparov - Аутистичните личности нямат долна и горна граница, те могат всичко и ...нищо.
06.06.2013 00:57
Аутизмът не е болест, а състояние. При децата с аутизъм едновременната преработка на постъпващата информация, се научава с много и различни терапии, което отнема много години, но когато детето достигне и фукнционира на високо ниво, то се научава да имитира поведението на хората като маймунка, което пък го изморява лесно и му коства много усилия, за да се впише в общесвтото. Импулсивността винаги остава характерна черта за аутистичната личност, импулсивността- също, трудно се оказва за човек с аутистичен мозък задържането на едно работно място, социалните контакти винаги са проблем в някаква степен, но пък за сложните неща аутистичните личности не се нуждаят от много обяснения- като интеграли, пречупване на светлината- като че ли сложните неща, които изискват задълбочено изучаване от мозък “в норма”, за аутистичниет личности са ясни като бял ден.
цитирай
26. aristotelis - повечето изследователи са на мнението, че българите принадлежат към тюркско – алтайската етническа група.
06.06.2013 00:59
Средновековие : Създаване и укрепване на

българската държава на Балканския полуостров

(681-803)

Автор RValtcheva
История
Тук ще откриете теми за кандидат - студентски изпит по История за СУ Св. Климент Охридски, изработени през 2003 г. под ръководството на научен ръководител, учебници по история и други помощни материали.

http://valtcheva.com/index.php?Itemid=26&id=19&option=com_content&task=view

Българи. Съществуват много мнения за произхода на българите. Тезите са най – разнообразни и варират от памиро-фергански и ирански, и от северноиндийски и западнокитайски до славянски. Най – дълъг исторически живот и най – много привърженици на Средновековието има тезата за хунски произход на българите ( или въобще тясната им връзка с хунските племена ).
Въпреки че това становище сближава българите с татаро – монголите, повечето изследователи са на мнението, че българите принадлежат към тюркско – алтайската етническа група. Според нея първоначалните поселения на българите са земите на Западен Сибир, по долината на р. Иртиш.


Увод: В края на VI в. българските племена в Кавказ били покорени от могъщия Западнотюркски хаганат. През 30-те години на VII в. българите обаче, обединени под ръководството на хан Кубрат от рода Дуло, успели да се освободят. Така било създадено първото държавно обединение на българите -“Велика България”, за която пишат византийските историографи Теофан и патриарх Никифор. След смъртта на хан Кубрат (около 651г), синовете му ( Бат Баян, Котраг и Аспарух ) решили най-големият брат Бат Баян със своята част от ордата да остане в бащините земи и да задържи хазарите. Скоро обаче се появили противоречия и хазарите се възползвали от разединението на българското обединение и покорили владенията на Бат Баян. Вторият син Котраг заедно с една част прабългари се отправил към средното течение на реките Волга и Кама, а българите начело с третият брат – Аспарух потеглили на запад и заселили в местността Онглос ( Онгъл ) между реките Дунав, Прут и Днестър. Там хан Аспарух полага основите на Дунавска България. Настанявайки се близо до Византия, българите насочили главно интересите си към провинциите й на юг от р.Дунав. Сходството в намеренията и общите противници в лицето на Византия, Хазарския и Аварския хаганат превърнали славяните и българите в естествени съюзници. Така се стигнало до полагане на основите на нова държава на полуострова. Зачестилите нападения на арабите през 80 – те години на VII в. се явили като пречка за Византия и улеснило създаването на съюза. След неуспешен опит от страна на империята за изтласкване на българите от своите територии през 681г. бил подписан мирен договор, с който василевсът Константин IV Погонат се задължавал да изплаща данък на българите.
Годината на това споразумение се приема офицално за начало на новата българска държава. Това събитие е силно отразявано от византийските хронисти, тъй като в непосредствено съседство с Византия се появила нова сила, с която занапред императорите трябвало да се съобразяват.
цитирай
27. aristotelis - Тракиецо, - Бай Ганьо „В последно ...
06.06.2013 01:00
Тракиецо, - Бай Ганьо „В последно време се утвърждава тезата за принадлежността на българите към тюркско – алтайската етническа и езикова общност.“
Това учи сина ми в момента ....... Ето ви учебник по история за 11 клас от 2002 г.: „В последно време се утвърждава тезата за принадлежността на българите към тюркско – алтайската етническа и езикова общност.“ /17/.
цитирай
28. shtaparov - Тракиецо, - Бай Ганьо „В последно ...
06.06.2013 23:05
aristotelis написа:
Тракиецо, - Бай Ганьо „В последно време се утвърждава тезата за принадлежността на българите към тюркско – алтайската етническа и езикова общност.“
Това учи сина ми в момента ....... Ето ви учебник по история за 11 клас от 2002 г.: „В последно време се утвърждава тезата за принадлежността на българите към тюркско – алтайската етническа и езикова общност.“ /17/.

Аз ли не знам,че нашите учебници по история са пълни с лъжи и глупости,мен ли ще ме учиш на това?
цитирай
29. anin - Казаха ми, че
17.08.2013 06:03
Славянин, означавало "слава на ян и ин", ти какво мислиш?
цитирай
30. shtaparov - Славянин, означавало "слава ...
17.08.2013 12:13
anin написа:
Славянин, означавало "слава на ян и ин", ти какво мислиш?

Това можеше да ни накара да се замислим,ако думата "Славяни",от която иде споменатото от Вас "Славянин" беше истинска,но тя не е. Древните хора не са я познавали- те са наричали себе си Склави,Скловени и Склавини,сиреч Сакалави (Сакалиби,Сакалови- Жители на страната "Сакала" в Памир,където са живели Седемте племена преди да се върнат на Балканите).
цитирай
31. anin - Признавам, не ги знаех тия наименования
17.08.2013 13:07
А знаеш ли кога и как е навлезла в употреба думата Славянин?
Ще ми е интересно да науча.
цитирай
32. shtaparov - А знаеш ли кога и как е навлезла в у...
17.08.2013 14:03
anin написа:
А знаеш ли кога и как е навлезла в употреба думата Славянин?
Ще ми е интересно да науча.

Първична всъщност е думата "Славяни",изобретена в XVII век и наложена два века по-късно на мястото на истинския етноним Склавини (Склави,Скловени). Понеже новите историци не са знаели истинското й значение,а изкушението да мислят,че "Склавини" е сгрешен вариант на думата "Славини" ("Славяни") е било твърде голямо и затова не са могли да му устоят. Още повече,че западните учени под влияние на зараждащите се патологични форми на криворазбран национализъм са щели да им се присмиват за това,че не знаят истинското значение на онова народностно име,което смятат за свое. Но новоизобретения "етноним" накрая направи смешни и самите западняци,които се подведоха по него и започнаха да го свързват с английското и латинското "Слейв" ("Славе"),означаващо "роб,слуга".
цитирай
33. anin - Мерси за отговора
18.08.2013 15:06
Славяни звучи най-добре, а че онези как го тълкуват, няма значение...
Чрез българският език думите са с най-точното си тълкуване като смисъл.
цитирай
34. shtaparov - Славяни звучи най-добре, а че онези ...
19.08.2013 21:23
anin написа:
Славяни звучи най-добре, а че онези как го тълкуват, няма значение...
Чрез българският език думите са с най-точното си тълкуване като смисъл.

То наистина звучи добре,но не е истинско. А онези политици и учени,които прекалено се прехласват пред фалшивото му звучене,изгубват очи за истинското и тълкуват само фалшивото,което виждаме до къде довежда. Накрая тези псевдофили забравят да тълкуват истинското название и почват дори да го отричат,понеже някои подлоги на властниците са специализирани в това да цензурират народа и да заместват неговите названия с такива,каквито на тях им харесват. А това освен че е грях,е и обида за науката и за народа (особено за нашия),но онези пълзящи партийно-мафиотски слуги обикновено не притежават никакви морални задръжки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815541
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи