Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2010 22:50 - АНГЕЛОВ АНАЛИЗ
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 10361 Коментари: 11 Гласове:
23

Последна промяна: 23.12.2017 12:13


                                                       
                                                      АНГЕЛОВ АНАЛИЗ



   Какво представлява "Ангеловият анализ"? Това е нова,открита неотдавна научно обоснована система за тълкувания на стари думи и наименования
с неясен произход,както и на всички стари термини,които са били разтълкувани по една или по друга причина неточно и неправилно. В необятните простори на Стария свят (Евразия и Северна Африка) може да се изброят  няколкостотин различни живи и мъртви езика,в които лингвистичната наука не е могла да разясни буквалния смисъл на огромна част от думите и наименованията,поради което е принудена да ги обяснява приблизително,по смисъл,по първосигнални произволно приведени взаимовръзки или по предположение,без да дава никаква сигурност или гаранция за правотата на своите заключения,нито да ни покаже системата или принципите,съгласно които са направени представените от нея тълкувания. Нещо повече- досегашните тесногръди конвенционални лингвистични дисциплини нито могат да ни кажат откъде са произлезли значителните напластявания от загадъчни думи и наименования,намиращи се във всички световни езици,нито успяват да ги свържат с каквито и да било познати до момента древни или днешни думи и езикови системи,за да осмислят докрай тяхното значение и да дадат задоволително обяснение на техния произход.

   Наистина,досегашните учени са правили безброй произволни и хаотични опити за тяхното разтълкуване,но поради липсата на ясна и стройно изградена система от уточнени правила почти винаги ударяха на камък,не разбирайки докрай смисъла и буквалното значение на нито една думичка и не успявайки да намерят задоволително разрешение на нито една от изброените загадки. Това отвори широко поле за всякакви манипулативни спекулации,особено с народностните наименования и със странните думички в езиците,като това се вършеше и все още се върши за сметка не на всички,а само на някои набелязани за жертва народи. Така и днес,възползвайки се от неподготвеността на нашите учени,разнокалибрени орди от  тенденциозни чуждестранни съчинители и лаишки капацитети по празнодумство продължават да си позволяват да дават съвети на родното езикознание,като му обясняват от кои чужди думи и езици са произлезли думите и наименованията в Българския език. По такъв начин случайни и неслучайни чуждоземни клептомани и фокусници прибягваха и продължават да прибягват до всички позволени и непозволени средства и селски хитрини,мислейки че са в правото си да прилагат всякакви циркаджийски хватки и номера,за да "докажат" не-Българския произход на Българските думи и имена,които бяха приписвани
на кого ли не,само не и на истинските им притежатели. А това,както ще видим по-нататък,съвсем не е било неволно и не е било никак случайно. Освен това,поради изопачените и неправилни тълкувания значителна част от фразеологията на някои днешни или древни евразийски народи беше обявена за "неиндоевропейска",което доведе не само до замаскиране на
голяма част от историческата фактология и до системно пренебрегване на историческите извори за тях,но и до насочване на научната мисъл в напълно погрешна и подвеждаща посока.

   Разкривайки системите и причините,които са променяли древните езици, "Ангеловият анализ" доказва,че не е нужно да си лингвист,за да обясняваш думите с неясен произход- така,както не е нужно да си филолог,за да станеш писател или да си следвал политология,за да станеш политик. И наистина: древните хора,които са ползвали и променяли при всеки удобен случай своите езици,нито са имали литературно университетско образование,нито са били хабилитирани филолози и граматици,което изобщо не им е попречило да създадат- за голяма мъка на днешните лингвисти и изследователи- такива заплетени езикови ребуси и загадки,с които те никога нямаше да се справят,ако не беше открита и разработена новата система за тълкувания. Тя променя нашите възгледи за голяма част от историческите факти и събития,променя потенциала и смисъла на евентуалните посоки на взаимодействие и въздига на пиедестал ония,които доскоро са били подценявани и омаловажавани. Ползващият новата система е в състояние да забележи как и защо истината се е изплъзвала от ръцете на онези академици и професори,които от над двеста години са си блъскали главите с проблематичните термини,без да успеят да ги разгадаят. Оказва се,че в корена на тези системни неуспехи са се крили три неустановени доскоро причини, а именно:

1. Нормирането на езиците,изиграло сериозно подвеждаща лоша шега на проучвателите.
2. Тоталното неразбиране на правилата,използвани от древните народи при извършване на промени в техните диалекти и езици.
3. Невъзможността да се уточни праезика,от който неизвестните древни думи са произлезли. Така цялостната картина на досегашните тълкувания и проучвания приличаше на хаотично бойно поле,в което нямаше нито морал,нито правила,нито дисциплина.

  Но днес,по Божията воля ние вече владеем изкуството на "Ангеловия анализ",който чрез подбрани примери доказва блестящите си възможности,
позволявайки да се разкрие окончателно и докрай не само значението на по-голяма част от мъчните думички и наименования,но и почти всички евентуални взаимовръзки между тях,както и техните нарицателни и синонимни съответствия. Доказва се правотата на "Ностратическата теория" за произхода на световните езици,както и на Автохтонната теория за произхода на повечето от Балканските народи. В такъв смисъл новооткритата система за езикови анализи представлява:

1. Езикова (лингвистична) генетика.
2. Езикова археология.
3. Етимология и ономастика на личните имена и понятията.

 Чрез нея ние разкриваме:

1. Семантиката (смисъла) на понятията.
2. Произхода и значението на личните имена.
3. Родословното дърво на народите.
4. Уточненото Езиково родословно дърво и евентуалните причини,които са водели до възникването на нови езици.
5. Базисните семантични гнезда,около които са групирани преобладаващия процент думи на "Индоевропейските" езици.

  Важността и значимостта за развитието на световната историческа наука на такива ефикасни тълкувателни системи като "Ангеловия анализ" са особено силно изтъкнати и подчертани в изказвания и научни трудове на историци
като проф. Димитър Попов,одобрени и рецензирани от международен научен колектив с допълнителното участие на проф. Георги Бакалов и публикувани във френската "История на света" на "Ларус" (том 2,Бълг. университетско издание "Св.Климент Охридски" от 2007 г., стр. 176):

"... В тази атмосфера е ясно,че само чрез своите методи археологията е неспособна да отговори на въпроса от какъв произход е населението на Балканския полуостров и по-специално в неговата северна част,където по-късно се налага наименованието "Траки". От значение за решаването на проблема са наблюденията на лингвистите.....  Като се опира на Тракийските езикови остатъци и особено на данните от топонимията,която поне засега не разкрива пред или неиндоевропейски характер,езиковедите решават въпроса за произхода на Траките и за етническата същност на населението в границите на европейския югоизток с Мала Азия... Те поддържат тезата за автохтонността на Тракийското население още от времето на Новокаменната епоха- според тях от VI хилядолетие пр. Хр."!

  Но,както ще видим по-нататък (проф. Попов е наясно разбира се),първата половина на това изказване се отнася не само за Траките,а и за всички други евразийски народи.

   В следващи статии ще разкрием част от Правилата на "Ангеловия анализ",
подкрепени с ярки примери на тълкувания,в които една думичка може да бъде така детайлно разглобена "на атоми",т.е.-на съставните й части,че да се стигне до първичните й пракорени, скрити в недрата на Архаичния Индоевропейски Праезик.






Тагове:   анализ,


Гласувай:
23


Вълнообразно


1. анонимен - Можете ли да ни дадете някакви пр...
15.11.2010 16:07
Можете ли да ни дадете някакви примери?
цитирай
2. shtaparov - Търпение,приятелю
16.11.2010 12:18
Търпение,приятелю,че времето ме притиска.
цитирай
3. zelas - Какво представлява "Анге...
20.11.2010 19:00
Какво представлява "Ангеловият анализ"? Това е новооткрита научнообоснована система за тълкувание на стари думи и наименования с неясен произход.
-----------------------------

Кой и кога открива тази система?
цитирай
4. shtaparov - Система за тълкувания
21.11.2010 02:51
Началото е положено в 2007-2008 година,приятелю-преди близо три години.
В следвашия постинг ще Ви дам възможността да научите много повече точни
подробности,разбира се. Благодаря за интереса,имайте още малко търпение.
Дотогава може да преглеждате моите коментари,изпращани под инициалите
Щ.Младши,Щапаров Младши,shtaparov или анонимен/само в един-два случая/,
изпращани в блоговете на sparotok,apollon,dalida,marknatan,mglishev и други.
цитирай
5. shtaparov - Произход на Българите.
25.12.2010 22:40
http://www.youtube.com/watch?v=zJBu7VnjWaQ
цитирай
6. demograph - Най-после!...
12.03.2011 22:42
Отдавна чаках това да се пръкне от някъде, защото не съм вещ в тази материя. Почвам да те чета. Благодаря, че идва от теб.
цитирай
7. shtaparov - Денят на "Правилата" иде:
15.08.2011 17:05
demograph написа:
Отдавна чаках това да се пръкне от някъде, защото не съм вещ в тази материя. Почвам да те чета. Благодаря, че идва от теб.

Някой ден ще дойде времето и на по-подробните обяснения,които са в състояние да удивят интересуващите се!
цитирай
8. balkan1 - Нещо интересно по въпроса -
28.05.2012 11:05
http://borislav.digicom.bg/
цитирай
9. shtaparov - Наистина е интересно
28.05.2012 17:38
Да,наистина намирам,че информацията в http://borislav.digicom.bg/ е много интересна и дори мога да добавя към нея свой "жокер". Значението на племенното име Ари не може да се разглежда съвсем еднозначно,понеже то има още много разновидности,които могат да се изведат от названията на различните племена или народи,произтекли от Арите или представляващи техни преки и непреки потомци. Някои от тези разновидности са следните: Ери,Ири,Или,Али,Гали,Гури,Гари,Голи,
Тари,Дури,Дари и т.н. Значи пълногласната форма на този етноним съдържа още една съгласна,поставяна преди гласната А(Е,И,У,О и пр.),която трябва да бъде вземана пред вид при тълкуванията. Резултатът,посочен от "Анализа" е следният:

Ари (Гури,Дури,Гали,Гора- в ед.ч.,Тари и пр.)= Соли (Сури,Вели,Бели,Хора,Ора и пр.). Значи това племенно име означава Хора (Ора),но също и Бели (Сури,Вели и пр.),т.е.- Слънчевите (Родените от Слънчевия бога,Децата на Бога,Синовете Божии)!

Имайки предвид,че древните Индоарии са ползвали някаква диалектна форма на Архаичния Български праезик,което е лесно доказуемо,сме намерили точното значение и обяснение на това народностно название,понеже то не може да бъде обяснено правилно от никой друг език освен от Българския. По-късните езици като персийски,скитопамирски,авестийски,тохарски,келтски,германски,унгарски и пр. са наследници именно на този древен праезик,който са ползвали някогашните Българи из необятните пространства на Стария свят.
цитирай
10. анонимен - България не е основана в 681 г.,а много по-рано
11.09.2012 03:24
А Българската държава определено не е основана в 681 г.,както ме карат да пиша от blog.bg,за да мога да изпратя коментара си! Защо не напишете постинг по въпроса?
цитирай
11. shtaparov - Така е
11.09.2012 05:06
анонимен написа:
А Българската държава определено не е основана в 681 г.,както ме карат да пиша от blog.bg,за да мога да изпратя коментара си! Защо не напишете постинг по въпроса?

Съгласен съм приятелю: първата Българска държава е създадена хиляди години преди Аспарух и Кубрат. Замислил съм подобна статия наистина,но не ми достига време да я оформя както подобава,за да представя в кристален вид обосновките си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4814958
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136732
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи