Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2012 03:08 - РАЗКРИТ Е ПРОИЗХОДЪТ НА МАКЕДОНЦИТЕ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 36866 Коментари: 47 Гласове:
97

Последна промяна: 11.04.2015 23:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     РАЗГАДАН Е ПРОИЗХОДЪТ НА АНТИЧНИТЕ И НА ДНЕШНИТЕ МАКЕДОНЦИ

    Системата на "Ангеловия анализ" е такъв проницателен,сполучлив и надежден научен подход,който подобно на генетиката е в състояние да разкрие истинската същност и роднинските връзки на всички племена и народи,без значение дали те са "богоизбрани" или не. Тя например установява,че във всички времена на света е имало и ще има само един народ,който може да има някакви претенции,че е бил богоизбран: народът на
 Богарите (Бог- Арите,Бог- Ората= Божиите хора,Децата Божии,Синовете на Слънчевия бог).

  Това разбира се не значи,че ние Българите сме се затворили в себе си и сме презрели другите народи,както са постъпили много задгранични самозванци,опитващи се да заемат нашето място чрез цели системи от измами и фалшификации,а че тъкмо ние сме онзи народ,който е дал боговете и жреците на всички древни езически народи,включително на египетския и на еврейския. Дълбочината на познанията,пред които ни изправя "Анализът" е необятна: в бъдеще научните екипи,използващи неговата система,ще могат да разгадаят всички неразчетени до момента древни писмености и да намерят взаимовръзките между различните наглед думи,предназначени да обозначават едно и също явление или понятие. Така онези след тях ще могат да изобретят достатъчно ефикасни компютърни програми,които да позволят на хората от всички народности да общуват свободно помежду си само като пишат на компютърната клавиатура на своя език,без да се налага да учат чужди езици. Но повече подробности за това- в някой друг постинг.

  Сега ще се спрем най-вече върху произхода на античните и днешните македонци,понеже този въпрос е от огромна важност за бъдещето на България и на Европа. За македонци не се споменава почти нищо в "Илиадата"- явно по време на Троянската война те не са живели в онези земи,които са заемали през античността. През Бронзовата (Предгръцката) епоха обаче ги е имало: споменато е племе Мигдони в хетско-асирийски документи,заемало земи на север от Месопотамия явно в резултат от походите на Тракийския цар и бог Дионис. Но след VII-VI в.пр. Хр. за тях или по-точно за онези от тях,които си останали на Балканите започва да се споменава отначало бегло,а после: и по-често,особено след победите на македонските (Тракийските) царе Филип II и Александър III,чиито постижения и подвизи светът ще прославя дори след хиляди години. Подир въвеждането на християнството обаче славата на македоните постепенно залязва,а в Късното средновековие изчезва почти всеки спомен за тях,особено в тяхната родина България,където името "Македония" е излязло от употреба при премахване на племенното деление от Българските князе (императори) след 820 год.

  Това име обаче е изкуствено съживено,популяризирано и въдворено отново от великите сили през XIX век и по-специално: в периода между 1830-1878 г.,като това е извършено с гръцки привкус и в ущърб на основното население на областта. Целта на нароилите се през и след Ренесанса кривомислещи западноевропейски гъркомани е била да услужат на своята нова любовница Гърция,като проправят пътя й към завладяването на македонските земи,които тя никога преди това не е владяла,нито е имала правото да владее. Но тогавашните хора не са имали днешните познания по въпроса,затова са допуснали фаталната грешка една дебютираща страна,появила се за пръв път на света в 1828 г.,да превземе тези благодатни земи и да онеправдае в тях истинските й стопани и собственици,които са я владели хиляди години преди първите гърци да пристигнат в Европа от втората им прародина в югозападна Азия. А днешните сърбокомунистически "македонци" пък са една такава комична и безподобна пародия,каквато светът не е виждал,няма и да види- освен ако не броим хърбавия Терзит и ляворезбования Ленин.

  Но нека погледнем резултатите от проучванията на "Анализа" и да преценим сами чии роднини са античните македонци и чии- днешните. За целта ще се опитаме да се съобразим с всички възможни сведения,които имаме в наличност до момента,и да не оставим без внимание нито един важен факт,който може да хвърли светлина върху въпроса,
включително сведенията на древните автори,които твърдят че древните македони произлизат от Пелазгите (Беладжите,Бълъджите) т.е. Пелгарите (Белгарите) и са кръвни роднини на Фригите (Бригите,Блъгите,т.е. Блъгарите). Проучванията на "Анализа" могат да разкрият не само истинския произход на македоните,но и техните най- близки роднини и съседи в древния и в съвременния свят,както и цялото им родословно дърво (виж 
http://www.
kaminata.net/viewtopic.php?f=49&t=21676
):

1. Мигдони (Тракийско племе,населявало части от Халкидика и от Солунско)= Мигедони (Магедони,Македони). Това са истинските непогърчени Македони,
които са ползвали несъмнено езика на древните Траки (Фраки,Фриги) т.е. Бриги (Блъги,Блъгари). Формата с "И" (Мигадони вместо Македони) е явно древен диалектен вариант на формата с "А" (Магедони)- така,както формата Биги е древен диалектен вариант на думата Бага (Бога),като тук е засвидетелстван преходът И-А. Такъв преход забелязваме в много древни и днешни примери: Одим (Ходим)- Одам, Испор (Еспор)- Аспар, Ганимед- Катамит (древноримско име на Ганимед), Искам- Аскам (Сакам, с рокада АС-СА), и т.н. "Мигдони" се тълкува още като Богдани (Бог- дати= От Бога дадени), Бог-дети (Бог-деца= Деца на Бога, Бог-ора= Хора на Бога, Бог-ари= Богари).

2. Македони (частично погърчени наследници на Мигдоните)= Макя-дани (От Богинята-Майка дадени), Маседони (прех. Кентум- Сатем форма)= Масе-дони (Маса дьоти,Маса готи,Маса-гети,Маса- дьети,Тисагети- Скитско племе и т.н.), Маса-хони (Големите Хуни), Аседони (с проп.на I-та съгл.),т.е. Иседони (Скитско племе,споменато от Херодот- виж стр. 22 в
http://www.scribd.com/%D0%A8%D0%9E%D1%87%D0%B8/d/85755
530/4-IV-%D0%A1%D0%9A%D0%98%D0%A2%D0%98-%D0%98-%D0%A1%D0%90%D0%A0%D0%9C%D0%90%D0%A2%D0%98
) и Осетини (жители на днешна Осетия).  Ето как скритата в това племенно название информация сочи,че древните Македони са роднини на Скито-Сарматските племена Иседони (Осетини,в чийто език често се сочат множество паралели с езика на Аспаруховите Българи), а освен това са преки роднини на Хуните (макар днешните Хунзи т.е. Хунци да са частично тюркизирани), Гетите (Готите,Хетите) и в частност- на Масагетите,чийто клон са Тисагетите при Кавказ.

  Това се потвърждава от византийския историк Йоан Малала,който твърди,че хората на Ахил са Хуни-Българи-Мирмидони (виж т. 5. по-долу). Забелязаният преход Т-Н в етнонима е извършен по същия начин,както в споменатия по-горе пример Ганимед- Катамит. Тук древно- Българската дума Маса (Много) произхожда след преход В-М от думата Виса (Висина,Висока), която е една от първичните форми на думите Века (Велка,Велика) и Бега (Бига= Бага,Бога), от чието име произлизат и названията за голям,велик,висок,дълъг и т.н. А втората част от племенното им име (Дони) означава не само Дьоти (Дьети,Дьеца), но и Чьоди (Чьеда,Чеда),при което този етноним се тълкува още като Маке-дети (Бага-дьети,Бога-деца или Божи деца), т.е. Божи хора (Боги ора, Боги Ари= Бог Ари или направо казано: Богари),което е един от фонетичните варианти на названията Можари (Можещи) и Мизари (Мишари= Мизари,Мизи-Ари,Мизи ора,Мизи хора,Божи хора,Узи хора,Аси хора и т.н.). Названието Маке-дони може да се тълкува също като Медо-Пьони (Медо- Пеони,Мизо- Пеони= Медо- Витини,т.е. потомци на Меди [Мизи] и Пеони [Витини,Хиони,Хони]), Медо-Гети (Мизо- Гети), т.е. роднини на Меди (Мизи), Гети и т.н.

  Пълногласната форма на това племенно название,състояща се от необичайните четири срички сочи,че то не може да не е било двусъставно (съставено от сливането на две други думи: в случая "Маке" и "Дони" т.е. "Маса" и "Дьети"), понеже обичайната дължина на най-старите древни етноними,както показват наблюденията,е достигала винаги само до две срички в опростената им форма или до три- в усложнената (развитата) форма. Изводът е,че поначало малкото племе на Македоните се е появило като такова много по-късно,при разпада на някакви по-големи древни племена (народи), в случая- като отломка от огромния племенен масив на Гетите (Дьетите),които пък са един от най-съществените клонове на Траките (Бригите,Блъгите).

3. Едони (Трако-македонско племе). Спрягани са за евентуален родоначалник на Македоните,чието име според някои учени означавало Мак- Едони (Мощ- Едони= Големите Едони,Мощните Едони). Но "Анализът" сочи,че Едони= Атони (древни жители на Атон), Естони (днешни потомци на Едоните), Ектони (най-древно население на Беотия според Павзаний), Емани (Емати: Ематия е старото име на Македония според древните автори), Хедони (Гетони)= Гетини (Чедини,Дечини= Дечиня), Итини (Витини), Енети (Венети,Ванади,Вананди,т.е.- Ванандови Българи), и т.н. От тук става ясно,че Ванандовите Българи (Ванандите) не носят името на легендарния им военачалник Вананд (Вунд),а точно обратното- Вананд е носел името на племето,част от което е повел на юг от Кавказ.

4. Емати (древни жители на Ематия т.е. на пра-Македония,пра- Македони)= Енети (Венети), Ванади (Вананди,с носовка- т.е. Ванандови Българи), Банати (родоначалници и преки родственици на Банатските Българи), Итини (Витини- преди преселенията им към Мала Азия и Индия). Това сведение явно се базира на истински факти,понеже Индия= Синтия (Земя на Синтите), Имтия (Иматия,Ематия), Ентия (Енетия,Венетия) и т.н. Индия е получила своето име от Тракийските воини на Дионис,наричани още Бхарати (Бохарати,Богарати= Богаричи). От тях Индия е взела второто си официално име- Бхарата (Бохарата,Богарата). Разглеждания етноним може да се тълкува още и като Емарти (усложн.ф-ма: с доб. Р/Л)= Емарци (Егарци,Богарци- с възст.на първата съгл.),и т.н.

5. Мирмидони (древно пред- Македонско Скито- Тракийско племе,
обитавало земите на северна Тесалия до времето на гръцките нашествия)= Мирми-дони (Мирми-хони= Малки хуни), Мирми-дьоти (Милми дьоти= Милки дьоти,Малки дьети, Малки Гети), което е в противовес на Масагети (Големи Гети) и отлично колаборира с по-късно нашумелите имена на Визи-готи (Маса-гети,Ного [Много] Гети) т.е. Узиготи (Утиготи,Ути-дети= Ути-хора,Ути-гури) и Остро-готи (Остру-шани в Средна Азия;Кощро-готи= Кутро-готи или Кутри-гети,т.е. Кутригури [Кутрихора] в източна Европа,като Кутригурите са още Котрагари,т.е. Котраг-Ари или Котраги-ора,Кутрета хора (Малки хора,Малко племе). Някои учени тълкуваха племенното им име като Мирм- Едони (Малки [Мравешки] Едони= Малки Витини,Малки Гетони и пр.), което е относително вярно въпреки малкото несъответствие,
получено заради различните принципи на тълкувание,тъй като анализът на сродния му етноним Македони (Маседони,Масадети,Масагети) го доказва.

  Важно е обаче да не забравяме,че преди близо 1000 години видни гръкоезични византийски писатели като Йоан Цецас,Йоан Малала и др. са казали,че Пеоните са Българи,а Ахил е водел във войната срещу Троя "3500 души Хуно- Българи- Мирмидони" или "3500 конни бойци,наричани по-рано Мирмидони,а сега- Българи. Както виждаме,верността на това сведение се потвърждава не само от "Анализа",но и от сведенията на други древни гръцки писатели,
съобщаващи че Мирмидоните (респективно- и Македоните) били по произход Скити (Щити,Джити= Гити,Гети),които били прогонени от дорийците (пра-гърците: бел.моя) и се преселили по северните брегове на Черно море.

6. Синти (Трако-македонско племе)= Скинти (Скити- без носовката), Сити (без носовката),Сапи (Сапеи,Саи),Кити (прех. Кентум-Сатем форма)= Кути (Кутии), Гути (Гити,Гети= Генти,с носовката,Готи), Ситни (Дребни), Ситони (Трако-макед. племе- жители на Ситония), и т.н. По-надолу ще разгледаме етимологията и на другите Трако-македонски племена,наричани така за да разберем,че се касае за Тракийски племена,обитавали земите на днешната област Македония.

7. Бистони= Местяни (Обитаващи бреговете на р. Места), но и Бищони (Битони,Гитони,т.е. Гетони или Гети), Кикони,Титани,Богдани (Мигдони), Астони (Асти), Васкони (Гаскони)- стари имена на Баските,и пр.

8. Бизалти= Бизарци (от преходите Р-Л и Ц-Т), Бигарци (Богарци), Мизарци (Мизари= Мизи Ари,Мизи ора,Мизи хора).

9. Дерони= Делони (Долони,Долонки= Деронки и Деронци), Белони (Белини,Елини= прадеди на част от елините), Белгини (Бългини,Бългичи= потомци на Белгите т.е. на Бългите), Дарени (Обдарени,Надарени), Тирени (прадеди на Тирените т.е. на Етруските), Марони (родственици на Мароните), Карини (родственици на Карите от Мала Азия), Горани (прадеди на Българите- Горани от днешна източна Албания), Дердони (Дардани= клон на Дарданите), Перуни (почитатели на Перун), и т.н.

10. Орески= Орешки; Орести (жители на областта Орестия= Ореския), Орещи (Корещи- жители на областта Кореща. Това древно- Българско название на областите около Костурското езеро е истинското предгръцко име на "гръцката" Орестия), Карищи (Карини= Горани,Дерони,Тирени и т.н.).

11. Ихни= Идни (Инди- роднини на завоевателите на Индия от II хилядолетие пр.Хр.), Игни (Огни,Огнени: Поклонници на Огнения бог), Ити (Гити= Гети,Хити,Скити и пр.).

12. Лети= Люди (Люде), Роди (Род,Рода,Роди).

13. Лееи= Ледеи (с възст.на изгубена съгл. м/у 2 гласни), Людии (Людини,Людяни,Людичи,Родичи,Родяни,Родени и т.н.).

14. Мозес= Моезес (Мизес,Мьозес)= Мизич,Мизин и пр.,т.е.- потомци на Мизите.

15. Тинтеи= Тинтени;Гинтеи (Гентии,Гантии,Гетии- без носовката,Гетини,
Гетони и пр.), Титени (без носовката)= Титани, Кикони (Кичони- Хора с чембаси), и т.н.

16. Зеели= Земели (Семели),т.е.- потомци на Семела (Земела,Кибела= Земля: богинята на земята и плодородието),Кибели (Кубери,Кавари,Кабири,Кавали- основатели на гр. Кавала?), Зеари (с прех. Р-Л)= Зегари (Бегари,Богари) и т.н.

17. Пелагони= Бълъгяни (Бълъгичи,Бълъгаши), Пелазгони (Пелазгини: потомци на Белазгите т.е. на Бълъджите), и т.н.

18. Пеласги (племе,населявало земите на древна Македония преди идването на гърците,според Помпей Трог и Херодот)= Беласци (Бълъгци,Бълъгици,Бълъгичи), Беладжи (Белуджи- те собствено са потомци на Траки,преселили се към Индия и Пакистан преди не по-малко от 3100-3200 год.), Бълъджи (Бълъги,Блъги,Блъгари). Верността на това тълкувание се потвърждава от другите имена на Пеласгите- Пелгари и Пелагри,които означават директно Белгари и Белагри (Белагари,Бълъгари).

19. Пиери= Пьери (Пури,Пуру,т.е. Вару и Авару- име на второто ведическо племе в Индия след Бхаратите), Пигери (Пугури,Бугари).

20. Ботиеи= Ботьеи (Ботьени,Ботяни,Богяни,Болгяни), Гетьеи (Гьетяни,Гьетони),т.е. Гети (Гетони).

21. Еорди= Еорци (Егурци,с възст.съгл.м/у 2 гласни), Бегурци (Богарци- с възст. I-ва съгл.), Еморди (Емарти)= Емати (базисна форма,изведена след премахване на добавеното Р/Л), и т.н.

22. Одоманти= Одомати (без носовката), Одогети (Осогети,Асагети,Масагети), и т.н.

23. Саи= Сати (Сити,Гати,Гети),Сапи (Сапеи), Сави (родени от бога Сава), Саки (Скити) и т.н.

24. Брианти= Бриганти (Бригати,без носовката), Бригичи (Бриги,Фриги), Бръгичи (Блъгичи,Блъгаши- с прех. Р-Л), Британти (прадеди на Бритите т.е. на Британците) и т.н.

25. Кикони= Титани (Гигати,Гиганти- с носовка), Кичони (Кичати,Кичасти,Кичета- Хора с чембаси), Чичони (Чечени- древни обитатели на областта Чеч в Родопите и прадеди на днешните чеченци), Сикони (Сакини= Скитски чеда).

26. Стримони (едно от древните имена на Витините)= Струшани (Острушани,Остроготи,Кощрогети= Кутрогети и Кутрихора [Кутригури]), които ще да са потомци на Мирмидоните,както видяхме по-горе; Струмяни (Срумци- име на "Славянско" т.е. Скловенско племе от VII-VIII в.), Джремани (Джермани= Германи,т.е.- прадеди на Германите и поклонници на Бога на гърма). Скловенските Струмци несъмнено са потомци на онази част от Венетите (Витините),които Александър Велики прогонва към "Мъртвото море" (Балтийско море) според хрониките на Димитър Хоматиан,понеже не желаели да приемат нито неговото върховенство,нито елинистичната култура,която той се опитвал да им наложи. Там с течение на времето те се разделят на "келтски" и "скловенски" Венети,а тяхно наследие днес са имената на много градове и страни в Европа като гр. Венеция (Венетия) в Италия, областта Вандея (Вендия,Венедия) във Франция, областта Банат (Венет,Ванад) между Румъния и Унгария,носеща по време на римската окупация името Панония (Ванония) т.е. Венения (Венетия,Ванадия), гр. Виндобона (Виндо- бона= Венто- дева,Венето- дига,Венето-зида т.е. Град на Венетите), държавите  Унгария (Онгурия,Оногурия) и Англия (Онглия,Онгрия т.е. Оногурия), и т.н.

27. Меди (съседи на Македоните от североизток)= Мези (преселени Мизи), Геди (Гети), Миди (прадеди на Мидийците в Персия), Мидяни (Медяни,Митани: прадеди на Митаните в Междуречието), Вити (Витини,Гетони), и т.н.

28. Тесали (Тесалийци,древни обитатели на областта Тесалия)= Тесари (с прех.Р-Л), Бесари (Бегари,Богари).

29. Дардани (съседи на Македоните от север)= Дервени (Дервинци= Тервинги: едно от Готските племена,нападали Римската империя), Кардани (Кардами,Кардамити- племе на хипотетичен древен цар,носил името Кардам,което име е засвидетелствано сред много Български потомци в стария свят), Ардани (Арбани,Албани: прадеди на част от Албанците), Дарди (потомци на Дардани,преселили се към Индия и Памир), Сардини (прадеди на сардинците), Сарди (Серди,Сердони- прадеди на сердите и на основателите на гр. Сарди), Дардан-ари (Дардан- ора,Дардан- хора,т.е. Дарданари- оттам и името Дарданели), Дервани (Дервони= Дерони,които са били,както видяхме по-горе,в тясна роднинска връзка с племето Делонци или Долонци,наречено в Илиадата Делонки и Долонки,обитавали точно земите около Дарданелите), Бардани (Балкани,Балгани,Белгяни), и т.н.

30. Епироти (древни жители на Епир,съседи на Македоните от запад)= Епиричи (Егаричи,Бегаричи,Богаричи), Огароти (Богароти,
Богарати), Имеричи (Кимеричи,Кимери"ци= потомци на Кимери), Угарити (Бугарити), Иберичи (Иберийци) и т.н. И наистина: името Епир се разтълкува като Имер (Кимер- страна на преселили се Кимери), Умар (страната на хипотетичен древен цар,носил името Умар или Умор), Ибер (страна на пра- Иберите), Ибел (Итал: страна на пра- Италийците), Апул (Апулия= страна на пра-Апулийците), Авар (древна страна на Аварите и Баварите), Савир (Север,Сувар- древна земя на Савирите,Северите и Суварите), Огар (Богар: страна на Богарите),Унар (Хунар- страна на Хуните,Хунците или Хунзите), Угор (страна на Угрите) и т.н. Сега северен Епир е познат и под името Чамерия,което не е нищо друго освен фонетичен вариант на името Кимерия,а името Чамерия е носено и от марионетна албанска автономна област в Епир,създадена от нацистите през Втората световна война.

31. Пеони (други северни съседи на Македоните)= Хиони (Хони,
Хуни,Пуни), Пияни (прадеди на жителите на областта Пиянец,които вероятно са открили технологията за производството на вино и са създали първата версия на Тракийския бог,наречен от гърците Дионис), Геони (Гетони= Витини,Венети,Ванади и пр.),
което обяснява защо византийски писатели като Йоан Цецас са твърдели,че Пеоните са Българи и защо тяхното твърдение е вярно.

  Тук трябва да разгледаме и поне няколко от типичните за древна Македония имена на царе и градове,за да получим потвърждение на очертаващата се тенденция:

1. Каран (митичен основател на древна Македония от IX в. пр.Хр.)= Каран (едно от имената на княз Крум и съвременно Българско име от Македония: виж името на писателя Ефрем Каранов), Горан (наше обичайно име), Киран (Кирян,Киряк- други наши имена), Перун (Гъръм- едно от имената на бога на гърма), Аран (Уран- според митологията име на древен бог,царувал на Олимп преди Зевс), Харун (зап.-европ.име,произлязло от "Каран"), Хирон (Харон,Арон): гръко-еврейски производни на Тракийското име, Караян (наше име сред ешкеназите= Калоян), и т.н.
2. Пердика (име на древен Македонски цар)= Партака (Спартака,Спартакъ), Аспартака (Аспархука,Аспархукъ,Аспарук), Пердаха (Пердахъ: епитет на Бога на войната при древните Българи), и т.н.
3. Филип= Вилип (Вилиш= Велеш,Велес), Вилик (Велик: виж фам. Великови), Вилин (Велин), Валад (Влад), Билис (Балис,Барис,Борис), Калип (Калин,Велин,Перин- наши имена).

4. Александер= Аледжинмер (Валаджинмир- с възст. на I-та съгл.,Валадимир- в архаична диалектна форма).
5. Касандер= Касинмер (Казимер,Казимир- без носовката).
6. Клит= Слат (Слав): с прех. "Кентум"- "Сатем" форма,Влад,Благ,Драг (виж и гръцките думи "кратере" и "кратос",означаващи "владаре" и "владос").

7. Кратер= Кракар (Кракра,с рокара АР-РА), Владер (Владар,с прех. Р-Л), Гръгор (Григор,Глигор,Гъргур,Керкор и пр.).
8. Аристотел= Аристомер (с прех. Л-Р), Аластимир (Валастимир,Властимир), Валастомил (Властомил,Властодал).
9. Персей= Персик (Пердик,Партак,Спартак), Бергей (Белгей- име на Тракийски цар,вероятно идентичен или едноименен с "митичния" цар Болг), Белген (Белгун,Перкун,Перхун= Перун), Берзий (Бързий,Бързьо,Бързе: виж фам. Бързеви), Первей (Първай,Първан), Персин (Персиян).

10. Птолемей= Джолемей (Големей,Големий,Големин,Големан,
Калиман,Коломан и пр.: чрез прех. Ч-Щ-ПТ-К-Г и пр.,виж примерите с преходи като Ке-Че-Ше-Ще-За-Са и др.). Това име е твърде плодотворно,а неговите аналози и производни не се изчерпват само с това. Ако продължим напред, списъкът може да бъде продължен още дълго: Големан= Калиман,
Коломан,Калойан,Караян,Караман,Тороман,Варадин,Валадин,
Селимин,Соломон,Сюлейман,Саладин,Аладин и т.н.,чието широко разпространение сред най- различни народи води до неочаквани изводи,заради които си струва да бъде написан отделен постинг!
11. Клеопатра= Слевопатра (прех. "Кентум"-"Сатем" форма и възст. на съгл. м/у 2 гласни), Славомитра (Славомихра,Славомира и пр.), Сладосавла (с прех. Р-Л,Т-В,М-С и пр.)= Владисавла (Владислава) и пр. Неузнаваемата форма,в която виждаме това име тук,се дължи на отдавнашната епоха през която то е било ползвано,на местните диалектни особености и на динамиката на езика,който в течение на хилядолетията е успял да претърпи толкова много промени,че да не можем да разберем дори един Българин от Х-ти век,ако изведнъж застане пред нас и ни заговори.
12. Аргей= Арген (Орган,Органа,сиреч-Ордана,Йорданъ), Баргей (Бергей,Болгей), Орфей. В днешна Германия Българското име Орган (Органа,Органъ) е познато под варианта Юрген,който още веднъж потвърждава верността на тълкуванието Органа- Ордана (Йорданъ,Горданъ). Други негови диалектни разновидности са: Хунското име Улдин (Улгий,Аргий),нашето старо име Парго (Арго- с проп.на I-та съгласна: виж фам. Паргови), Борко и т.н.

13. Аминта= Даминта (Домента,Домета: без носовката),Симинта (Симита без носовката: виж фам. Симитови),Амянца (Дамянца,
Дамяница- ще рече Диманица), Амита (без носовката)= Омата (Томата- от Тома,Тиме,Тане и т.н.).
14. Едеса (град в древна Македония)= Одиса (Водиса,Водица). Сегашното Българско име на града Воден и многобройните извори в него потвърждават верността на това тълкувание.
15. Пела (столица на древна Македония)= Бела (Белица)- имена на Българското село,намирало се на мястото на древния град до гръцкото нашествие. Гръцкото тълкувание на името,според което то значело "Камъни",иде от нашата дума Кала (Скала),но не влиза в "Градското семантично гнездо".

16. Стагира (родния град на Аристотел в Халкидика= Щагира (Кагира,Кигара= Кидара и Кимера: град на Кимерите), Кабира (Град на божествените Кабири), Зидара (Зидини,Зидове), Чукара (Град върху чукари) и т.н.
17. Палестина (праисторически град на мястото на античния Амфиполис)= Пелазгина (Град [племенна столица] на Пелазгите), Белостена (Белостенъ,Белушанъ), Белидамъ (Бели дом) и т.н. Така установяваме,че името на днешна Палестина е отнесено в Близкия изток от Пелазги,настанили се там като колонизатори през късната бронзова епоха.
18. Пидна= Зидна (Зидина,Зидано), Дигна (Дигнати сгради), Видна (Водна- Град край вода), Падна (Падина) и пр. Във връзка с това название са имената на такива градове като Видин (Воден,Бъдин,но и Зидин= Зидан), Виена (Видена,Воденя), Буда (Вида,Вода,Вада), и др.
19. Берея= Бероя (Белоя,Белая,Белея), Белийа (Белица), Тероя (Троя) и т.н. Тук дори можем безпроблемно да навлезем в "Градското семантично гнездо",но по-добре да оставим тази задача за някой следващ постинг.

    Тези проучвания може да бъдат допълнени с още много примери разбира се,но на първо време и това е достатъчно за да разберем,че някогашните пред- Македони са били Венети (Ванади,Вананди),наречени в по-късни времена Българи на Вананд (Ванандови Българи), Ванд-ари (Вандали), Вундари (Българи на Вунд,при което Вунд= Венд и Венед,т.е. Венет или Венец,Венценосните). Немалка част от тях се преселват от Балканите към Памир (Тохаристан и Бактрия), Финикия (Винития,Венетия), Индия (Виндия,Вендия,Венедия) и Мала Азия,където с векове населяват земите от Анкара до Византион и Олимп (Фригийския Олимп,за който се говори в Илиадата,се намира на югозапад от Цариград и на изток от Троя). И наистина- значителна част от малоазийските земи до късни времена носят името Витиния (Винития,Венетия),а нейните градове носят Български имена: Пруса (Бреза,Брега), Анкара (Ангора) т.е. Фангора (Фанагора,Хоногура,Венетара: главен град на Венетите,т.е. на Хуните,на Ванандовите Българи), Никея (Никтия= Виктия,Виктрия),а Виктрия= Виктория и Бактрия (Бакатурия- Страна на Багатурите,Венетария- Страна на Венетите). След това значителна част от тях явно напускат Мала Азия и отиват да живеят при Кавказ под името Хони (Хуни),а друга част остават по родните си места,където са подложени на усилено погърчване след нашествията на Александър Велики и особено в периода между I-XIV век.

  Съгласно тези анализи Венетите при Кавказ и в Бактрия след своето намножаване също се разделят на няколко клона: Оногури (Енетари,Венетари,Вене-гури,Хуно-хора),които са Царското племе на Българите, Вандали (Вундари,Вендари,Венетари), Унгари (Онгури)- наричани още Маджари (Мишари,Мизари т.е. Мизи-ора,Мизийски хора), Англи (Онгли,Онгри= Онгури и Оногури), Угри (Унгри) т.е. Бугри (Бугари), Обри (Аври,Авари,Бавари),които са родствени на Пиерите (Пьери= Пьеру,Пуру,Вару: част от ведическите племена в Индия,завладели я заедно с Дионис и Бхаратите т.е. Богаратите) и на Савирите (Суварите,Северите), Хуни (Вени,Пуни,Фини,Дани,Данаи,Йони,Йонийци и т.н.). Масагетите пък са един от клоновете на добре познатите ни Гети (Готи,Хети и пр.),които са били едно от най-големите Тракийски (Бригийски) племена. Оновното им племенно име Гети (Хети,Готи) е чисто Българско и означава Дьети (Дьеца) и Чеди (Чеда,Чьода),т.е. Божии чада,които се родеят с други наши племена като Мези (Мизи,Миди,Меди), Деки (прех.назв.= Даки,Дяти,Дяца,Деца), Дани (Йони,Хуни,Тини и пр.), Геси (прех.назв.= Беси), Чити (пр.назв.= Щити,Скити), и пр.

  В обобщение на получените по-горе резултати заключаваме,
че древните Македони и техните близкородствени племена са били и Венети (Ванади,Вананди), и Гети (Гити,Хети,Гетони), т.е. Масагети (Визиготи) и Кутригети (Костроготи,Остроготи= Острушани от Ср.Азия), Божи дети (Божи ора,Боги-ари,Богари), но са били едновременно с това и Богари (Богарци), Белгини, Белгяни, Бълъджи, Блъгичи (Блъгаши), Богарати, Люде (Людяни), Мизи, Пеони,Кимери, Хунари, Оногури (Хуно-хора,Хуни хора,Венетари) и т.н. Тоест- земите на древна Македония са били едно от древните убежища на Царските Скити (Царското племе на Българите, Оногурите),което обаче е било напуснато от тях не по-късно от 1100-900 г.пр.Хр. (времето на пра- гръцките нашествия на Балканите),но в него е останало достатъчно древно- Българско население,което да посрещне войските на освободителите на Балканите от римско владичество,прииждащи в безчислени множества между V и VII век и поводени от князе като Драгон (Драган),наричан още Дронг (Дранг,Драг= Дранго,Драго), Волег (Олег= Велик), Барис (Борис), Кубер (Кавар= Чапар,Щапар,Шапар,Сапар и пр.), Аспарух (Исперих) и пр.

  Проблемът с произхода на древните Македонци е разглеждан и проучван многократно от специалистите,които винаги са знаели,че те не са били гърци,а предгръцко Тракийско племе. Особено важен труд върху тяхната история е написаното още преди 100 години проучване на Българския историк проф. Ганчо Ценов "Произход на старите македони", в което мотивирано е доказан древно- Българския им произход,и то само с помощта на извадки от трудовете на древни гръцки,римски и византийски автори и очевидци. Забележителни проучвания по случая са направени напоследък и от Павел Серафимов (виж sparotok.blog.bg),където са издирени и посочени много важни извори,написани от древните наблюдатели и по същество потвърждаващи горните заключения:

"Страбон... пише,че Македония е обитавана предимно от траки и ботиеи [пеласгийско племе]. Н.Грегорас потвърждава казаното от Ливий,Страбон и Плутарх споменавайки,че в древността Македония била заселена с мизи. А според Св. Йероним, Л.Дякон, Д.Хоматиан и др. мизи и българи е един и същ народ. След битката при Пидна Македония попада под римска власт и част от населението,желаещо да запази свободата си се изтегля на север от Дунав,далеч от легионите на Вечния град. Мигриралите тракийски поселници на Македония не забравят родните си места. В късната Античност дедите ни започват да изтласкват римляните от земите си и да освобождават поробените си събратя. Това,че българи освобождават българи се е знаело много добре защото се казва,че дедите ни обединили Родината си по закона на родовото право- Qua Vulgares qui jure gentili sibi patriam subjugates... А за това,че и Македония е спадала към освободените земи научаваме от твърдението - Vulgaria patriam quae in Illyrico constituta est- Българското Отечество намиращо се в Илирия. Трябва да се отбележи,че Македония е част от Илирия. През VI- ти век,цели сто и тридесет години преди Аспарух да извоюва пълна независимост,областите Тракия,Мизия и Македония са били обитавани само от българи- Inter Thraciam vel Macedoniam et Mysiam Inferiorem modo Bulgari habitant."


  За науката не остана незабелязано и честото намиране на огромен брой пра- Български рунически знаци и надписи из цяла Македония,част от които са от праисторическите времена ("Културата Винча",6000- 5000 г. пр.Хр., т.е.- от ранния период на Венетите преди началото на техните многобройни преселения във всички посоки на света), а други- от периода след завръщането на част от Българите по родните им земи на Балканите (V-VII в.). Днес сърбокомунистическата фалшификаторска школа от Скопие ги представя единствено и само за "македонски" без да забележи или да отчете,че хиляди точно такива праисторически руни се срещат из цялата територия на неолитната "Култура Винча" или иначе казано- на Варненската култура,сиреч- в земите и на останалите Тракийски (Бригийски,Блъгийски) племена,а техните по-късни (ранносредновековни) графични варианти- из огромните територии,заемани от каганатите на Стара Велика България от Адриатика и Бяло море до Волга,Урал,Памир и Алтай.

  Мошениците от Скопие крият от народа си и не му казват,че най- често се откриват съвсем същите писмени знаци не в границите на погърчващата се империя на Александър,както би трябвало да е ако те бяха прави,а в някогашните Български области като Украйна,Берсилия,Волжка България,Кушан,Белуджистан,Тарим и пр.,а също и в нашите древни градове,успели да избегнат гибелното влияние на гърцизма като Плиска,Преслав,Хумар,Биляр,Аркаим и пр. По този начин,с тези изследвания "Ангеловият анализ" доказва категорично,че Македоните не са били нито изключително,нито някакво особено извънземно или феноменално племе,а само едно от стотиците Скито-Тракийски племена,което не е било нито по- старо,нито по-добро от останалите такива племена. Преки негови потомци днес,колкото и да е тежко да им го кажем,не са жителите на Вардарска България нито гръцките нашественици в Българското Беломорие,а единствено и само Българите,живеещи или живели в Солунския край,т.е. в земите,намиращи се в радиус от 50 до 60 км около Солун. Те предпочитат да изоставят окончателно локално-племенното си име Мигдони (Македони,Маса-Хони) след освобождаването на района от римска окупация и най- вече: след провеждането на онази последователна и целенасочена консолидираща политика от князете Крум,Омуртаг,Маламир,Пресиян и Борис в периода 811- 886 г., която е целяла премахване на междуплеменните противоречия и различия и повсеместно налагане на общонародностното име Българи (Болгари,Богари,Бугари,Бургари и пр.) на мястото на локалните племенни имена,каквито имало със стотици в гъсто населеното древно-Българско общество.

  За разлика от тези хора,Българите в днешна Вардарска Македония (които все още са поне 60 % от населението на БЮРМ) съвсем не са потомци на Македоните,а на други Трако- Илирийски племена като Дардани,Меди,Гети (Готи,Шопи),Пеони,Пелагони,Албани,Орески и пр. Те са Македони толкова,колкото са Македони Одрисите (Одриси= Угричи,Бугричи), Персите (Перси= Берси,Белзи), Хуните (Хунците,Хунзите) и така любимите им Татари (Тохари). Съответно- държавата на Арон и Самуил,която тамошните "научни" сурогати наричат "македонска",с много по-голямо основание може да се нарече дарданска,пеонска,пелагонска,шопска (готска) и пр.,та дори трибалска (къде са доказателствата,че не е била именно такава??!!),отколкото "македонска"! Никога разбира се и никъде не е намерен дори и един древен извор,в който да пише,че Самуиловата държава е населена с хора от племето Македони,а не от потомци на останалите живеещи на полуострова древно- Бургарски племена Дардани,Даки,Трибали,Готи (Шопи),Берзити,Пелагони и пр.,такъв извор никога няма и да се намери!

  Старите очевидци са писали обаче,че Самуиловото царство е принадлежало на Мизи,Хуни,Скити,Пеони и Трибали,сиреч на Българи,и е било населено именно от тези древно- Български племена,а не от Македони! Доказано е обаче,че от Македоните е произхождал най-големият враг на Самуиловата държава- "еничарят" Василий II Македон. Така с това проучване установяваме,че хората от Вардарско са почти толкова роднини с Македоните,колкото и с Татарите,които са късни потомци на частично тюркизирани Тохари (Бохари,Богари,Кимери,Сувари),попаднали в Средна Азия по време на походите на Дионис III (ок. 2000 г. пр.Хр.) или Дионис IV (ок. 1300-1200 г. пр. Хр.). Сиреч- между тях има несъмнена родствена връзка поради общия им древно- Български корен,но всяко племе си е отделно само за себе си и не бива да се бърка с никое друго.

  Да се бъркат Дарданите,Пеоните и Пелагоните с Македони е като да бъркаме негрите с викинги,англичаните с индийци или германците- с руснаци. Същата нелепа първосигнална грешка допускат гърците,които не могат да превъзмогнат факта,че древните Македони са били Траки сиреч Българи,затова продължават неуморно да си ги присвояват и да бълнуват за македонските постижения като за свои, въпреки думите на очевидеца и оратора Демостен от IV в. пр.Хр.,че Филип и Александър в никакъв случай не са елини,защото са Барбари (Баргари,Балгари), и въпреки категоричното сведение на Плутарх и на други автори от онова време,че Александър Велики разговарял с македоните на техния език (т.е.- на архаичен Български диалект: бел.моя),а неговата потомка Клеопатра VII (40-30 г. пр. Хр.) често говорела със своите приближени на "своя си" език.

  Но Александър е бил голям международен играч,който за Траките е бил Тракийски цар,за гърците- хегемон на Елада,за египтяните- фараон,а за Персите- цар на царете и велик цар. За гърците елинистичната (гръкоидната,гръковидната) култура е чисто гръцка и по тяхната логика стотиците милиони англоговорящи индуси,нигерийци и папуаси не са нищо друго освен чисти англичани,а самите англичани и американци са несъмнено "елини англофони". Да,ама не,както постулират научната логика и фактите,показващи до какви абсурди и заблуди са доведени копирачите и крадците на Българска история,към които в последно време се присъединяват панславистите и техните колеги пантюркисти. Затова трябва да кажем на всички мошеници,свикнали да протягат крадливи ръце към нашата древна земя: "Вън чуждите окупатори от родната Македония, долу лапите от хилядолетната Българска земя!"





Гласувай:
98



1. mitkaloto - Абсолютно си прав!Поздравления!
26.03.2012 17:00
Абсолютно си прав!Поздравления!
цитирай
2. gocho52 - Ангелов,
26.03.2012 17:27
моите прадеди,преди повече от 350 години са живели в Албанските планини.
След като албанците стават мюсулмани, подкрепяни от турците тероризират християнското население и го прогонват по други краища на империята.
От многото диалектни думи от оня край ми прави впечатление - "скепър", значеща тесла.
Немски учени знаят тази дума като тракийска. Превеждат я - брадва, може би защото не знаят какво е тесла.
Поздрави!
цитирай
3. listec - Аз мога само да те поздравя, shtaparov!
26.03.2012 19:01
Прочетох с възхита и преклонение пред този огромен труд, с благородната идея – да се открие и каже пред света истината за македонския народ.
Пожелавам успех!
Елица
цитирай
4. shtaparov - Благодаря
27.03.2012 12:07
Благодаря Ви за оценката,приятели!
цитирай
5. alexs - Затова трябва да кажем на всички ...
27.03.2012 15:15
Затова трябва да кажем на всички мошеници,свикнали да протягат крадливите си ръце към нашата древна земя: "Вън чуждите окупатори от родната Македония, долу лапите от хилядолетната Българска земя!"
цитирай
6. voinov50 - Интересно мнение!
27.03.2012 15:25
"Кубер (Кавар = Чапар, Щапар, Шапар, Сапар и пр.)" - този цитат дали не подсказва, че твоята фамилия е Куберов и е от Македония?

Поздрави! :)
цитирай
7. shtaparov - Отговор
27.03.2012 19:09
voinov50 написа:
"Кубер (Кавар = Чапар, Щапар, Шапар, Сапар и пр.)" - този цитат дали не подсказва, че твоята фамилия е Куберов и е от Македония?Поздрави! :)

Съвършено вярно приятелю- фамилията ми е от Солунско,но в крайна сметка си е Щапаров и произлиза от древното лично име Щапар,което е пряко производно от името на езическия бог Кубар (Кубер,Кавар,Кабир,
Кибел). Но от него произлизат и множество други имена като Цезар,Тимур,Петър,Чакър,Чапър,Сокар,
Тапар,Закар (Захар,Захари),и т.н.,както и много други стари лични имена. Като знаем примерите с преходи Щ-Ш-К-Ч-З и т.н. (Ще-Ше-Ке-Че-За и т.н.),а също и безпроблемния преход Б-П,с лекота извеждаме първообраза на тези имена от някои от най-старите им варианти,към чието семантично гнездо се числят още десетки древни лични имена,за които тук няма време и място да бъдат цитирани нито обсъждани,но да се надяваме,че това ще може да бъде направено някой ден в бъдеще. Поздравления!
цитирай
8. анонимен - ot juli
27.03.2012 23:25
Zdrave za teb i semeistvoto ti ! vse se 4udq kakva e taq Naglost u gre4avite da kre6tqt ,4e Makedoniq bila ''tqhna'' zalivame se ot smqh,kato posetihme Makedoniq ne ni trqbva6e prevoda4,a edni gar4avi se puleha i vre6tqha ''kvo kaza toq'' ho ho ho !ta dumata mi be6e ,4e rano ili kasno ISTINATA 6te izleze otgore ! Spolai !
цитирай
9. ketcakuatl - МНОГО МИ БЕШЕ ИНТЕРЕСНО
28.03.2012 18:45
Поздравления за постинга!
цитирай
10. shtaparov - Благодаря!
28.03.2012 22:19
ketcakuatl написа:
Поздравления за постинга!

цитирай
11. cinderellathespy - :)
29.03.2012 12:23
Наминах да кажа Здрасти и да проверя дали според тебе още ме чака Михал?!:)))
Хубав анализ!
Поздрави!

:)))
цитирай
12. shtaparov - Явно не
29.03.2012 17:40
cinderellathespy написа:
Наминах да кажа Здрасти и да проверя дали според тебе още ме чака Михал?!:)))Хубав анализ!Поздрави!:)))

Не,не те чака за съжаление,но друг ще го отмени. Благодаря за поздравите,дано да е здраве и късмет.
цитирай
13. nikikm - Щапаров,
30.03.2012 20:26
независимо,че звучиш малко академично,ти си един втори Раковски,който каза на времето:"Богарин е производан от Бог!",а за мен това е всичко и това обяснява и връзката ни с останалите родствени племена,държави-наречени славяни и езика,който говорят и още много други неща!Просто ТЕ СА ЧАСТ ОТ БОЖИЯ НАРОД-БОГАРИТЕ-БЪЛГАРИТЕ!Да си жив и здрав и за много!
цитирай
14. cinderellathespy - :)))
30.03.2012 23:59
shtaparov написа:
cinderellathespy написа:
Наминах да кажа Здрасти и да проверя дали според тебе още ме чака Михал?!:)))Хубав анализ!Поздрави!:)))

Не,не те чака за съжаление,но друг ще го отмени. Благодаря за поздравите,дано да е здраве и късмет.


Ииииии, ти пък много си сигурен, че не ме чака.... :)))
Може пък да наднича зад някой облак ... тайно .... все пак шпионажа върти Земята ... :)))
Колкото и да се върви по пътя, рано или късно се стига до края на света и .... една песен ми нашепва, че Там ще Е .... Този, който трябва ....
Знаеш ли в този ред на мисли - > много обичам една мисъл : Външното е миражно, Истинско е само Вътрешното! А кое е Вътрешното знам само Аз!Хайде поздрави пак и .... няма да го отмени друг! Викат му Съдба!!!

http://www.youtube.com/watch?v=t4soclm8Qyo&feature=player_embedded#!
цитирай
15. shtaparov - Тайно може. Но дали ще ти хареса?
31.03.2012 00:17
cinderellathespy написа:
shtaparov написа:
cinderellathespy написа:
Наминах да кажа Здрасти и да проверя дали според тебе още ме чака Михал?!:)))Хубав анализ!Поздрави!:)))
Не,не те чака за съжаление,но друг ще го отмени. Благодаря за поздравите,дано да е здраве и късмет.
Ииииии, ти пък много си сигурен,че не ме чака.... :)))Може пък да наднича зад някой облак ... тайно .... все пак шпионажа върти Земята ... :)))
Колкото и да се върви по пътя, рано или късно се стига до края на света и .... една песен ми нашепва, че Там ще Е.... Този, който трябва....
Знаеш ли в този ред на мисли - > много обичам една мисъл: Външното е миражно, Истинско е само Вътрешното! А кое е Вътрешното знам само Аз!Хайде поздрави пак и .... няма да го отмени друг! Викат му Съдба!!!
http://www.youtube.com/watch?v=t4soclm8Qyo&feature=player_embedded#!

Да се надяваме и да вярваме тогава.
цитирай
16. cinderellathespy - :)
31.03.2012 01:32
В този ред на мисли....


*****

искам да крещя
но нещо в мен изгаря
нещо в мен се счупва
и мълчи
стена висока
мислите възпира
стопява ги във нощните
мъгли

ще ми прости ли времето
небето
и шепота в безименна река
че думите превърнати
във ехо
затворих зад невидима
врата

ще ме прегърне ли отново
вятър
роден във огън
и във светлина
дали на север
някъде в полята
ще скита пак след мене
радостта

все тъй вървя
и под звездите лунно
надежда в шепите си
тихичко държа
дори за малко
в страх да се изгубя
към бряг единствен път
ще извървя

Песничката, която върви със стихото е в моя блог!:)))
Ама заформихме разговор в контекста на произхода на древните и днешни македонци.... :)))
Хайде лека нощ, че утре път ме чака и спасителна акция по всички правила!
Пак шпионски поздрави и да - Вярата е най-ценното нещо в съществуването ни, освен разбира се Любовта!
цитирай
17. shtaparov - Да - любовта е несъкрушима сила
31.03.2012 04:28
Брагодаря за прекрасните стихове, cinderellathespy. Отмаряй тогава и събирай сили и надежди да спасяваш положението. С помощта на любовта разбира се: тя е една от най- трудно преодолимите сили в човешкото общество,след вярата разбира се. Понеже любовта много рядко може да остане така скрита и незабележима,както това го може вярата,много често е силно зависима от второто мнение или поведение и съответно е по- уязвима от нея. И макар че вярата е вид любов,любовта без вяра е обречена.
цитирай
18. bven - Поздрави за постинга!
31.03.2012 19:01
Всеки, който е имал или още има роднини в Македония, знае какво казват те:
НИЕ СМЕ БРАТЯ И ИМАМЕ ЕДНА КРЪВ!
Останалото е политика.
цитирай
19. babaelenica - Така де,
31.03.2012 23:16
вън, ама днешните макета и македонисти не щат да се българеят.
Иначе впечатляващо и подробно написано.
Признавам, че познанията са ми като дребен орех по тази тема, но винаги мога да науча нещо ново.
Да не забравяме и комбинацията от шоколад, все пак.
:)))
цитирай
20. shtaparov - Не бива разбира се
01.04.2012 15:16
babaelenica написа:
вън, ама днешните макета и македонисти не щат да се българеят.
Иначе впечатляващо и подробно написано.
Признавам, че познанията са ми като дребен орех по тази тема, но винаги мога да науча нещо ново.Да не забравяме и комбинацията от шоколад, все пак. :)))

Не,няма да я забравяме добрата стара комбинация,ама никак даже! :)) Но ако ни дотегне понякога,ще я заменяме временно с пресни плодове (например ябълки,череши,цитруси и пр.) и с дъхав чай по моя наскоро актуализирана рецепта (смокиня,шипка,глог,трънка,черен чай), придружен от подходящи мезета и компания.
цитирай
21. shtaparov - Поредното невероятно постижение на Българи
03.04.2012 00:01
Научния труд на Българите Николай Георгиев и Христо Меранзов събори унгарския държавен глава,
президента Пал Шмит!!!
цитирай
22. panazea - Привет !
08.04.2012 13:01
Винаги чета с интерес !
Пъзелът се подрежда ! :))))
цитирай
23. shtaparov - Диалектите са едно неоценимо,но неоценено богатство
11.04.2012 05:30
gocho52 написа:
моите прадеди,преди повече от 350 години са живели в Албанските планини.След като албанците стават мюсулмани, подкрепяни от турците тероризират християнското население и го прогонват по други краища на империята.
От многото диалектни думи от оня край ми прави впечатление - "скепър", значеща тесла. Немски учени знаят тази дума като тракийска. Превеждат я - брадва, може би защото не знаят какво е тесла. Поздрави!

Благодаря приятелю. Думата Скепър,изразяваща понятието за "тесла" е наистина интересна,затова прилагам нейното тълкувание:

Скепър= Щепър (прех. Щ-СК), Чупар (Чупещ: прех. Щ-Ч), Тупар (Тупащ), Сечар (Сечащ). Вярвам,че това е достатъчно да даде яснота по въпроса с тази думичка. Поздравления!
цитирай
24. malchaniaotnadejda7 - Честит Великден!
15.04.2012 20:28
Здраве и благоденствие!
цитирай
25. shtaparov - Благодаря!
15.04.2012 20:36
malchaniaotnadejda7 написа:
Здраве и благоденствие!

Дано да е здраве и късмет за всички ни!
цитирай
26. solinvictus - Штапаров, много хубаво, но мого ...
16.04.2012 14:16
Штапаров ,много хубаво ,но мого дълго, браточка .Според мен трябва да се прави разлика между македонЯни и македони ,не мислиш ли?
цитирай
27. shtaparov - Съгласен
16.04.2012 17:17
solinvictus написа:
Штапаров ,много хубаво ,но мого дълго, браточка .Според мен трябва да се прави разлика между македонЯни и македони ,не мислиш ли?

Съгласен че стана дълго приятелю- забелязах това още в началото,но трябваше да натрием носовете на някои кривогледащи и кривомислещи наукообразни,затова го оставих така. Разлика между Македони и Македоняни аз не намирам- намирам разлика само между Македони (име на древно- Българско племе от Балканите) и македонци (жители на съвременна географска област,носеща името Македония). Понеже Македоняни= Македоняци (Македонци,без появилото се м/у 2-те съгласни "Я"). Сиреч- разликата между Македони и Македоняни е същата,каквато е тази между Петричлии и Петричани. Но и останалите различия са по-скоро формални отколкото фактически,въпреки че над 80% от днешните македонци нямат почти нищо общо с древното племе Мигдони,още по-малко пък онези от Вардарско,понеже мнозинството коренни жители на Солунския край са се спасили от гръцка окупация именно в родната България,а не в подозрителната Титокомунистическа мафиотска територийка,формирана около Скопие по коминтерновски план след 1944 г.
цитирай
28. анонимен - Елинизация
18.04.2012 06:30
Като оставим настрани спора македонци=българи или македонците не са бугари, интересно защо Филип и Александър не са побългарили-македонизирали гърците, а е станало точно обратното? И защо Александър е разнасял гръцката култура по света, а не българомакедонската?
Навярно и германците щяха да говорят на гръцки ако бяха спечелили войната. И сега Европа щеше да пазарува с драхми а не с евро!
цитирай
29. shtaparov - Ето защо:
18.04.2012 16:54
анонимен написа:
Като оставим настрани спора македонци=българи или македонците не са бугари, интересно защо Филип и Александър не са побългарили-македонизирали гърците, а е станало точно обратното? И защо Александър е разнасял гръцката култура по света, а не българомакедонската?Навярно и германците щяха да говорят на гръцки ако бяха спечелили войната. И сега Европа щеше да пазарува с драхми а не с евро!

Ето няколко цитата,които показват нагледно как са били произвеждани елини в древността: чрез тенденциозно насочена анти-Барбарска /анти-Бургарска/ пропаганда:

"Аристотел проповядва че "робите по природа са лишени от възможността за добродетелен живот- нравствен живот могат да водят само свободните."

По-интересно е-кои са свободни и кои са роби,защото Аристотел има точен отговор:

http://iankov.blogspot.com/2007/08/blog-post_5226.html

Той учи,че "полиса превъзхожда всичките други общности и е абсолютна цел на съществуването",но не всички могат да създадат полис и да бъдат граждани,а само елините." За варварите това “велико благо”е недостъпно,тъй като те са роби. Те нямат в своята среда хора,властвуващи по природа,които да имат разум и да са способни да управляват. При тях има само общуване между роби и робини. Още поетите са казвали, че “за гърците е свойствено да властват над варварите”. По естествена природа“варварин” и “роб” е едно и също.
Полисът не може да съществува без робството-то е негова материална основа.

“Непосредствено след раждането си живите същества биват предназначени или за подчинение, или за властвуване.”
Какво е робът според Аристотел:"одушевена собственост",“одушевено оръдие на труда”,средство, чрез което господаря “потребява жизнените блага”. Наистина робът е човек и за разлика от животните е надарен с реч,но само за да разбира заповедите и всъщност е само едно “домашно животно”.
...

Тази примитивна идеология на паразитизма е характерна за гръцкото племе. Диващината и наглосттта й могат да учудят и канибалските племена".

Коментар: по времето на Александър понятието "елини" не е било схващано като название на отделен народ,а като вид професия. Считало се и се налагало всеобщо мнение,че "елините" са нещо като вид търговска класа или каста,ползваща свой отделен служебен език,а не отделна народност. За да преминеш в тази каста по онова време било модно и не се изисквало много- нужно било само да си властимащ,сиреч: да не желаеш да бъдеш асоцииран с роб. По време на Римската империя това положение се запазило,понеже племето на Царските Скити /Оногурите/ било прогонено далеч на изток,и нямало кой да се противопостави на тази античовешка система,нито да постави на престола на народите избран от Бога владетел,принадлежащ към царските династии на Оногурите /Оногондурите/. Постепенно,с течение на времето,професията "елин" прерастнала в отделна народност,която узряла да направи своя самостоятелна държава за първи път едва в XIX-ти век /1829 г./. До тогава всички хора,владеещи тази паразитстваща професия били считани по народност за Ромеи /Римляни/. Съответно: окончателното оформяне на гръцката народност започва едва в периода XVIII-XIX в. и приключва през втората половина на ХХ век. Доказателство за това са думите на средновековния пътеписец Стефан Герлах /XVIв./,че "Гърците се потурчват извънредно лесно." Единствената истинска причина за това може да бъде само една: те не са считали себе си за отделно обособена народност,а за някаква аморфна маса от хора,свикнали не да работят а да паразитстват,съставена от случайно подбран международен пабирок. Затова през турско време над две трети от съществуващите до тогава "гърци" избрали попрището на исляма- понеже не били свикнали нито да плащат данъци,нито да бъдат считани за "рая".
цитирай
30. анонимен - Роби, роби и пак роби
18.04.2012 22:20
Има ги в Месопотамия, Египет, Китай, Монголия, Гърция, Рим, Европа, Америка Северна и Южна, тракийските царчета и те са имали роби, в средновековна България са имали роби, има и сега роби в Африка.
Не че защитавам робовладелството, напротив, на нека да не сме преднамерени.
И е съвсем естествено гърците или който и да е просветен народ (римляни, британци, испанци) да властва над неграмотните варвари - траки, аборигени, индианци.
Страшно несправедливо наистина, но исторически факт.
Обясни ми как и защо почти изцяло потурчените гърци са се вдигнали на въстание срещу братята си турци и са ги колели с хиляди на ден, че аз не мога да го проумея.
И по онова време ние чистите българи християни сме си мирували послушно и сме се чудели - дали да се освободим сами или да чакаме някой друг да дойде и да свърши "мръсната" работа.
цитирай
31. shtaparov - Имало ги е навсякъде,но...
18.04.2012 23:43
анонимен написа:
Има ги в Месопотамия, Египет, Китай, Монголия, Гърция, Рим, Европа, Америка Северна и Южна,тракийските царчета и те са имали роби,в средновековна България са имали роби,има и сега роби в Африка.
Не че защитавам робовладелството, напротив, на нека да не сме преднамерени.
И е съвсем естествено гърците или който и да е просветен народ (римляни, британци, испанци) да властва над неграмотните варвари - траки, аборигени, индианци.
Страшно несправедливо наистина, но исторически факт.
Обясни ми как и защо почти изцяло потурчените гърци са се вдигнали на въстание срещу братята си турци и са ги колели с хиляди на ден, че аз не мога да го проумея.
И по онова време ние чистите българи християни сме си мирували послушно и сме се чудели - дали да се освободим сами или да чакаме някой друг да дойде и да свърши "мръсната" работа.

За робите е ясно. А за европейските гърци,намиращи се в периферията на Османската империя,не е било много трудно да се снабдят с оръжие и да въстанат (с помощта на Европа разбира се),понеже пътищата им за снабдяване са били напълно свободни откъм морето,а пътищата за подвоз на турската армия са били лесно блокируеми от английската флота на Йонийските острови. Криворазбраната цивилизационна роля на гърците също е привлякла значителен брой външни симпатизанти и спонсори на освободителното им дело а накрая,макар че са били разбити от турците,са били освободени в резултат от поредната Руско-турска война (1828-29 г.). Така че тяхната "мръсна" работа е свършена пак от руснаците сиреч от нашите потомци в Източна Европа,а наблюденията и констатациите сочат,че в цялата история на Османската империя няма нито един-единствен народ,който да е успял да се освободи от турското иго сам,без никаква чужда помощ! Това се е дължало както на хроничното обезкървяване,което ислямът е причинявал системно на християнските народи,така и на обединителния ефект,който ислямския халифат е оказвал върху всички мюсюлмани в империята и в света. А в летописа "Второто разорение на България" от XVI век е описано много добре колко сме си мирували ние и колко: гърците. Там се разказва как не кой да е,а самият гръцки патриарх клевети пред султана Българите,че те са най-бунтовните му поданици,които никога не са били побеждавани в бой и са се заканили да му вземат царството! Но такова е било положението само до 1690 г.,когато почти всичкото оръжие на Българите е било събрано и специално на тях им било изрично забранено да носят каквото и да било оръжие със специални султански заповеди,каквито никога не са били издавани нито за гърците,нито за сърбите или за другите народи в империята! Това показва колко опасни са били за султана едните и колко безопасни- другите.
цитирай
32. monna - Да, историята живее в архивите,...
24.04.2012 13:53
...но винаги е била манипулирана, за нечия изгода, затова трябва отново да се пренапише, защото когато се срещаме с македонците се усеща, че сме един народ...
Например, когато бях преди години на екскурзия в Охрид, все едно че бях в България. Няма езикова бариера, кухнята ни е еднаква, а Охрид ми приличаше много на Несебър. След като се поразприказвахе с разни хора, разбрах, че наистина те обичали много Несебър и доста от тях летували у нас, именно в Несебър.
Поздрави, богарино! Истината, все някога ще изплува...
цитирай
33. voulgaros - СТАПАРЕ, .. ЗАСТО НЕ КАЗЕС,, БАТКА--СТРАХ ЛИ ТЕЕ, ОТ ИСТИНАТА, А ВУЛГАРЕ !!!
24.04.2012 14:02
А БЕ ЩАПАРКА, 28-И ТА ПИТА КОНКРЕТНО--СТРОГО КОНКРЕТНО--ИМА ДЕТАИЛНОСТ---ЗАСТО ФИЛЛИПУ И АЛЕКСАНДРОС НЕ БУЛГАРЕЯТ ГЪРЦИТЕ=НЕ ГИ БЪЛГАРИЗИРАТ...А СТАВА КОРЕННО ОБРАТНОТО---- ТЕЗИ ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ -ПАТЕРА КАИ ГИИОС=БАСТА И СИН..--ГЪРЦИЗИРАХА ЦЕЛА АЗИА И ТРАКИТЕ ГЪРЦИЗИРАХА----И КАРАКАЦАНИТЕ И ВЛАХИТЕ И ЦЕЛИТЕ МПАЛКАНИ СТАНАХА ГРЕЦКИ ЗАВИНАГИ..???

ЗАСТО ТАКА СТАНА ЩАПАРАКИС ????? ВУЛГАРО СКИЛОС )))))
цитирай
34. shtaparov - Знам че трудно ще се отървеш от детските си заблуди,Павка
24.04.2012 23:48
voulgaros написа:
А БЕ ЩАПАРКА,28-И ТА ПИТА КОНКРЕТНО--СТРОГО КОНКРЕТНО--ИМА ДЕТАИЛНОСТ---ЗАСТО ФИЛЛИПУ И АЛЕКСАНДРОС НЕ БУЛГАРЕЯТ ГЪРЦИТЕ=НЕ ГИ БЪЛГАРИЗИРАТ..А СТАВА КОРЕННО ОБРАТНОТО---ТЕЗИ ВЕЛИКИ ЕЛЛИНИ-ПАТЕРА КАИ ГИИОС=БАСТА И СИН..--ГЪРЦИЗИРАХА ЦЕЛА АЗИА И ТРАКИТЕ ГЪРЦИЗИРАХА---И КАРАКАЦАНИТЕ И ВЛАХИТЕ И ЦЕЛИТЕ МПАЛКАНИ СТАНАХА ГРЕЦКИ ЗАВИНАГИ..???ЗАСТО ТАКА СТАНА ЩАПАРАКИС ????? ВУЛГАРО СКИЛОС )))))

Ами ей така,Пуебло Скилопуло- за да се питат и да се помайват такива като тебе и да лаят до прегракване по онези кервани,които имат свойството да си вървят независимо от глутниците скилопулоси,жонгльорстваши неистово около тях. За да разбереш по- правилно тогавашните процеси,трябваше да прочетеш по-внимателно и да проумееш Коментар №31. Хората за които говориш не са гърцизирани от Бургарите Филип и Александар,а в периода II в пр.Хр.-IVв.сл.Хр. (по време на римското присъствие на Балканите). Езичниците римляни повярвали на гръцката заблуда около присвоените епоси "Илиада" и "Одисея",и съответно били гъркомани а не Българофили. По примера и подстрекателствата на гърците те мразели окупираните
и окрадени от тях Бургари (онези,които останали из родните си места след римското нахлуване),и гледали да се отърват от тях или като ги прогонят,или като търсят ежедневен повод да ги унищожат. Затова наложили насила гръцката писменост и език в окупираните Балкански територии и дори разделили завладените земи на два региона: гръкоезичен и латиноезичен,за да попречат на консолидацията на завладените Бургарски племена. Съответно: на голяма част от останалите в родните си земи древни Бургари животът се стежнил дотолкова,че те предпочитали по-скоро да се погърчат или поромейчат,отколкото да страдат вечно от нечовешките издевателства на римските грабители и на техните гръцки помагачи. Този процес бил набрал вече голяма скорост и бедствени размери по времето,когато Бургаринът-император Костадин Велики въвежда християнството,за да спре мародерствата на гръко-римските роботъргаши над нещастния му народ. Със забраната на езичеството настъпват и първите големи беди за гърците,понеже римляните се отричат от родството си с тях и прекратяват унаследените им от езическо време привилегии за един период от 300-400 години. Предишните 5-6 века обаче били достатъчни,за да бъдат произведени достатъчно "еничари",които да станат прадеди на днешните власи,каракачани,гърци,армъни,цинцари и пр. Както разбираме,тези нещастници реално не са елини и никога не са били,а са по-скоро вид "помаци" (помачени хора),появили се благодарение системното елинизиране и ромеизиране на значителна част от старото Бургарско население на Балканите. А до XVIII-XIX в. в тези земи реално не е имало и гърци,а само Ромеи-елинофони (гръкоговорящи римляни). Те биват произведени в чин "гърци" едва в периода 1829-1996 г.,макар че реално повечето от тях изобщо не се считали за такива и се асоциирали с гърците единствено поради непознаване и изгубване връзката със своите истински родови корени и поради частичното владеене на,макар и порядъчно Булгаризиран,гръцки език (какъвто и ти владееш впрочем). Както се вижда,нещата не са били никак прости,затова не е имало никакъв начин да ги схванат не само кирове вулгарни,но и всичките им чуждестранни помагачи,колкото и на умни да се правят. Но Господ е постановил,че е съдено Можещи да бъдат само онези,които Той е предопределил да прогледнат,и никакви измамнически и лъжави номера пред неговите присъди не минават,колкото и да им се иска на фалшификаторите на Българска история!
цитирай
35. shtaparov - По коментарите ще ги познаете
08.05.2012 23:25
35. анонимен[quote] - "31 много си заблуден човеко"
...
Ако си мислиш че Европа е помогнала на гърците (всъщност чак след като разбират че гръцката борба има сериозни изгледи за успех) от любов към тях или към древната им култура се лъжеш жестоко, но защо подвеждаш и другите? По-добре си трайкай и се прави на велик в кръчмата. Сигурно си мислиш че Европа е помогнала на арабите срещу турците от почит пред културата им а не заради петрола. Точно както създадоха Израел и Косово от уважение към културния им принос в човешката история.Елинизацията на света започва преди повече от 3 000 години. Днес е факт че живеем в един елинистичен свят. Като започнем от такива всекидневни неща като буквите и ценоразписите в ресторантите, преминем през данъчните служби и познатите системи на управление и стигнем до архитектурата и етиката, изкуството и философията, астрономията и компютъра, целият ни познат свят около нас е един глобален елинизъм. И ако на някой безисторичен тъмен балкански субект му е трудно да го проумее нека си спи спокойно - историята продължава да се пише без неговото одобрение и участие.[quote]

Както виждаме от коментари като горецитирания,в резултат от овехтялото мислене на отдавна плесенясяли и безпомощно оплели се в дебрите на историята гръкопоклонници,извършващо се и до днес по стандартите на XVIII и XIX век,у много хора с претенции за някаква цивилизованост,притежаващи знания с характеристиките на една ясно отличима наукоподобност е възпитано такова измамно самочувствие и мания за величие,заради които народът ни създаде пословицата "На гол тумбак чифте пищови",докато един известен наш творец без колебание ги нарече "Грандоманговци". Анализирайки третосигналните твърдения на подобни и безподобни утаечни Балкански елементи,дори безкритичният международен читател без големи усилия би осъзнал че светът не е станал по-добър от времето,когато Цицерон казваше: "Quousque tandem,abutere Katillina,patientia nostra???"!
цитирай
36. shtaparov - Неговият коментар бе с №35.,но този прикрит анонимник го изтри след моя отговор!
09.05.2012 15:50
Предугаждайки,че "анонимният" грък,писал след моя коментар с №34. ще изтрие коментара си след моя отговор,запаметих документираните от него по-горе блянове за "елинистичен свят",за "глобален елинизъм" и т.н.,та всеки европеец да види какъв див елиношовинизъм вилнее из Южните Балкани и с какви неразбрани хора си имаме работа!
цитирай
37. анонимен - 36. shtaparov - Неговият коментар бе с №35.,но този прикрит анонимник го изтри след моя отговор!
15.05.2012 22:15
Ей, човеко, нищо не съм изтривал, най-малко след твоя "отговор".
Втората част на по-горния ти коментар е бляскав пример за себепознание. Как точно си се описал! Похвално. "безпомощно оплели се в дебрите на историята", "притежаващи знания с характеристиките на една ясно отличима наукоподобност", "измамно самочувствие и мания за величие" - това е г-н Щапаров в цялото си величие.
И ако вместо гръкопоклонник сложим гръкофоб профилът на Щапаров е завършен. Гръкофоб а не гръкомразец, защото дълбоко в душата си хора като теб се страхуват от това което символизира класическа Гърция и мразят всеки който си носи пищовите не на гол гъз (тъй казваме в нашия край - гъз, не тумбак). И така се пръкват индивиди Грандоганьовци. И се стига до Ганьокрация - съвременната България, за която за проляли кръвта си всички тези герои които са ваши кумири и знамена в борбата ви срещу чуждите душмани на българщината. Но защо забравяте, че те, нашите герои са мразили българските душмани повече от гръцките и турските? Защо забравяте, че те са се борили за истината и свободата - понятия на които отдавна сте изопачили значението в смешните ви напъни да "отворите" на хората очите с измислената ви история и заклеймяването като родоотстъпник и чуждопоклонник на всеки който не се поклони пред величието ви. И веднага да бъде характиризиран като "безподобен утаечен Балкански елемент". Непочтено и срамно и недостойно за класата ти, Щапаров! Quousque tandem, abutere Shtaparov, patientia nostraИзживявайте си мечтите, вие псевдоисториците, ваше право си е, но позволете на някой да не е съгласен с вас и пак да обича родината си!
Хайде да завърша и аз с един древен израз: Ен ида оти уден ида.
цитирай
38. shtaparov - Благодаря за оценката на класата ми,но профилът ми не се изчерпва с предположеното от теб
16.05.2012 17:10
А коментарът ти не е изтриван от мен,байко. Ако ти не си го изтривал,не съм го и аз-а къде е той тогава? Но нейсе- тъй и тъй е цитиран по-горе,така че е налице. Но в едно нещо наистина си прав- всеки грък е длъжен да се поклони пред величието на древна България и да й благодари! Това че не си съгласен не е проблем- проблем е че си затваряш очите пред сведенията на древните очевидци,с което пригласяш на най-долните фалшификатори на Българска история,пръкнали се през ХХ век от средите на червени и кафяви мошеници,независимо дали са гърци или бивши Българи. Не обича родината си оня,който приглася на хулите срещу нея,съчинени от злостни мошеници и фалшификатори с цел да затрият историческата й памет и да я превърнат в безропотен роб на банкерите и на техните агенти! Не обича родината си оня,който подкрепя "партията",извършила ужасяващи престъпления срещу човечеството в опит да произведе "македонци" от Българите в Югославия! Не я обича и онзи,който пречи на работата на хората,възстановяващи великото й минало,за да блесне отново древната й слава в цялото си величие!
цитирай
39. aristotelis - Гърция се закани че мики-маусед...
16.05.2012 19:44
Гърция се закани че мики-мауседония ще види Европа и Нато през крив макарон и с набит вибратор на гъза!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
40. shtaparov - Помагайте с каквото можете
17.05.2012 06:31
aristotelis написа:
Гърция се закани че мики-мауседония ще види Европа и Нато през крив макарон и с набит вибратор на гъза!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Много добре байковци- свършете нашата работа,вадете кестените от огъня вместо нас! И без това сте ни
длъжници,затова действайте и се не косете! Но чувам как ви се е заканила и "Македония": че скоро гърция
ще изхвърчи като перушина из Европа! Но извинявай- как един грък ще произнесе проблематичната за него дума "Изхвърчи"??? Сигурно като "Ексфирци","Ексвирки" или нещо подобно,на което ние ще паднем да се смеем,но пък ще налее живително масълце в огъня на "Ангеловия анализ"! :)) А да не говорим за употребената от теб цветиста древно- Българска думичка "Г-ъз",която в устата на нешколования прост
грък ще прозвучи като "Гакс","Кекс","Гуцос" или нещо подобно,за да потвърди изцяло всичките ми изводи
и заключения ! :))
цитирай
41. анонимен - Анонимен от по-горе за 40
17.05.2012 10:36
Великолепен, изящен, научно обоснован и най-вече културен отговор на аристотелис. Браво! Ах, каква наслада другите да са зле! Ах, какъв кеф да се разорят съседите - почти като секс е усещането! С каква национална гордост ме изпълва мисълта, че гърците не могат да произнесат думата "изхвърчи". И как се радвам пак някой друг да свърши нашата работа, точно както друг я свърши през 1878. Ето затова сме велика нация българите - когато сме предпоследни се чувстваме първи! 
Искам да доразвия идеята ти за фонетичното (генетичното го доказахме) превъзходство на българина над другите народи. Нека организираме световен конкурс на който представители на всички езикови групи да се опитат да произнесат някоя българска дума. Например чичковите червенотиквеничковчета! Е? Как мислиш? Имат ли някакъв шанс да се мерят с нас? Така моментално и безвъзвратно ще затворим устите на всичките ни врагове завинаги! Че тя генетиката е малко мътна наука, но с езика няма пет-шест, веднага е видно кой е човек и кой е съскаща змия или мучащ добитък. Заеми се сериозно със задачата, моля те!
цитирай
42. zaw12929 - Моят проблем е, че гробът на дядо ми е ...
18.05.2012 21:26
Моят проблем е, че гробът на дядо ми е там от Балканската война
цитирай
43. batogo - Благодаря за ценната информация!
12.11.2012 11:59
На теб и на всички изследователи на Истинската българска история. Бог да благослови достойните ви усилия да извадите наяве прикриваната грижливо от продажни историци истина за произхода на народа и Отечеството ни.
цитирай
44. shtaparov - ...На теб и на всички изследователи...
12.11.2012 16:36
batogo написа:
На теб и на всички изследователи на Истинската българска история. Бог да благослови достойните ви усилия да извадите наяве прикриваната грижливо от продажни историци истина за произхода на народа и Отечеството ни.

Вие имате мислене на истински родолюбец- радвам се за патриотичната Ви позиция и Ви поздравявам с ДОБРЕ ДОШЪЛ в нашето патриотично общество!
цитирай
45. bojil - Македонец не си, когато не си БЪЛ...
25.12.2012 00:58
Македонец не си,
когато не си БЪЛГАРИН!
Македонец не си,
когато си наивник,
когато си глупак и продажник,
когато плюеш по майка си и баща си!
Македонец не си,
когато не си от Солунско,
когато си от Вардарско или Бургаско!
Македонецът е честен,
той обича родната БЪЛГАРИЯ
и мрази враговете на Македония!
Македонецът мрази шеметите балкански,
прегърнали каузата на крадливия комунизъм,
както и онази на предателите-сърби!
Македонецът е с чиста съвест
пред себе си и пред Родината!!!
Той не се продава на чужденци,
нито се отрича от себе си,
понеже е горд БЪЛГАРИН
от осем хиляди години!!!
Македонец не си,
ако си гнусен продажник на България,
ако дружиш с невменяеми анти-БЪЛГАРИ
и караш Родината да се срамува от теб!!!
цитирай
46. shtaparov - Да: Македонец не може да си, ако си ...
25.12.2012 19:02
Да: Македонец не може да си,ако си малоумен сръбски слуга,или се отричаш от благородната си прадядовска БЪЛГАРЩИНА!
цитирай
47. goro6 - моите прадеди, преди повече от 350 ...
07.12.2013 00:20
gocho52 написа:
моите прадеди,преди повече от 350 години са живели в Албанските планини.
След като албанците стават мюсулмани, подкрепяни от турците тероризират християнското население и го прогонват по други краища на империята.
От многото диалектни думи от оня край ми прави впечатление - "скепър", значеща тесла.
Немски учени знаят тази дума като тракийска. Превеждат я - брадва, може би защото не знаят какво е тесла.
Поздрави!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4816409
Постинги: 267
Коментари: 9067
Гласове: 136740
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи