Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2016 11:39 - България при комунизма
Автор: koshava Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.11.2016 11:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Пропагандата на неолибералите поучава, че хората през комунизма живеели в купонна система, били гладували и чакали на опашки за хляб. Чакали на опашки и за тоалетна хартия, а когато успявали да си я купят, нанизвали тоалетната хартия на връв и си я окачвали гордо на врата.

И чакали хората през комунизма десетилетия за покупка на леки коли "Жигули" и "Трабант", ядели един път в годината шоколади и банани, а студенти приемали само синове и дъщери на комунисти. В действителност само по две специалности във
вузовете, по време на комунизма, не са приемали случайни студенти: "Международни Икономически Отношения" и "Международни Отношения", които подготвяха кадри за посолствата на Българя в чужбина - официално дипломати и търговски представители, а в действителност агенти на Държавна сигурност.
При комунизма имало забранена музика, забранено било и да посещават
нудистки плажове, дори и секса бил забранен, а жените, които правели фелацио, се възприемали като леки жени! В случай че аудиторията зададе въпрос: Как тогава българите са се размножили до 9 милиона население, без секс? Клакьорите отговарят, че хората при комунизма правели секс, защото нямало други развлечения.

В действителност единствената забрана по време на социализма, е била забраната за неограничено забогатяване на едни, за сметка на неограниченото
обедняване на народа. Както и забраната, националните блага да бъдат приватизирани и продадени на чуждестранни "инвеститори".

И според пропагандата на
Запада, доносници от Държавна Сигурност изпращали всеки, който не ходел на девето-септемврийските манифестации, в концентрационни лагери. И България в периода 1944-1989 г. била фалирала три пъти, защото комунистите изнесли националното злато за СССР и защото външния дълг на България бил голям и всичко по време на соца било окрадено.

А за неграмотните, пропагандата съобщава, че по време на соца хората не са имали GPS (Global Positioning System),
кабелна телевизия, интернет и GSM-телефони, като се разчита че неграмотните хора не знаят през кои години са навлези изобретенията. Аналогично на слабите ученици по време на комунизма, учителите по история, за да ги иронизират, им задаваха въпрос: "Какво е мнението на В.И.Ленин за Лайпцигския процес."

В този стил,
соросоидната медия "24-часа" в статия от 25.10.2014 г. агитира българите, че по време на социализма имало "вместо лаптоп пишеща машина Марица 12".

Според сътрудниците на
"Deutsche Welle" - проф. Чавдар Кюранов и доцент Петя Кабакчиева, по време на социализма "една част от българите живеели без канализация, без течаща вода и са се осветявали с газена лампа или в най-добрия случай с една крушка. Те не са притежавали мебели, да не говорим за електроуреди. И са обитавали къщи с пръстен под." Сигурно и по време на Османското владичество, турците са поучавали българите, че вече имат газени лампи, а преди да ги приемат в Османската империя, са се осветявали със свещи.

Според същите автори, цитирани от различни
соросоидни медии като например "Dariknews", тези българи, "които били малко по-добре, притежавали радиоточка, електрически котлон, ютия и дори гардероб."

В действителност електрическите крушки, както и
цената на тока при соца струваха стотинки и беше безсмислено да се ползва само една крушка.

Вероятно германската медия за подривна дейност -
"Deutsche Welle" неумишлено е пропуснала в статията си да спомене, че когато през 1990 западняците дошли да освободят българите от комунизма, им отворили работни места в златните мини на "Дънди Прешъс Металс", изхождайки от девиза: "Arbeit macht frei".

А
неправителствени организации, като например фондация "Конрад Аденауер", са възмутени, че в България все още няма нито един музей, нито постоянна експозиция, които да са посветени на престъпленията на комунизма и да плашат българите с Торбалан. НПО са възмутени и че над 60% от младежите в България не разбирали понятия като Желязната завеса.
"Историкът" Ангел Николов, цитиран от
"Дойче веле", критикува начина, по който са изготвени учебниците по история. Той разказва, че в 10-ти клас часовете по история, които са посветени на тоталитарното минало, са общо 18 на брой и акцента падал върху италианския фашизъм и хитлеровия националсоциализъм, докато на съветския болшевизъм са отделени само 3 часа, а на маоизма и българския комунизъм били "отпуснати" по един час.

Copyright:www.aliceswonderland.eu


Вероятно причината за тази "съкратена програма" е учениците да не узнаят, че при тоталитарното минало, българите са ходели два пъти годишно на курорт имали са безплатно здравеопазване, безплатно образование и гарантирано работно място до пенсия. А при демокрацията населението се стопява с по 50.000 души на година, българите ходят "на почивка" сервитьори по морето за 500 лв. на месец при 16 часов работен ден и за 2,5 дни в годината българите ходят на почивка. А за болнични даже не могат и да мечтаят.

"Only when the war propaganda of the victors is entered
into the history books of the vanquished, and this is
also believed by succeeding generations, only then will
our reeducation have succeeded."

Walter Lippmann

"Чак когато военната пропаганда на победителите
се наложи в книгите по история на победените и
следващото поколение ѝ повярва, чак тогава
превъзпитанието може да се счита за успешно."

Walter Lippmann
- американски журналист, писател, главен редактор
на "New York World" и кореспондент на
"New York Herald Tribune" www.aliceswonderland.eu/Alice-Peoples_Republic_of_Bulgaria-bg.html  



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1750546
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930