Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2019 22:03 - Мислели го за Иисус, върнал се на земята
Автор: sidhaarta Категория: Лични дневници   
Прочетен: 279 Коментари: 0 Гласове:
2



  Момичета на Сатаната: серийните убийци от сектата на Менсън

 

 

Мислели го за Иисус, върнал се на земята

Обвинението успяло да докаже, че именно Менсън, който е сериен убиец - Гуруто на сектата е разпоредил да се извършат седем убийства. Момичетата от сектата се прекланяли пред него, считали го за Иисус, върнал се на земята. Самият главатар никога не се наричал така и даже твърдял, че той е дявол, сатана.

Менсън успял да събере около себе си около 100 човека. Комуната-сектата започнала да се формира през 1967 г. , когато главатарят излязъл от затвора след поредната присъда.

Към 32-та си годишнина той имал зад гърба си няколко присъди за мошеничесто, насилие и кражби.

След напускането на затвора Менсън се отправил към Сан Франциско, където се запалил по идеите на хипитата и техния начин на живот. Пуснал дълга коса, започнал да съчинява музика.

По свидетелски показания, които събира в своята книга Винсент Буглиози, първото момиче на Менсън било на 23 г. , работело като библиотекарка в Калифорнийския университет. Не се отличавало с особена красота и Менсън бил първият й мъж. Момичето му се подчинявало безусловно.

Скоро Менсън започнал да води в къщи все нови и нови момичета. В крайна сметка „братята“ и „сестрите“, които били значително повече, се събрали в ранчо недалеко от Лос Анджелис. Там по-рано снимали уестърни.

Последователите на Менсън се хранели с каквото намерят в кофите за боклук, обирали домове. През по-голямата част от времето сектантите приемали наркотици и участвали в оргии. Менсън жадувал за успех на музикалното поприще и искал да прокара своите идеи до широка аудитория. А идеите били, меко казано, специфични. Менсън трърдял, че се задава междурасова война, в която ще победят афроамериканците. Тогава той със „Семейството“ ще се скрие в пустинята, под земята и ще де върне след войната, за да възроди човечеството, тъй като според него чернокожите няма да могат да живеят без белите.

Живот след Менсън

Членовете на „Семейството“ искрено вярвали във всичко това. След присъдата, феновете на Менсън се умножили и той поддържал активна кореспонденция до смъртта си през ноември 2017 г.

По данни на сайтове на фанатици, Сюзън Аткинс написала книга в затвора и два пъти се омъжила. Първият път – за човек, който й се представил за милионер. Узнавайки, че няма никакво богатство, Аткинс поискала развод и се омъжила за студент, по-млад от нея с 15 г. През 2009 г.  умряла в затвора от рак на мозъка.

Патриция Кренвинкел задочно получила образование, помагала на другите затворници да се научат да четат, писала стихове, играла волейбол.

Лесли Ван Хаутен също получила задочно образование /бакалавър по изкуствата/, активно участвала в затворнически програми. Омъжила се за бивш затворник, с който водела дълга кореспонденция, но бракът се разпаднал.

Всички осъдени не веднъж подавали молби за предсрочно освобождаване, но напразно. Само на Ван Хаутен било отказано 16 пъти. Комисията по предстрочно освобождаване на щата Калифорния на два пъти препоръчвала нейното освобождаване, но се намесил губернаторът на щата Джери Браун. Не е ясно дали новият губернатор Кевин Нюсом ще последва примера на предшественика си. За вземането на решение той има няколко месеца.

https://www.standartnews.com/ - Чарлз Менсън , Секта "семейството" ,Убийства ,,Съд



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sidhaarta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 488164
Постинги: 453
Коментари: 334
Гласове: 1329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Господня молитва
2. "Отче наш" Обяснение на Господнята молитва
3. Отче наш - от Уикипедия, свободната енциклопедия
4. ВСЕМИРНОТО ПРАВОСЛАВИЕ
5. КРСТ ЈЕ СИЛА И СЛАВА !
6. "Отношението към Св. Богородица в Православието, в сектите, и в нехристиянските учения. Лектор:д-р Десислава Панайотова - директор на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий", който работи при храма.
7. ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА СВ. СИНОД НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА - БЪЛГАРСКА ПАТРИАРШИЯ
8. ДВЕРИ НА ПРАВОСЛАВИЕТО
9. ПРАВОСЛАВИЕ. БГ - Православие България
10. Независим интернет-портал Православие България
11. БИБЛИЯ - КНИГИТЕ НА СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ НА ВЕТХИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ
12. СПИСАНИЕ - ПРАВОСЛАВНА МИСЪЛ
13. СОФИЙСКА ДУХОВНА СЕМИНАРИЯ "СВ. ЙОАН РИЛСКИ"
14. Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий"
15. ЦЕНТЪР ЗА ПРОУЧВАНЕ НА НОВИ РЕЛИГИОЗНИ ДВИЖЕНИЯ
16. ЖИВО ПРЕДАНИЕ
17. ПРАВОСЛАВИЕ, БОГОСЛОВИЕ, СЪВРЕМЕННОСТ - ЗАДРУГАТА
18. ВСИЧКО ЗА СВЕТАТА ЕВХАРИСТИЯ - ЛИТУРГИЯТА
19. СЛОВО ЗА МОЛИТВАТА НА СВЕТИ ЕФРЕМ СИРИЕЦ- ЕДНО ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЧЕТИВО
20. НЕ РАЗПИТВАЙ
21. ТАЙНИТЕ КОИТО СИ ОТИВАТ С НАС......
22. НИКОГА НЕ ГИ ЗАБРАВЯЙ.... ТЕ ТИ ДАДОХА ВСИЧКО.
23. БИБЛИОТЕКА - ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
24. ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНЧЕ
25. ПРАВОСЛАВНО ПОМАГАЛО
26. ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО.СОМ
27. ДОБРОТОЛЮБИЕ
28. ХРИСТИЯНСТВО И КУЛТУРА
29. ДЯКОНИЯ.БГ
30. ПРАВОСЛАВНА КЛАСИКА