Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2009 11:34 - СЕДЕМСТУННАТА ЛИРА НА ОРФЕЙ
Автор: kiarasoto Категория: Изкуство   
Прочетен: 3092 Коментари: 2 Гласове:
4



                        Седемструнната лира на Орфей

Светлинното тяло на човека се осъществява в седемте основни енергийни колела,наречени чакри.Тяхното единство дава възможноста да се види божественото начало у човека.Само,когато колелата запеят в симфонията на живота,тогава Бог де ражда и човекът става едно с него.
Двете направления на небето и земята се събират в хармония и задвижват еволюционната памет на сътворението.
Първата струна ДО - оглася центъра на земята,така нареченото подземно царство.То е светът на началото,на първосъздателя,на първожреца.То е страховито и поглъщащо чрез страха на неверието и невежеството, тайната на тайните.Без това звучене основата на съществуванието е обезличена.От тук тръгва дървото на живота,за да бъде оживено чрез водите в РЕ-втората нота на живота.
РЕ е втората чакра на семето дало плод като начало на осъществяването.
РЕ-е реформата, религията,реалноста,която носи в себе си старото,но вече е различно.РЕ-разделя на два потока,на две същности първосъздателя,за да осъществи новораждането си в ИН-ЯН-Богът на обединението-МИ.
МИ-е третата нота,нотата на огъня,на Слънцето обединител на МИлоста и МИрозданието.МИсълта е огън.   МИналото е изгорено,останало е само здравото и непроменливото.МИнута осъзнаване и огънят е преминал през МИналото и ни е дал МИлоста на времето да продължим напред във ФАталноста,неизвестноста.Истината на ФАктите излизат на яве.
ФА е четвъртата нота на ФАра.Спасителната светлина оцеляла след пожара на пречистването,искрата на истината преминала кръста на съдбата и осъществена в отвъдното.
ФА-силата на пространството.Въздушната молекула,онази,която даде живот на първосъздателя,изпарена от огъня и осъществена в въздушното пространство.Тя е същата,но на друго място.Наричаха го отвъдното,непознатото,затова до него се стига само чрез невидимата сила на огъня,наречена любов.Тук живота е в друго измерение.Страхът не съществува.Змеят,онази змия на сътворението е преобразена в Птицата Феникс.Онази птица,която събира прашинките си и се осъществява в свободното пространство.СОЛта е живот на миналото.Прижежаваш СОЛ,носиш живот,носиш сила,носиш смърт,цялостен си.
СОЛ е петта нота на тетата чакра на словото.
СОЛарен принцип на живота.Живота осветен от едно Слънце,един Бог.Осветен чрез словото,чрез човешката същност на разбирането.СЛОвото е Бог.
"В началото бе СЛОвото и Словото бе Бог."Чудиме се защо началото е толкова различно от първоначалото.Началото е у човека.Той вече е този,който движи нещата.В СОЛарният принцип се осъществява човешкото начало,началото на човешкият род,началото на осъзнатото сътворение.До сега е било,но не е било осъзнато,не е било записано,не е било прочетено.Сега СЛОвото е живо.То е двигател насътворението,в което участва и човека.До сега беше само Бог,сега Бог и човека са едно.
Душата Евредика е освободена чрез песента на Орфей.
ЛАринкса-човешкият инструмент на словото осветява ОКОТО на Вселената.Вселената вече не е ЛАмята,която изяжда всичко,а ЛАбиринта на живота,в който попада всеки и чрез светлината на осъзнаването си излиза от ЛА в СИ,за да придобие СИ-ЛАта си в осъществяването на божественото и човешко начало на новата същност,преминала ЛАбиринта на ИСтината и осъществила се в Царството на Мъдроста-Любовта и Истината,чрез Правдата и Добродетелта.
ЛА-шестата нота и СИ седмата нота да в главата на сътворението на Небесното царство.Тук се осъществява обединението,тук е новораждането на Вселената,на Бог и Човека.
Седемсрунната лира е Храма на Орфей в чието пространство се осъществяна Богораждането.Той е изпял СОЛарната песен,а Слънцето я осъществява чрез лъчите си в космическото пространство.
Орфей пее,Храма му свети,Вселената му е жива.Той е в нова октава.



Тагове:   Орфей,


Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Ръкопляскам...
20.01.2009 22:34
Ще дойда после пак да го чета. Невероятно усещане!
Чувам Музиката. Сега съм Фа. Усмивка. Лъчезарна.
цитирай
2. kiarasoto - Да бъде лъчезарна,като ФАР усмивката!
21.01.2009 18:50
Насочвана си ти от СОЛ и сигурно изяла си торбата със сол.От там ти иде светлината,защото носиш любовта в сърцата.
Да можеш в словото ти свобода да имаш и в него свойто слънце да откриваш.
Бъди единна с птицата крилата,която огън жив е на сърцата и твоят аз ще се отвори и мъдроста ще заговори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kiarasoto
Категория: Изкуство
Прочетен: 194711
Постинги: 85
Коментари: 142
Гласове: 3938
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031