Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2016 10:19 - Бойко Борисов: Матрял, хареса ли ти как те опрасках пак?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3918 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 29.09.2016 10:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Буквално часове след като дупедатското тяло със скоростта на светлината, защото няма по-висока, прогласува да бъдем опраскани с нови над милиард и двеста милиона срещу НИЩО насреща, колелото на историята изведнъж ускори своя ход. Ето какви два материала публикува вчера следобед и в късната нощ вестник "Дневник". Първо в ранният следобед:

Правителството проучва възможностите да обжалва решението на арбитража за АЕЦ "Белене"

Правителството проучва възможностите за обжалване на решението на Арбитражния съд при международната търговска палата в Женева по спора за изработеното оборудване за АЕЦ "Белене". През юни арбитражът определи, че Националната електрическа компания (НЕК) следва да изплати на руската "Атомстройекспорт" 1.2 млрд. евро заради поръчаното от България оборудване, от което страната на практика се отказа през 2012 г. с решението си да спре проекта.
"Министър-председателят Бойко Борисов възложи на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да изиска писмено становище от "White and Сase" (международното адвокатско дружество, което представляваше НЕК пред арбитража – бел.ред.), в което да бъдат изложени мотивите относно възможността или невъзможността за обжалване на решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото между "НЕК" ЕАД и "Атомстройекспорт" във връзка с проекта "Белене", се казва в съобщение на правителствената информационна служба.


След още няколко часа, вече отиваше към полунощ:


Заради малки шансове за успех НЕК не е обжалвала решението за реакторите на "Белене"

Сроковете за обжалване на решението на Арбитражния съд при международната търговска палата в Женева за оборудването на АЕЦ "Белене" са изтекли. Националната електрическа компания (НЕК) не е обжалвала, тъй като според адвокатите ѝ възможностите за решение в нейна полза са малки, а процесът би струвал още повече пари. Това становище изразява международната адвокатска компания White and Сase, която представляваше НЕК пред арбитража, изпратено до енергийния министър Теменужка Петкова и изпълнителния директор на НЕК. Документът бе разпространен от правителствената информационна служба късно тази вечер.
"Основанията за обжалване на арбитражно решение съгласно швейцарското право са много ограничени. Освен това на практика швейцарските съдилища рядко признават обжалвания. Ние прегледахме възможните основания за обжалване на решението в Швейцария и представихме своето мнение на НЕК. Въз основа на това мнение НЕК реши да не обжалва решението и срокът за обжалване изтече", се казва в становището.


image

Разбрахте ли какво и как се е случило и, колко нежно сме опраскани? А искате ли да знаете, как ще продължи обгрижването? Същите тези "експерти" от НЕК сега ще заминават за Русия, за да "преценяват" дали желязото, което ще ни бъде предложено е нашето, става ли и какво да го правим. Сещате ли се вече, какъв ще е отговорът им, когато се върнат?

Това е втората подобна врътка дето ни изиграва тандема Борисов-Петкова по схемата АЕЦ "Белене". Първата е още от 2012-та г., с която те оневиняват пионките на Р.Овч., Велков и Папазян - поръчителите на оборудването без договор. (Разказах ви за нея наскоро в "
"Изкуството на енерГЕПИката", от Бойко Борисов".) За благодарност в наши дни Р.Овч. и приемника му Пет.Дим. са на служба при двамата от снимката, но за сметка и на издръжка от робите. ("Бойко Борисов: Р. Овч. ми е най-ценният матрял")

И понеже апетитът идва с яденето съм сигурен, че скоро ще има нови опрасквания. А дали няма да им приседне? Ще видим.

НОВИНА от последните минути! След вчерашната грандиозна победа на дупедатите над робите днес първите са уморени и не се явиха на работа. Заети са да си разпределят грабежа?

Георги Котев



Гласувай:
13



1. vladtepes - За НЕК
29.09.2016 10:42
НЕК следва да обжалва решението пред католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци. За съжаление докато Негово Светейшество разглежда случая се трупат лихви.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Когато излизате от техническите въпроси не сте точен в преценките си.
29.09.2016 22:32
Аз също съм работил в Енергетиката 28 години, предприех лична иниициатива в парламента във връзка с приватизацията на енергодружествата. Тогава играчите бяха Догана, Воленчо, Близнаков, който ни продаде с мълчаливото съгласие на Догана, който първия път развали сделката.
С мнението си "Не сте обективен!" изразявам съмнение относно целите Ви в блога, защото вместо болното, уродливото, първопричината, Вие нанасяте ударите си по тези, които сега понасят последиците от продажността на енергийните играчи когато са сключвали договора с Росатом. И вероятно са си получили комисионните. Убеден ли сте, че американските ТЕЦ-ове са американски, а не на наши собственици офшорци? Убеден ли сте, че България наистина има нужда от електроенергия, произвеждана в една нова АЕЦ?
Нещата са доста п о-сложни от конкретните цифри и факти, които помествате в блога си.
цитирай
3. gikotev - Re: Когато излизате от техническите въпроси не сте точен в преценките си.
29.09.2016 22:55
Цитат: "Убеден ли сте, че американските ТЕЦ-ове са американски, а не на наши собственици офшорци? Убеден ли сте, че България наистина има нужда от електроенергия, произвеждана в една нова АЕЦ?"

Отговор: Именно, защото не смятам и НЕ вЕрвам, че ТЕЦ-овете са американски винаги поставям епитета "АМЕРИКАНСКИ" в кавички. Странно, как не сте го забелязали?
НЕ смятам, че България има нужда от нова ядрена мощност, под каквато и да било форма, нова АЕЦ или нов блок в съществуващата. Многократно съм го натъртвал в постовете си.
Бих казал, по-скоро, че Вие не четете внимателно нещата, които публикувам. А конкретиката е привилегия на почтените и коректни вестоносци.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863639
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930